Wysłany: 2005-10-30, 23:24 Le Parkour Polecający: Syllasje
Jak wam sie podoba , dość nowy i mało znany sport w poslce Yamaksii, ja osobiscie nieuprwaiam ale operuje kamerką i kręce filmy jak kumple skaczą
Prosił bym o udział w ankiecie
To chyba się Parkour nazywa a nie Yamakasi, tak to się film nazywał.
Według mnie to ni cholery się nie przyjmię, osoby które to uprawiają na poważnie na pewno jest mało a to że się boom zrobił bo film i moda przyszła i teraz skaczą chłopaki z krawężnika na ulicę to nie znaczy że to będzie wielki sport.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Wysłany: 2005-11-01, 13:59
A ja mam kolegów, którym świetnie to wychodzi, i nie jest to skakanie z "krawężnika na ulicę". Wg mnie sie Parkour w Polsce nie przyjmie tylko już się przyjął, a będzie coraz bardziej znany. I nie jest to spowodowane jakos wyjątkowo filmem Yamakasi, bo to żadna nowość, film ma juz parę lat.
_________________ Każda kobieta jest aniołem, tylko po niektórych tego nie widać...
sport fajny... ja osobiście się na to nie piszę... ale nie widze też przeszkód by się to w naszym zacofanym kraju przyjęło... dużo do tego nie potrzeba murki, ściany i umiejętności...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2005-11-05, 20:25
Ale najwyraźniej aparat "bezpieczeństwa" patrz policja nie życzy sobie takich innowacji w sporcie, ponieważ śląski komendant ostatnio poinformował, że zostały już powzięte pewne kroki w kierunku ukórcenia takich zachowań.... żenada :?
_________________ Każda kobieta jest aniołem, tylko po niektórych tego nie widać...
no to moge tylko i wyłączie współczuć mieszkańcom śląska... u nas jak narazie nie ma takich "zaostrzeń bezpiezeństwa"... ale jak to się mówi:"Każda władza żyć pzreszkadza"...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2005-11-08, 13:51
Ale czego tu współczuć? Mnie w ogóle nie przeszkadza parkour, tylko trochę się boję o osoby go uprawiające, bo w ten skład wchodzi np mój kolega, który wiecznie ma jakieś urazy od tego; to bark wybity, to ręce, brzuch i nogi obdrapane, to sobie nogę właśnie skręci... masakra. A tak poza tym to cóż w tym złego, skoro sami tego chcą, to ja znam milion bardziej niebezpiecznych i głupich rzeczy, które też ludzie robią.
Jeśli chodzi o LE PARKOUR. To u nas w Jastrzębiu ostatnio załapali na to niezlą zajawke. Ćwiczą to wszęzie-Na biedronke na placach w lesie... eh.. Ale szczerze to fajnie to wyglada Nie wiem czy trudne cyz jakie to siakie
_________________ Jestem szczęściem, które szuka przyjemności w zadowoleniu drugiej
osoby. Pragnieniem, by dawać, a nie otrzymywać. Szacunkiem dla
uczuć drugiej osoby. Byciem blisko, ale bez chęci zawładnięcia drugą osobą.
Dla wyjaśnienia LE PARKOUR założył David Belle i stworzył on taką ekipę ludiz którzy z nim cwiczyli ... zaproponowano im udział w filmie jednak David Belle nie zgodził sie na to bo scenariusz filmu naginał bardzo filozofię BELLA i tym samym LE PARKOURU ... reszta się zgodziła (uczniowie BELLA) i tym samym stworzyli ekipe YAMAKASI w kręgach ludzi ćwiczących LEPARKOUR są oni uważani za zdrajców ... ideologii le parkour
sam ćwicze jest to sport bardzo niebezpieczny ... i człowiek uczy sie przeciwstawiać swym słabościom
Wysłany: 2006-03-13, 18:45
Yamaksii nie znam tego może inni znają ale ja nie a to chyba jest coś
jak Karate napewno bo jakaś chinska nazwa :roll: ja nie lubie karate
ja kocham piłke nożną :yea: jak ktoś lubi Yamaksii to lubi ja nie chcę znać takich sportów związanych z karate nienawidze karate :-x
_________________ Uczmy sie kochać ludzi tak szybko odchodzą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum