Miałem 3 chomiki. Jeden przezył jakies 3 lata, drugi spadł mi ze stołu już pierwszego dnia i połamał się, a trzeci zdechł nagle i niespodziewanie w 5 dniu jego posiadania.
No i tyle, po tych dwóch ostatnich mam uraz, a poza tym nie mam czasu na posiadanie chom-choma.
_________________ Summoning his cosmic powers
And glowing slightly from his toes
His psychic emanations flowed...
a ja w wieku jakichs lat 9ciu mialam chomika ktory sie hm... Dixie zwal, pozniej dokupilam mu kolezanke, ale jak sie okazalo Dixie chlopcem byl, bo po jakims czasie urodzily sie 4 male chomiczki... Dixie zostal Kubusiem ;P a druga samiczka chyba Dixie czy jakos tak : P w kazdym razie... kilka lat pozniej mialam szczura, potem kolejnego, a teraz nastepne dwa, Edwarda i Jake'a. jak juz ktos wyzej napisal, szczury jak i chomiki niestety krotko zyja... ale przyjazn szczura to cos wspanialego : ) ale chomiki tez fajne sa, tyle, ze trudno o ich zaufanie ;P
A aj miałam 2 chomiki. Pierwszego dostałam od chłopaka mojej siostry, żył ok. 3 lata. Był taki fajny malutki i czarny. Jak zdechł to byłam w szkole. Mój starszy brat wpadł na wspaniały pomysł kupienia mi drugiego (że niby nie poznam). Tylko, że ten nowy był sporo większy i rudy... Ale zaakceptowałam go i żył u mnie 2 lata. A teraz nie mam chomika, bo nie mam czasu...
dneeht napisał/a:
ale chomiki tez fajne sa, tyle, ze trudno o ich zaufanie ;P
Wcale, że nie. Moje chomiki nie gryzły mnie. I mogę powiedzieć, że miałam to zaufanie.
Ale mam zamiar kupić sobie nowego...
_________________ […]
„ Czego wciąż mi brak?
Przecież wszystko mam...
Nie zrozumie nigdy mnie
Ten, kto nie jest sam
Czego wciąż mi brak?”
PUSTKA.
Wcale, że nie. Moje chomiki nie gryzły mnie. I mogę powiedzieć, że miałam to zaufanie.
Ale mam zamiar kupić sobie nowego...
to, ze nie gryza nie oznacza wcale ze Ci ufaja ;]
moje tez nie gryzly, daly sie brac na rece, ale to nie to samo co szczury, ktore przychodza do mnie zeby spedzic ze mna troche czasu, lubia kiedy je glaszcze, lubia spac na moich kolanach, wtulac sie. kiedy biore ja do parku to nie odchodza na krok i podazaja za mna gdziekolwiek sie nie rusze... takze jest roznica ;]
Twoje chomiki Cie jedynie tolerowaly, jak wiekszosc chomikow, a ze szczurami mozna sie zaprzyjaznic.
to, ze nie gryza nie oznacza wcale ze Ci ufaja ;]
moje tez nie gryzly, daly sie brac na rece, ale to nie to samo co szczury, ktore przychodza do mnie zeby spedzic ze mna troche czasu, lubia kiedy je glaszcze, lubia spac na moich kolanach, wtulac sie. kiedy biore ja do parku to nie odchodza na krok i podazaja za mna gdziekolwiek sie nie rusze... takze jest roznica ;]
Twoje chomiki Cie jedynie tolerowaly, jak wiekszosc chomikow, a ze szczurami mozna sie zaprzyjaznic.
Wiesz, nie wiem... Kto wie, może kupię sobie takiego słodkiego białego szczurka i się zaprzyjaźnię :)Ale wiesz, "oswoić znaczy stworzyć więzy", a na to trzeba czasu. Ale dobrze mieć kogoś,kto zawsze na Ciebie czeka.
_________________ […]
„ Czego wciąż mi brak?
Przecież wszystko mam...
Nie zrozumie nigdy mnie
Ten, kto nie jest sam
Czego wciąż mi brak?”
PUSTKA.
ja mam chomiczke.
ej dajecie chomikom czekolade lub inne słodycze? moja mała najbardziej lubi ferrero rocher, rafaello i twixa czytałam ze chomikom nie wolno dawac slodyczy no ale jak tu sie oprzecz jak widze ze az uszami trzesie jak jej to dam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum