Wysłany: 2006-11-07, 18:03
Polecający: religia tv
ja jestem za tym by blokowac aby ewentualnie pozniej dany user mógł sprawidzic dlaczego tego tematu nie ma , czy był offtop czy nie , czyli dokładnie tak jak prawi Ptaq ;]
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-11-18, 21:27
literówki w regulaminie są:
Na samym początku: główy
punkt 4: pojedyńczej bedzie
punkt 7: wiadamością
punkt 8: sie popełna możliwościa
Punkt 10: avatar (tu już się czepiam, ale nic nie poradzę, ze to lubię )
punkt 11 : foumowego
Sprawdzanie pisowni jest sponsorowane przez Firefoxa 2.0
Wysłany: 2006-11-19, 10:53
Cytat:
zaczynam sie bac ;P
I słusznie.
Kurczol napisał/a:
a powolasz komisje ? ;P
Po co komisja? Ja jestem nieomylny
Kurczol napisał/a:
a sprawdzac bedziesz wszystkie posty czy tylko Ptaq'a ? ;P
Sprawdzaniem postów to chyba zajmują się moderatorzy. Powinna coś o tym wiedzieć
A Ptaq'a to zostawię w spokoju, bo na własnej skórze przekonałem się, że nawet konstruktywna (a może głównie taka) krytyka administratorów prowadzi tylko do jednego ... bana.
A wracając do tematu. Pisałem już o tym na SB, ale tam się dużo działo i szybko to przepadło, więc powtórzę tu.
Czemu nie ma linka do regulaminu w tym menu na górze strony?
Wysłany: 2006-12-19, 19:28
Ptaq napisał/a:
sotharius napisał/a:
konta użytkowników nie reformowalnych, nie wykazujących żadnych oznak poprawy zachowania na forum mogą stracić konto (zostaną pozbawieni możliwości wejścia na forum)
Dobra przyznaje nie udalo mi się znowu poprawic ale dzis postaram sie to juz na gotowca zow zrobic
Minęło 6 miesięcy, a konta nadal żyją w strachu, że mogą stracić konta A wystarczy zamienić "konta użytkowników..." na "użytkownicy....".
Raczej nie tam a w innych czesciach fora, a moderatorzy po prostu tam przerzucaja, tak wiec to ograniczenie nic nie zmienia, bo i tak 1/10 tego co tam jest to bylo faktycznie 9/10 tematow w dziale ogloszenia to bylo w off-topic, muzyce, grach itd.
Moim zdaniem w regulaminie w
§4. Na forum zabronione jest:
brakuje kilku istotnych zapisów (wydają się oczywiste, bowiem są przestępstwem "ścigane" z Mocy Prawa, ale przynajmniej ze względów formalnych powinne się tam znaleźć) tj.
- Szerzenie nienawiści (prześladowanie, nękanie, zastraszanie lub znieważanie innej osobę z powodu jej rasy, wyznania, płci, niesprawności)
-Propagowanie faszyzmu, nazizmu, nacjonalizmu, komunizmu, ksenofobii, rasizmu…
p.s.
Wrzucenie odnośnika do Prawa Cywilnego i Karnego to by była przeginka (mało kto go zna i potraktuje poważnie np. ja ), ale kilka paragrafów można wrzucić)
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Regulamin to będzie druga po stronie głównej wizytówka. Niestety jest on napisany niechlujnie.
1.
Cytat:
regulamin poszczególnych SubFor, który ewentualnie jest napisany w danym SubForum. Jeżeli go nie ma tzn. że obowiązuje regulamin główny
Napisane jest regulamin poszczególnych SubFor(ów) podczas gdy z treści wynika, że chodzi o regulaminy.
2.
Cytat:
W razie pytań użytkownik kontaktuję
Użytkownik kontaktuje.
3.
Cytat:
najpierw z Moderatorem
moderatorem
4. Część zaczynająca się od słów
Cytat:
Na forum zabronione jest:
Dwukrotnie został zabroniony spam.
5
Cytat:
reklamowanie konkurencyjnych for (podpis, ShoutBox itd.) - za wyjątkiem wyznaczonego działu
Wychodzi na to, że jedynym konkurencyjnym forum, które można reklamować to wyznaczony dział.
6
Cytat:
nagminne zachęcanie
Moim zdaniem słowo "nagminne" tu nie pasuje.
7
Cytat:
Wszelkie przejawy chamstwa, nietolerancji będą karane zgodnie z paragrafem 8 i 9
• zakaz prowadzenia prywatnych wojen
• zakaz obrażania, wyzywania itp. drugiej osoby
Czemu te dwa zakazy są wypunktowane pod tym zdaniem?
8
Cytat:
Zakaz umieszczania tego samego postu na kilku SubForach. Ewentualne ustępstwo może nastąpić po wcześniejszym skontaktowaniem się z moderatorem i/lub administratorem.
Chyba chodziło o to, że potrzebna jest zgoda, a nie samo skontaktowanie się. Jak należy rozumieć to "i/lub" ?
9.
Cytat:
za wyraz nie uznawane są: emotikonki, cytaty, wykrzykniki itp. oraz wyrazy typu bla, phi itp.)
10.
Cytat:
(moderatorzy mogą przyznać jednemu użytkownikowi maksymalnie 1 sztukę)
Czyli jeżeli ktoś ma już jedno ostrzeżenie to następne może dostać tylko od admina.
11.
Cytat:
Po tym czasie ban jest ostateczny nie podlega dyskusji ani tym bardziej negocjacji.
Czy ban może być ostateczny, a jednocześnie podlegać dyskusji?
Myślę, że można by jeszcze znaleźć parę spraw, ale to już zajęcie dla tych, którzy regulamin będą poprawiać, oczywiście o ile regulamin będzie poprawiany.
użytkownicy niereformowalni, nie wykazujący żadnych
niewykazujący
Cytat:
Zabrania się aktywnego używania dwóch lub więcej kont
to powinno być w części "zabronione jest"
Cytat:
awatara
Cytat:
§11. Wszystkie w/w punkty nie dotyczą rozmów prywatnych między użytkownikami poprzez gg, czy używając forumowego PM.
To jest po prostu THE BEST. Jak to się ma do : "spam poprzez PW/maila zawsze będzie karany blokowaniem konta (banem)"? To jest sprzeczność. Ban za spam na PW nie jest zgodny z regulaminem.
Cytat:
§13. Administrator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane posty na forum.
To kto odpowiada za posty administratora?
Cytat:
Administratorzy zastrzegają sobie prawo zmiany jego treści.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum