Sol napisał/a:
Aż mnie zabolało, jak się ostatnia próba Gruzinowi nie udała. Ała...
mnie to totalnie przeraziło, groźnie wyglądało
Ale dajcie spokój, jakim cudem miałby podnieść te 231 kg? Był bez szans, od razu mówiłam a jak mówiłam, że ktoś czegoś nie podniesie, to nie podnosił, mogłabym zakłady bukmaherskie obstawiać ^^
Colorblind napisał/a:
ten dzień należy do nas
Szkoda tylko, że w rzucie młotem raczej nam się nie poszczęści. No chyba że...
jak to ładnie określił pan komentator, taki "fajter"
Taki "zły chłopiec" xD
Psycho Krusher napisał/a:
Natomiast mocno rozbawił mnie Azer który co rusz wywracał się na parkiecie a pod koniec jeszcze dostał skurczu łydki ^^'
Ale walczył i podniósł. Czy to takie zabawne było - no nie wiem, zwłaszcza, że ten skurcz go wziął i wykluczył z walki. Znaczy, pewnie coś poważniejszego.
Kolejny dzień z medalem. złoto dla Leszka Blanika w skoku przez kozła (stół) <tańczy>
Siatkarze pokonali Rosję, a Kusznierewicz spadł na 4 miejsce w klasyfikacji. I z tego co pamiętam Pyrek w skoku o tyczce bardzo marnie sie prezentowała/prezentuje.
_________________ Summoning his cosmic powers
And glowing slightly from his toes
His psychic emanations flowed...
no i w dzisiejszym dniu jedyny po reszta Naszych zawodników nie dała rady choc blisko był Marcin Dołęga w podnoszeniu ciężarów, który przegrał walkę o 3 miejsce tylko przez to ze troszke wiecej ważył
w tyczce co racja to racja mielismy wieksze oczekiwania co do Pyrek czy Rogowskiej no ale tez nie bylo tak zle ostatecznie 5 i 10 miejsce zajely
Kusznierewicz i Życki spadli w generalnej klasyfikacji ale jak to wczoraj mowil Kusznierewicz do przewidzenia ze to tak bedzie sie tasowac ale za to dobrze dzis poplynela Zofia Klepacka ktora awansowala na 6 pozycje w generalnej klasyfikacji
no i warto wspomniec o Naszych druzynach w siatkowce i pilce ręcznej ta pierwsza wygrala po tie breaku z Rosja no ale tylko dobre nastawienie przed 1/4 finalu ta wygrana dala bo w grupie i tak uplasowali sie na 3 pozycji zas Nasi pilkarze ręczni zremisowali z faworyzowaną drużyną Francuzów i zajeli w grupie dobre 2 miejsce
Szczerze mówiąc wogle sie nie spodziewałem tego medalu. ^^
szczerze mowiac ja tez no ale jak tak od zdobycia przez Majewskiego zlotego w pchnieciu kula zaczeli mowic o tym Malachowskim no to juz widzialem opcje medalowa
dzis dobrze pobiegl na 100m ppl Artur Noga, ktory pobil swoj rekord zyciowy i awansowal do polfinalu z 4 czasem
no i dobre nadzieje na medale daja nam kajakarze sporo finałow bedzie z ich udziałem
hmm mecz w siate byl niezly ale dopiero od 3 setu... wczesniej polacy grali jak oszolomienie. Swiderski byl prawie nie widoczny... Pdodobalo mi sie jak Zagumny rozgrywal do (chyba) wlazlego kilka pilek pod rzad, 2 razy zablokowali lecz potem sie przedarl:) niezla byla tez koncowka 4 seta:) kiedy to przy serwisie byl Woicki .
W sumie gdyby polacy grali tak od pierwszego seta wygrana bysmy mieli w kieszeni, lecz neistety tak sie nie stalo:(( nic pozostaje nie tracic wiary w polskich siatkarzy. Tym razem przegralismy lecz przyjda jeszcze kolejne wazne turnieje:)
no i chyba na tym zakoncza Polscy sportowcy bo trudno bedzie zeby jeszcze jakis medal nam wpadl no chyba ze jakas mila niespodzianka
no niestety siatkarze nie dopisali, odpadli w meczu z Włochami, co było dla mnie wielkim zaskoczeniem, gdyz była przekonana, ze Polacy akurat z nimi sobie poradza ;] no , ale coz. Jak tez mowiłam wczesniej, Amerykanie sa w bardzo dobrej formie i sa zdecydowanymi kandydatami do złota ;] i wcale sie nie zdziwie jesli to oni nie je wygraja a nie Brazylia.
Szkoda tez szczypiornistow, bo tez do czasu bardzo dobrze im szło ;] , ale nie ma co narzekac ;]
Dzis kolejny medal, juz 10 - srebro zdobyły kajakarki (??) Aneta Konieczna i Beata Mikołajczyk ;] bardzo miła wiadomosc ;]
_________________ "Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne i ulotne."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum