Hmm to ja zawsze myślałem, że "eMki" to po prostu oznaczenie tych najmocniejszych wersji silników jak V-Tec u Hondy.
nie.. M-Power to zewnętrzna firma.. która polepsza produkty BMW : )
faster napisał/a:
A co powiecie na mojego malucha na avatarze :predkość makszymalna 193 na godzine, do sety w 6,9 a pali 9 litrow na setke
co powiem? Sztrucel.. albo mówiąc inaczej parch..
po pierwsze - bodykit w tym aucie jest zbędny - pogarsza tylko osiągi - więc po co go zakładałeś?
po drugie - 6.9 sekundy do setki? wybacz ale ja w to nie uwierzę.. podaj specyfikację zmian..
a teraz tak ogólnie odejdźmy od tematu maluchów.. Niemiecka firma tuningowa której jestem przedstawicielem obecnie [a tak.. zmieniłem pracę : ]] zabiera się za realizację projektu - Suzuki Swift Sport 250..
Czyli fabrycznie nowe Suzuki Swift Sport.. 50.000 euro na wydatki.. 3 miesiące na pracę.. i 250 KM / 300 Nm do osiągnięcia [przy zachowaniu oryginalnego silnika].. a do tego rasowy wygląd..
Jeśli chcecie to mogę zdawać Wam relację z powstawania tegoż to projektu.. bo wszystkie przeróbki będą robione w Polsce właśnie [umowa sponsorska i dealerska nas związała z naszym pięknym kRajem.. ; )]
Ja jestem zdecydowanie za tuningiem samochodów. Chociaz uważam ze najpierw trzeba stuningowac silnik a dopiero potem brać sie optyke. Szkoda tylko ze nie mam wlasnego samochodu i wiecej kasy niz mam. Ale moze w przyszłości
HajperGT nie wiem jak reszta ale ja bym chetnie poczytał o tym projekcie
Ja jestem zdecydowanie za tuningiem samochodów. Chociaz uważam ze najpierw trzeba stuningowac silnik a dopiero potem brać sie optyke
Tak tak ja również jestem ZA. Zdecydowanie. Śmieszy mnie jednak własnie takie coś....
Jedzie sobie koleś samochodzikiem a tuning zaczęty ma od.... wydechu. Spoiler i po tuningu... Trzeba się troche na tym znać
Cytat:
Szkoda tylko ze nie mam wlasnego samochodu
Hehe szkoda że prawka jeszcze nie zrobiłam
No ale moje Kochanie interesuje się takimi rzeczami i mnie w to wciąga...
Wysłany: 2007-04-26, 19:16
Polecający: Dzięki nikomu
Tuning. Huh nie komentuje tego zagadnienia jeżeli chodzi o "budę". Już nie raz widziałem samochód po tuningu z maską krzywą tak jakby ktoś po niej biegał lub autko ze źle nałożonym lakierem i nierówno startą szpachlówką. Co do tuningu osiągów i wnętrza jestem za, ale jest jedna wada trzeba mieć trochę wiedzy w tym.
_________________ Jesteśmy klątwą tej ziemi, popiołem chmur, szczytami gór...
Na imię nam wiatr,deszcz, zgiełk...
Głosimy hasła ksiąg apokalipsy...
Już nie raz widziałem samochód po tuningu z maską krzywą tak jakby ktoś po niej biegał lub autko ze źle nałożonym lakierem i nierówno startą szpachlówką.
Hmm.. to dość ciekawe kwiatki : D nie spotkałem się z czymś takim jeśli chodzi nawet o agrotjunerów : D spotkałem się zaś z innymi rażącymi w oczy przykładami - na przykład nie pokryte lakierem "spojlery" etc. zresztą najlepszym przykładem poronionego tuningu jest tutaj obecny właściciel tego białego malucha
Checklista:
"alusy: : jest
progi : jest
plug sniezny: jest
naklepka na szybie: jest
Zajebisty kolor: jest
naklepka z ozelkiem i czyms tam jeszcze : jest
antenka :jest
Małysz : jest
Diagnoza: Inwestuj kolego w naklejki szpachlę żywicę epoksydową i jak znalazł w przyszłym roku na car-festiwal możesz do Genewy jechać, albo na AMI
Popieram, ale pod warunkiem ze sie nie tuninguje malucha dajac mu wielkie audio i spojler wielkosci skrzydla samolotu, dobry tuning to taki ktory sie wyroznia wsrod reszty, a jednoczesnie nie rzuca w oczy ;]
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Heh... Strasznie śmieszy mnie to gdy ktoś przykleji sobie naklejke z płomieniem na masce i mówi że se stiuningował auto lol2. Ludzie tuning to niesą jakieś kretyńskie naklejki na masce ani jakieś spojlery! Tuning to przerobienie lub zmienienie na lepszy silnika! Wiaomo jeśli chce się ulepszyć auto od zewnątrz to tak można fainie wygląda ale to się nieznazywa tuning!
Po co tuningować stare auta jak można kupić nowe, lepsze(i czasami może być nawet taniej)???
Zalezy ... kiedys widzialem z bliska stuningowanego starego Forda Mustanga i wygladal wspaniale, tuning wizualny i mechaniczny, wprost boska maszyna
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Po co tuningować stare auta jak można kupić nowe, lepsze(i czasami może być nawet taniej)???
po to by spełnić swoje marzenia..
po to by zrobić z starego niepozornego samochodu maszynkę do wymiatania frajerów z ulicy..
i przykładów mogę mnożyć..
a teraz odrobina tuningu w dobrym smaku.. oto moje obecne auto..
BMW iM5 '98
kolor : niebieski atlantisblau metalik
przebieg : ~150.000 km
zakres przeróbek :
auto gdy je zakupiłem było niczym nie wyróżniającą się 540iA no i... wkurzało mnie to : ]
skrzynia pozostała automatyczna - w pełni przeprogramowana [praktycznie wiązało się to z wymianą CAŁEJ przekładni głównej, ale dorośli ludzie o głupotach nie rozmawiają : ]]
silnik jaki znalazł się w tym aucie to zaledwie 5.0 V8 [32V] - 400 KM czyli silnik z M5 : ) z drobnymi usprawnieniami - przepisany od nowa program do komputera, co pozwoliło na wyciągnięcie dodatkowych 10 KM i na podwyższenie momentu obrotowego.. przeprojektowany od zera układ wydechowy : )
z rzeczy kosmetycznych..
- tapicerka na indywidualne zamówienie
- założona pełna instalacja ksenonowa [nie same żarówki, ale pełna instalka]
- system audio oparty na głośnikach i wzmacniaczu Harman Kardon - 10 ŚT + 2 SW + 4 P
- DVD + TV
- zawias gwintowany
ostatnie badania techniczne [hamownia]
dały wyniki :
moc : 412 KM przy 6700 obr/min [seryjnie 400 KM @ 6600]
moment obrotowy : 531 Nm przy 4000 obr/min [seryjnie 500 Nm @ 3700]
przyśpieszenie 0-100 km/h [z automatem] : 4.9 sekundy [seryjnie 4.9 sekundy z manualem]
prędkość maksymalna [zdjąłem ogranicznik] : 302 km/h [seryjnie 298 km/h z manualem]
jakieś pytania jeszcze co do tuningu czy też ktoś nadal będzie uważał że tuning malucha to też tuning.....?
- Felgi
- Obniżone zawieszenie
- Nowe progi
- Pasek na szybie
- Zmieniony środek
- Przyciemnione szyby
- Spoiler na klapie bagażnika
- Polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia
- Wlocik na masce własnego pomysłu
- Zmienione przednie światła na światła z nowszej wersji
- silnik z audi a 4 1.9 turbo diesel (troszke lepszy niż początkowy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum