Dzięki za informacje. Pewnie tym będę się kierowała. Jak również miejscem noclegowym. W pewnym sensie lokalizacja danej szkółki też jest wyznacznikiem. Ja np. zastanawiam się pomiędzy Juratą a Chałupami...
sprobujcie moze jechac na hel w 2polowie sierpnia, jeszcze wtedy powinny byc obozy kite, a noclegi wtedy tanieja do 20-30zl za noc w pensjonatach i na prw wiec niei trzeba spac w namiocie, a woda w morzu jeszcze nei ejst taka zimna
[ Dodano: 2008-07-01, 04:03 ]
Cytat:
A czym się kierować przy wyborze tej odpowiedniej szkółki? Jakimi wyznacznikami? Bo chyba nie ceną? Na co powinno się wg was zwracać szczególną uwagę? Dlaczego np. ta a nie inna szkółka? Byłam na stronach kilku szkółek i wszystkie czymś kuszą. Doradźcie mi, na co zwrócić uwagę?
przedewszystkim certyfikat IKO - ma go kilka szkolek w kraju, a ogolnie do 150 na swiecie
daje on wg mnie gwarancje standardow, uczenia, bezpieczenstwa, i na sam poczatek szukaj kursow IKO one są na 3poziomach zaawansowania, i znajdz taka szkolce ktora nie bedzie miala limitu godzin i nawet cale wakacje bedzie ci uczyc az zdasz dany poziom, wiem ze niektore szkolki tak wlasnie ucza
[ Dodano: 2008-07-01, 04:05 ]
Cytat:
chyba kitecenter.pl jak cos a jesli chodzi o twe miejscowości to różnicy zbytniej nie ma w warunkach chyba. chociaż chyba jurata jako najbardziej oddalona od dużego lądu może mieć najlpesze warunki. ale same miejscowosci róznią się do siebie znacznie:) jurata jest uzdrowiskowa z prezydentem, jastarnia rybacka z imprezami, a w chałupach jest albo była plaża nudystów.
sorki jasne ze blad w nazwie, ale zainteresowani wiedza o co chodzilo,
no a jaka roznica bedzie miedzy helem a rewalem - bo tam tez szkolki sa, ine wiatry, prady-na baltyku chyb anie ma pradow morskich- hel chyba ciekawsze meijsce, nie?
[ Dodano: 2008-07-01, 04:07 ]
lucky_girl napisał/a:
Dzięki za informacje. Pewnie tym będę się kierowała. Jak również miejscem noclegowym. W pewnym sensie lokalizacja danej szkółki też jest wyznacznikiem. Ja np. zastanawiam się pomiędzy Juratą a Chałupami...
ja bym jechal do jastarni, jest najdalej wysunieta na wschód, jurata jest 'pilnowana' przez bor, a w chalupach juz nie ma plazy nudystów
sprobujcie moze jechac na hel w 2polowie sierpnia, jeszcze wtedy powinny byc obozy kite, a noclegi wtedy tanieja do 20-30zl za noc w pensjonatach i na prw wiec niei trzeba spac w namiocie, a woda w morzu jeszcze nei ejst taka zimna
Jak ktoś chce w tym roku jeszcze rozpocząć przygodę z kitesurfing'iem na jakimś kursie to tylko sierpień właśnie mu pozostaje! Wczoraj kontaktowałam się z kilkoma szkółkami i wszędzie jest podobnie.
Ja chyba zdecyduję się na tą szkółkę o której ktoś tu wspominał-kitecenter. Głównie dlatego, że chcę koleżankę wyciągnąć, a tej kite nie interesuje, tylko jakiś inny sport wodny, a kitecenter ma podobno jakąś umowę z inną firmą i dzięki temu oferują też windsurfing, katamarany, skutery, beach bary, leżaki i rowerki wodne, a te ostatnie interesują koleżankę (wszystko wyszukała), ale to dobrze, bo nie będzie się nudzić i mi marudzić;)
to mowisz ze na lipiec juz nie ma miejsc?! w sumie nic dziwnego, juz prawie dekada minela, a i takiego cieplego dawno juz nie bylo,
osobiscie uwazam ze jechac nad moze tylko po to zeby na rowerku wodnym poplywac to strata czasu, to i/czy lezakowani mozna robic na mazurach, beach bary to juz co innego
mnie osobiscie bardziej juz by zainteresowal wakebording
No więc- miejsc faktycznie nie ma- sprawdzałem również- pozostaje sierpnień- zdąrzymy zarobić kase jak coś;)
Koleżanki nie będziesz musiała namawiać jak zobaczy banana na twojej buzi po pierwszym treningu, napewno odejdzie od beachbaru wtedy. albo na pierwszej imprezie w barze ją namówią...
Co do IKO doczytałem info. b. ważna rzecz przy wyborze szkółki... to tak jak się wybiera szkołe nauki jazdy, po jakości i po cenie.
[ Dodano: 2008-07-05, 01:28 ]
a co do 3 poziomów wtajemniczenia. To potrzeba minimum trzech sezonów na opanowanie. A osiągnąć trzeci poziom to respekt poprostu i tylko patrzeć i podziwiać jak taka osoba się bawi i czerpie przyjemność z tego czego ty dopiero się nauczysz- to jest prawdziwa zacheta, nie obrazki czy filmiki... tylko własnie ta radosć w oczach osób które sobie śmigają po falach i robią co chcą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum