Tak, tak... już od dawna były takie plany czas zacząć działać.
Złożyłem wstępne zapytania do kilku firm - liczę na ciekawe propozycje z ich stron.
Głównie były by to koszulki + możliwe, że długopisy, smycze, kubki - ogólnie to co byście chcieli.
Sama cena koszulek będzie wynosiła prawdopodobnie od 20-35zł. Wszystko jest zależne od jakości materiału i czy koszulka ma być biała czy kolorowa (czyt. czarna).
Aha, no i jeszcze jedna z ważniejszych spraw odnośnie ceny - im wiecej zamówimy - tym będzie taniej.
Ja wstępnie planował bym rozporządzić koszulkami tak:
- moderatorzy - dostają za free, oczywiście mogą zapłacić, bo wiadomo że koszty ponoszę ja, i ogólnie dla moderatorów bym to określił że nie muszą ale mogą co łaska
- przyjaciele - 50% ceny, no i tyczy się też tak jak moderatorów - mogą dać więcej, na pewno się przyda każdy grosz.
- reszta użytkowników - 100% ceny + ew. dodatkowe datki na rzecz forum.
Ja na gadżetach nic nie będę na pewno zarabiać - a prawdopodobnie będe musiał całkiem sporą sumę dopłacić. Ale myślę, że po 2 latach istnienia można wydać pewne gadżety reklamowe.
Aha, do takich zakupów należy również doliczyć koszt przesyłki - to jest kwesia kilku zł.
Teraz czekam kto byłby zainteresowany koszulkami - i czy chciałby T-shirt czy polo. Jaki kolor i czy chcialby jeszcze jakieś inne gadżety. Piszcie dokładnie co byście chcieli - nie obiecuje, że podczas zamówienia spełnie każdą proźbe - możliwę, że by zredukować koszty bede mógł jedynie zamówić to na co będzie najwięcej zamówień.
Trochę pewnie marze sobie ale chialbym tak by z 20-30 osob było chętnych
ja mowie odrazu ze wezme i nawet Ci 100% zaplace a jak bede mial wiecej kaski moze i co wiecej skrobne ale calosc za koszulke napewno a czy to bedzie T-Shirt czy polo obojetne
i jestem za tym zeby wszyscy placili 100% bo z jakiej niby racji PtaQ ma placic za to
No, wiesz ja moderatorom też nie płace - i z dobrej woli 'pilnujecie' tak samo też w drugą stronę - macie koszulki za free
A przyjaciele - zeby to nie było ze tylko inny kolor nicku - by się czuło, że się jest uprzywilejowanym Każdy ma wybór - i na pewno nie bede mieć pretensji jak mod weźmie za free, a przyjaciel za 50% nawet powiem, że będę za Was dumni, że będziecie na piersi reklamować Nasze Forum.
jeśli chodzi o mnie, to ja może i bym wziął, ale najpierw chciałbym zobaczyć jak to dokładnie wygląda... Można by też zrobić żeby każdy na swojej koszulce miał swój nick na przykład...
Wysłany: 2007-07-17, 07:11
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Ja z checia bym sobie kupil taki T-Shirt, ale nie widze wiekszego sensu, zeby reklamowac Naszego Forum w Niemczech no i te koszty przesylki... ale z checia pobawie sie logiem / tekstem na koszulke ;p musi to byc grafika wektorowa?
wezmę, jeśli będzie czarna. zapłacę ile będę mogła, ale nie obiecuję że 100%, coś na pewno (;
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Taki kubek ForumNasze bym wziął Skoro Ptaq kupił od BlueForum kubek, to także się odwdzięczę
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum