Mnie ciekawi też uzasadnienie umieszczenia tematu o galaretce w tym dziale. Jeśli już ten temat, to także ten powinien się tam znaleźć.
Ten temat też nie powinien tam być, lecz w off-topicu. 8 postów to nie jest długi temat.
W ogóle czy ktoś potrafi jasno wytłumaczyć, co rozstrzyga o przeniesieniu tematu do masstopicu?
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
są ograniczenia czasowe, jeden post dziennie, dlatego nie jest w masstopicu.
Cameron napisał/a:
" Co teraz czytacie?"
temat, w którym nie napiszesz wiele postów, jeden post dziennie, wszak trzech, czterech książek dziennie się nie przeczyta
charon napisał/a:
Mnie ciekawi też uzasadnienie umieszczenia tematu o galaretce w tym dziale.
mnie także ;]
ja na ten przykład chętnie w tym dziale ujrzałabym tematy ze śmiesznymi linkami, dowcipami, śmiesznymi filmami, obrazkami.
charon napisał/a:
W ogóle czy ktoś potrafi jasno wytłumaczyć, co rozstrzyga o przeniesieniu tematu do masstopicu?
trafiają tam tematy, które służyłyby tylko i wyłącznie nabijaniu postów, gdyby były w działach, gdzie są one zliczane, wystarczy spojrzeć na dyskusje jakie odbywają się w avatarach i już wiadomo dlaczego ów temat jest w MT - zwykle gadanie od rzeczy.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
Tematy "czego teraz słuchasz", czy też "Co teraz czytacie" mają wg mnie rację bytu, właśnie dzięki tym ograniczeniom, nie wywiązują się w tych tematach dyskusje, których końca nie widać, tematy przyzwoite, podana raz na dzień określona informacja, gdyby ograniczenia nie było, temat z naliczaniem postów byłby dla mnie bezsensem, a tak nie stanowi problemu. Czemu aż tak zależy Ci na przeniesieniu tych tematów, skoro ma się nad nimi kontrolę, jak już razić Cię powinny te tematy "Śmieszne obrazki","Śmieszne filmiki", "Inne" w których użytkownicy bardzo, bardzo często zamieszczają linki, dowcipy, filmy, że właśnie w tych tematach takowe posty się zliczają - bo jeśli chodzi o mnie to mnie właśnie rażą, i posty te zliczać się nie powinny ;]
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
Można w temacie "czego teraz słuchasz?" usunąć limit. W zamian wymagany byłby krótki opis słuchanego utworu, albumu, lub wykonawcy. Chodzi o parę słów na temat tego, co to za muzyka, czy się podoba itp.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
jak już razić Cię powinny te tematy "Śmieszne obrazki","Śmieszne filmiki", "Inne" w których użytkownicy bardzo, bardzo często zamieszczają linki, dowcipy, filmy, że właśnie w tych tematach takowe posty się zliczają - bo jeśli chodzi o mnie to mnie właśnie rażą, i posty te zliczać się nie powinny ;]
W śmiesznych obrazkach czy filmikach drażni mnie tylko, że często trzeba klikać na ślepo. Natomiast jeżeli ktoś potrafi znaleźć 100 śmiesznych rzeczy dziennie to bardzo dobrze. Śmiech to zdrowie.
A temat w którym każdy sobie nabije jednego posta dziennie, bo wypisze tytuł jednej piosenki jest po prostu głupi i służy tylko nabijaniu postów.
[ Dodano: 2008-07-02, 22:48 ]
Pomysł charona jest sensowny.
można w temacie "czego teraz słuchasz?" usunąć limit. W zamian wymagany byłby krótki opis słuchanego utworu, albumu, lub wykonawcy. Chodzi o parę słów na temat tego, co to za muzyka, czy się podoba itp.
jeśli chodzi o krótki opis to jestem za, przy czym nadal uważam, że limit jest wskazany, inaczej w tym temacie może pojawić się naście postów dziennie jednego użytkownika, a jak dla mnie jest to niepożądane.
Mhm, tylko że posty niekoniecznie oddają zaangażowanie w forum. Np ktoś pisze w działach, gdzie nie ma naliczania postów, ale faktycznie zżył się z forum i nawiązał kontakt z użytkownikami, etc.
A do rangi to trzeba tu dużą posiedzieć, żeby nabić sobie wystarczającą liczbę postów do rangi.
Jeśli tak bardzo przeszkadza nabijanie postów, to niech nigdzie nie będą one zliczane. Zlikwidować liczniki przy profilach. Wydaje mi się, że takie posunięcie skutecznie rozwiąże ten problem.
jeśli chodzi o krótki opis to jestem za, przy czym nadal uważam,że limit jest wskazany, inaczej w tym temacie może pojawić się naście postów dziennie jednego użytkownika, a jak dla mnie jest to niepożądane.
Czyli lepszy jeden post marny (stan obecny czyli sam tytuł piosenki) niż kilkanaście postów lepszych (tytuł + opis) ?
Oj będzie kolejny problem, bo jeśli tydzień później będę słuchał tego samego utworu to mam dać taki sam opis jego? A może co powoduje, że się nim smucę/raduję i jakie uczucia wtedy we mnie wzbudza? ;>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum