• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

klaudynka24 

Wysłany: 2007-12-23, 18:38   Tenis Ziemny a kariera

Chodzi mi dokładnie o ludzi którzy są sławni poprzez dobre wyniki w grze w tenisa ziemnego.
Nie którzy mówią ,że trzeba grać od małego aby coś osiągnąć dzięki temu sportowi .
A inny uważają ,że jeżeli jest się wysportowanym i ma się to jakby w genach oraz zrobisz co w twojej mocy nawet wieku 14 lat to też ma się jakieś szanse... Co o tym myślicie..??Ja uważam że zależy to od człowieka i jego kondycji .;)Pozdrawiam...;)

lookintomyheart 

Wysłany: 2008-06-27, 11:52   

powiem tak zaczalem grac w wieku 11 lat (wiekszosc osob twierdzila ze nic nie zdolam osiagnac) po 2 latach gry osiagnalem tytul mistrza wojewodztwa i tak przez kolejne 3 lata co roku zgarnialem to w szczycie formy bylem w pierwszej 20 rankingu polski do lat 18.. jednak ten sport jest bardzo ciezki pelen wyzeczen i postanowien - niestety tez psychicznych gdzie upadlem.. poswiecilem praktycznie caly zycie temu lecz te brzemie okazalo sie za ciezkie teraz jestem trenerem..

jsli chodzi o wiek - tutaj faktycznie dobrze powiedzialas ze zalezy od czlowieka - tak jest wszedzie ale optymalny wiek w jakim dziecko powinno zaczynac grac to 4-7 lat aby sie przyzwyczailo ze wszystkim obylo i w ogole ... oczywiscie sa fenomeny ale takich trafia sie 1/100000000000000000000 zreszta tak samo mozna powiedziec o tych co zaczynaja grac w takim przedziale jak napisalem ... wiek nie gra najwiekszej roli ale na pewno spelnia duza..
jeszcze raz podkresle zeby zrobic kariere w tym sporcie trzeba byc gotowym na WIELE wyrzeczen i postanowien no i oczywiscie miec KUPE KASY

jesli chodzi o dalsza wypowiedz to 14lat to raczej sie nie uda nic zdzialac... jesli chodzi o arene miedzynarodowa.. bo w polsce do lat 18 nawet moglby zajmowac czolowe miejsca zreszta tak jak wiekszosc mlodzieszy raczej sa rowni.. jednak w seniorach 90% tych co niby byli zaje*** sie wykruszaja... kondycja tu nie gra roli bo mozna ja wycwiczyc jak wszystko co jest zwiazane z naszym organizmem :padam:

Pozdrawiam..

Odpowiedz do tematu