Wysłany: 2007-08-22, 11:00 +++INTERNETOWE BADANIA SYMBOLI+++
Witam Wszystkich!
Jestem doktorantem Psychologii na Uniwersytecie Wrocławskim. Prowadzę internetowe badania na temat postrzegania różnych symboli. Jeśli masz 10 minut czasu, które możesz poświęć na wypełnienie ciekawej ankiety, przy okazji sprawdzając swoją znajomość różnych symboli, wejdź proszę na http://tnij.com/wvUZ . Pomoże dzięki temu mi, nauce polskiej, a przy okazji zaspokoisz swoją ciekawość!
a kiedy zakończenie zbierania danych?
kilku symboli nie znam, a lilijka harcerska dała moment na zastanowienie, jak ich oceniam, znając od wewnątrz.. ale ogólnie ciekawa ankieta {:
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
a kiedy zakończenie zbierania danych?
kilku symboli nie znam, a lilijka harcerska dała moment na zastanowienie, jak ich oceniam, znając od wewnątrz.. ale ogólnie ciekawa ankieta {:
Zakończenie zbierania danych w drugiej połowie września :-) Ale poruszasz bardzo ciekawy (i zarazem istotny dla tych badań) problem. Jeżeli ktoś używa symbolu danej grupy, to czy jest taki, jak typowy przedstawiciel tej grupy? Mam nadzieję, iż moje badania (docelowo) będą mogły to wyjaśnić. Jeszcze raz dzięki za udział w badaniu i zwrócenie uwagi na tą sprawę. Pozdrawiam serdecznie!
Jeżeli ktoś używa symbolu danej grupy, to czy jest taki, jak typowy przedstawiciel tej grupy?
Nosze pasek z przewroconymi pentagramami i naszyjnik ze zwyczajna pacyfka, co Ty na to? ;>
Pozwole sobie odwrócić pytanie: Co inni mówią na to? Ci którzy uważają że pentagram jest ok, albo ci co twierdzą, że jednak nie jest? To jest, moim zdaniem interesujące. Ale do (naukowej) odpowiedzi na te pytania droga jeszcze daleka!
Wysłany: 2007-08-23, 11:53
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
rawd napisał/a:
Co inni mówią na to? Ci którzy uważają że pentagram jest ok, albo ci co twierdzą, że jednak nie jest?
Nikt jeszcze nic nie wyrazil swojego zdania na ten temat Lubie religie no i jestem z lekka mroczny z pogladow - stad "czarny pentagram", ale mimo to jestem pozytywnie nastawiony do zycia - pacyfka. Nie pije, nie pale, nie biore dragow ;p
Jeśli chodzi o dane dotyczące pentagramu, sporo można się dowiedzieć na http://www.symbols.com/encyclopedia/29/2914.html (po angielsku) Dla mnie jednak istotniejszy jest odbiór społeczny, a więc współczesna interpretacja danego znaku ( i osoby go noszącej). Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum