Prawdziwy śmietnik jest w userach tego forum - dużo z nich to sztuczne osobowości. Co więcej admin nic sobie z tego nie robi mimo moich sugestii.
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Wysłany: 2007-06-26, 15:51
Polecający: religia tv
BlueMan napisał/a:
Prawdziwy śmietnik jest w userach tego forum - dużo z nich to sztuczne osobowości.
możesz rozwinąć swoja myśl ;] Bo nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie mozna okreslac kto jest sztuczną osobowościa jakt o jest internet i forum wirtualne ;]
A zreszta , jestes tutaj raz na jakiś czas i dochodzisz odrazu do takich wniosków ?
http://www.forumnasze.net...ll-ASC,5075.htm - przegląnijcie sobie osoby, które ostatnio się zarejestrowały.
Wszystkie z wpisem w "Skąd" typu USE, Russia, Canada, itp zagraniczne to boty internetowe, które się rejestrują, aby potem spamować na forum.
Ostatnio z nimi walczyłem na moim forum i wystarczą tylko 2 modyfikację i już mogę spokojnie spać i nie podniecać się sztucznie nabitym licznikiem osób na forum
Kurczol napisał/a:
swoja droga userow zero postowych i bedacych juz dlugo na forum rzeczywiscie mozna by bylo usunac
Z jednej storny tak, a z drugiej ja takie rzeczy weryfikuję przy masowej korespondencji - kiedy dostaję odpowiedź od serwera poczty, że dana skrzynka jest pałna, bądź usunięta, to wtedy usuwam i takiego usera z forum. Jak nie to znaczy, że jego email działa i ma się dobrze i jest nadzieja, że powróci na forum po przeczytaniu listu
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Nie ma to jak 4 dni w górach
A tu widze wszyscy tacy zestresowani, znerwicowani...
Ale do rzeczy.
Co do zakładania tematów od iluś tam postów, niby może by zmniejszyło bezsensowne posty, ale trzeba by bylo stworzyc nowy dzial do roznych jednorazowych pytan. A tu znow tematy z wielu dziedzin byly by w jednym worku - troche sie by balagan zrobil bo kazde pytanie ma teraz + - swoj dział. A zakladanie dodatkowych sybfor przy dzialach to by tylko niepotrzebnie rozbudowalo i nowym userom utrudnilo poruszanie sie po forum.
Co do pisania w SB po iluś tam postach to raz ze to jest taki 'czat' i trzeba troch więcej dystansu do tego bo te wiadomosci same znikaja wiec nie ma wiekszego problemu a jak ktos juz np. jakis wulgaryzmow uzywa to ostrzezenie/ban i po sprawie.
Pozatym to by moglo jeszcze bardziej sklonic userow do nabijania postow by osiagnac ten pewien pułap.
I ostatni temat jaki się przewinął to 'wirtualni urzytkownicy' - czyli martwe konta userów, BlueMan - usunał je i chyba poczuł ze mu staty ubyły i chce by nasze forum tez tak samo zrobiło. Ale po co? Komu przeszkadza to - a statystyki, lepiej wyglądają wieksze aniżeli mniejsze.
Pod wzgledem pozycjonowania, jak ktos by byl w temacie to linki od stron są 'nofollow' wiec tez forum na tym nic nie traci. BlueMan tak bardzo naciska na to czyszczenie bo... no wlasnie czemu
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-09-10, 22:56
Powtórzę to co napisałem w SB.
Moim zdaniem należy usuwać wszystkie wpisy oszustów zachęcające do spamowania(zarób 15000 bez wysiłku), a już na pewno nie powinno się ich zostawiać zamkniętych na tablicy ogłoszeń bez możliwości obnażenie mechanizmu oszustwa.
Mało mnie obchodzi, że jakiś frajer da się oskubać na 5 zł, ale gdy już się da oskubać to sam staje się takim spamerem,a każdy spamer ma nadzieję na to, że jemu kasę wpłaci 3000 innych spamerów, czyli oni już będą pragnąć 9 000 000 spamerów.
Spam był, jest i będzie! "Spam, spam spam, spammity spam" jak mówi poeta:
http://www.youtube.com/watch?v=wZ7YedEopp4
Trzeba po prostu jak najszybciej reagować: zgłaszać i usuwać te zbrodnicze posty Wiem bardzo odkrywcze:), ale najprostsze rozwiązania są najlepsze : )
spamowe pozdro
_________________ Wszyscy jesteśmy braćmi... no oprócz pielęniarek, bo one są siostrami : )
Wysłany: 2007-10-03, 13:09
Pokój Wam!
W internecie istnieje funkcja moderatora
czyli osoby cenzurującej
więc proponuję by utworzyć
dział tekstów usuniętych z dyskusji,
w którym by umieszczano usunięte teksty
z wiadomością dlaczego to uczyniono.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum