Wysłany: 2008-08-01, 00:30 zamieńmy aerobik na Aikido?????????????
Witam Was serdecznie, chciałbym poruszyć temat sztuki walki Aikido!
co o tym sądzicie?? czy ktoś z Was może coś powiedzieć na ten temat???
.proszę o radę.
Osobiscie nigdy nie probowalam sie tym zajmowac, ale slyszalam wlasnie ze to tak troche jak aerobik dla kolesi nie wiem ile w tym prawdy, ale nie wyglada to na cos co chcialabym trenowac, jak dla mnie takie machanie rekami..
Osobiscie nigdy nie probowalam sie tym zajmowac, ale slyszalam wlasnie ze to tak troche jak aerobik dla kolesi nie wiem ile w tym prawdy, ale nie wyglada to na cos co chcialabym trenowac, jak dla mnie takie machanie rekami..
No, nie do końca wiem, w jakim aspekcie piszesz o 'machaniu rękami', bo jest to częściowo racja, w zasadzie nie ma technik kopanych.
Aikido na pewno nie jest dla wszystkich, w internecie przelano megabajty w wątkach 'skuteczność aikido na ulicy'. Jeśli ktoś chce się uczyć czegoś przydatnego na w 'realnych sytuacjach zagrożenia', to powinien zapisać się na jakieś krav maga czy coś;)
Ewentualnie potrenować aikido przez +- 10 lat;)
Niektórym pasuje jednak cała filozofia aikido, otoczka, która jest obok samej nauki technik. Mimo wszystko 'aerobik dla kolesi' wydaje mi się pewnym spłyceniem;)
Ale de gustibus costam costam;)
Mi w każdym razie się podoba;)
Tak jak napisalam, po prostu nie mialam nigdy do czynienia akurat z ta sztuka walki i napisalam tylko co slyszalam od innych, jak sie komus podoba to chyba to jest najwazniejsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum