Moim zdaniem na codzień najlepiej sprawdza się Kick Boxing
masz racje sam to moge potwierdzic a co do vale tudo to w walce sam na sma sie bardzo przydaje prze walke w parterze a przy walkach grupowych nie wiem bo nie nzma chlopakow co trenuja i chodza na ustaawki tudziez walcza wiecej z niz jedan osoaba
Wysłany: 2006-05-13, 07:57
Polecający: to ktoś, kto poleca
Ja niestety dopiero od września zaczynam treningi capoeiry, wcześniej trenowałem karate za znajomym chyba 2 lata, albo wiecej, ale nic z tego nie wynieśliśmy, tak samo on twierdzi... Podobno muay thai jest dobre do samoobrony, ale capoeira jest fajniejsza
_________________ Impossible is nothing, free your mind and trust your skills than... RUN!!
Le Parkour, it`s not a crime, it`s a way of life.
Ja byłem instruktorem aikido przez 5 lat, uprawiałem też judo w sekcji AZS, karate shotokan i boks. I boks jest the best.
Tydzien temu jedna dziewczyna złamała sobie kregosłup upadając źle na matę. To są niebezpieczne sporty i trzeba na prawdę być uważnym. I nie ćwiczyć u domorosłych "mistrzów", tylko u ludzi z kwalifikacjami trenerskimi, które mogą wykazać na piśmie.
_________________ C'est la vie
C'est la guerre
C'est la 9ieme legere!
witam to mój pierwszy post
sporty walki są niebezpieczne tak samo jak jazda na rowerze albo chodzenie po chodniku w zimie złamania kręgosłupa zdarzają się 1:10000 więc małe jest prawdopodobieństwo takiego wypadku gdy się uważa to wszystko będzie w porządku ćwiczę karate oyama (to samo co kickboxing) mój trener jest kickboxerem ale jesteśmy w tej organizacji (oyama karate) bo jest tańsza :D:D
Wysłany: 2006-05-19, 20:37
Polecający: Google
cytuje "sporty walki są niebezpieczne tak samo jak jazda na rowerze albo chodzenie po chodniku w zimie złamania kręgosłupa zdarzają się 1:10000 więc małe jest prawdopodobieństwo takiego wypadku gdy się uważa to wszystko będzie w porządku".
Wysłany: 2006-05-25, 19:50
Polecający: Jakoś tak wyszło ^^
Ja od czerwca zaczynam treningi Krav Magi w Chorzowie czyli miescie gdzie mieszkam. Bylem na paru treningach karate, ale mi nie podeszlo... Mam nadzieje ze KM bedzie ciekawsze z mojego punktu widzenia. I tak na dobra sprawe to mam zamiar trenowac z powodu zwyklego... braku zajec:p Uznalem jakis czasz temu, ze zbyt duzo czasu przed komputerem spedzam
krav maga jest dobra jako uzupełnienie treningów karate albo kick-boxingu jeżeli jesteś początkujący i nie miałeś wcześniej jakiś doświadczeń to może być trochę trudniej
_________________ You have the right to remain silent
Bardzo podoba mi się Krav Maga. Chciałabym móc to trenować, ale w moim mieście nie ma możliwości, zresztą jak tylko wyjadę na studia też nie będę mogła sobie na to pozwolić z braku pieniędzy. Przez jakiś czas chodziłam na kurs samoobrony (aikido), ale byłam leniwa i nawet go nie skończyłam. Szkoda.
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Malborski Przegląd Muzyczny
eLo:) Ja tam trenuje kick-boxing i bardzo kocham ten rodzaj walki;] narazie nie znam lepszego;] Może ktoś jeszcze tu trenuje kick-boxing??
[ Dodano: 2006-06-04, 10:27 ]
Cloud7 napisał/a:
Ja trenuje Capoeire od 1,5 roczku i w paru akcjach na ulicy mi sie przydała ahhhh zbliża sie moje pierwsze batizado
Ja chociaż trenuje juz 2 lata kick-boxing nie przydał mi sie na ulicy:) mieszkam w spokojnym miasteczq:D ale tez tańcze może da sie to jakoś połączyc:D
Wysłany: 2006-07-04, 05:58
eFka ehhhh jak ja nie lubie wypowiedz ludzi którzy nie widzieli a tylko słyszeli i pierdolą taniec, jest taniec. W sytułacjach zagrożenia trzeba się umieć zachować a nie boksować bo tylko tego was nauczą na śmiesznym kick-boxingu, no i może jeszcze kopnięcia ale w porównaniu do Capo gdzie się wykozystuje tylko nogi to Wy i tak gówno umiecie Capoeira może Ci wyznaczyć droge i zmienić twoje życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum