• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

HajperGT  

Wysłany: 2007-05-07, 12:35   

zdjęcia proszę.. a i to nie jest tuning tak na marginesie : ]
gdzie modyfikacje silnika?

[ Dodano: 2007-05-07, 14:58 ]
13thApostle napisał/a:
Ja mam Audi a4 concept a właściwie tylko nim jezdże koło domu poniewarz jeszcze niemam prawka ale auto jest po tuningu może nie profesionalnym lecz dość dobrym.
-Zmieniony zderzak
- Felgi
- Obniżone zawieszenie
- Nowe progi
- Pasek na szybie
- Zmieniony środek
- Przyciemnione szyby
- Spoiler na klapie bagażnika
- Polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia
- Wlocik na masce własnego pomysłu
- Zmienione przednie światła na światła z nowszej wersji
- silnik z audi a 4 1.9 turbo diesel (troszke lepszy niż początkowy)

wnioskuję więc że jest to dosć stary samochód - B5 [albo 8D - jak wolisz] - bo tylko w przypadku B5 wchodziły światła z B6 [8E]

teraz kilka zdań na temat tuningu :
kto rozpoczyna tuning od nakładania body-kitu a nie od modyfikacji silnika? agrotunerzy..
skojarzenie samo mi sie nasunęło :wstyd:
ale dalej wymieniłeś pewną rzecz, której ni jak nie można podciągnąć pod tuning : ]
polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia :rotfl: i co z tego? to nie jest tuning - po prostu dobrze wyposażone wersje samochodów tak właśnie mają :rotfl:

jesteś krótko mówiąc agrotunerem, albo bardzo bogatym człowiekiem : D - w to drugie wątpie - jeśli ktoś robi auto które było w bida wersji z bida silnikiem to nie może mieć zbyt wielu pieniążków.
Tuningujesz diesla? Cóż - po pierwsze przecież był dużo lepszy silnik dostępny w B5 [jak i w B6] - 2.5 TDi który bez wielkich wydatków można przykręcić do 250 KM - a w silniku 1.9 TDi jakakolwiek zmiana która ma za zadanie przeskoczyć 130 KM to są koszta - bo niestety 130 KM to max na co stać ten silnik w rzeczonej konfiguracji : ] - większa modyfikacja to juz niestety konieczność zakładania innej turbiny - choćby Hitachi B12Nm oczywiście w wersji dla silników dieslowskich [jeśli jesteś mocny w tuningu to powinieneś w jakim kultowym samochodzie były montowane te turbiny seryjnie] - więc krótko mówiąc typowy agrotuning bez pojęcia i bez polotu - cóż podejrzewam że to auto Twojego Ojca lub brata, ale to juz przemilczę : )

a gdzieś tam mi mój drogi zarzucałeś że to ja nie mam pojęcia o tuningu..

aha i poproszę o zdjęcia tego potwora.. zobaczymy co to visual warte, chociaż sądzę ze typowy agrotuning, albo się nagle okaże że nie masz aparatu, albo też wrzucisz zdjęcia z jakiegoś serwisu internetowego.. :rotfl:

Greggy  

Zaproszone osoby: 3

Wysłany: 2007-05-07, 15:36   
   Polecający: Leopold Butters Stotch

Jak będę miał juz swoje Carrera GT to tuning tego dzieła sztuki byłby grzechem.

badylek  

Wysłany: 2007-06-01, 14:25   

no sluchajcie zabawne sa wasze opinie o spoilerach czy wiecie w ogole do czego one sluza? bo napewno nie do wygladu, i szczerze powiedziawszy to nawet tiuning optyczny daje leprze trzymanie sie drogi zwlaszcza przy duzych predkosciach, a bmw tiuninguje alpina, m-power to rodzaj silnika i sadze ze tiuning to bardzo potrzebna rzecz dla ludzi ktorzy umieja jeździc i chca czerpac jak najwieksza frajde prowadzac samochod. wszystkim milosnikom jazdy zycze super drog i super wozow, dozobaczenia na torach! :D

brudnypies 

Wysłany: 2007-06-11, 11:39   

HajperGT napisał/a:
zdjęcia proszę.. a i to nie jest tuning tak na marginesie : ]
gdzie modyfikacje silnika?

[ Dodano: 2007-05-07, 14:58 ]
13thApostle napisał/a:
Ja mam Audi a4 concept a właściwie tylko nim jezdże koło domu poniewarz jeszcze niemam prawka ale auto jest po tuningu może nie profesionalnym lecz dość dobrym.
-Zmieniony zderzak
- Felgi
- Obniżone zawieszenie
- Nowe progi
- Pasek na szybie
- Zmieniony środek
- Przyciemnione szyby
- Spoiler na klapie bagażnika
- Polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia
- Wlocik na masce własnego pomysłu
- Zmienione przednie światła na światła z nowszej wersji
- silnik z audi a 4 1.9 turbo diesel (troszke lepszy niż początkowy)

wnioskuję więc że jest to dosć stary samochód - B5 [albo 8D - jak wolisz] - bo tylko w przypadku B5 wchodziły światła z B6 [8E]

teraz kilka zdań na temat tuningu :
kto rozpoczyna tuning od nakładania body-kitu a nie od modyfikacji silnika? agrotunerzy..
skojarzenie samo mi sie nasunęło :wstyd:
ale dalej wymieniłeś pewną rzecz, której ni jak nie można podciągnąć pod tuning : ]
polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia :rotfl: i co z tego? to nie jest tuning - po prostu dobrze wyposażone wersje samochodów tak właśnie mają :rotfl:

jesteś krótko mówiąc agrotunerem, albo bardzo bogatym człowiekiem : D - w to drugie wątpie - jeśli ktoś robi auto które było w bida wersji z bida silnikiem to nie może mieć zbyt wielu pieniążków.
Tuningujesz diesla? Cóż - po pierwsze przecież był dużo lepszy silnik dostępny w B5 [jak i w B6] - 2.5 TDi który bez wielkich wydatków można przykręcić do 250 KM - a w silniku 1.9 TDi jakakolwiek zmiana która ma za zadanie przeskoczyć 130 KM to są koszta - bo niestety 130 KM to max na co stać ten silnik w rzeczonej konfiguracji : ] - większa modyfikacja to juz niestety konieczność zakładania innej turbiny - choćby Hitachi B12Nm oczywiście w wersji dla silników dieslowskich [jeśli jesteś mocny w tuningu to powinieneś w jakim kultowym samochodzie były montowane te turbiny seryjnie] - więc krótko mówiąc typowy agrotuning bez pojęcia i bez polotu - cóż podejrzewam że to auto Twojego Ojca lub brata, ale to juz przemilczę : )

a gdzieś tam mi mój drogi zarzucałeś że to ja nie mam pojęcia o tuningu..

aha i poproszę o zdjęcia tego potwora.. zobaczymy co to visual warte, chociaż sądzę ze typowy agrotuning, albo się nagle okaże że nie masz aparatu, albo też wrzucisz zdjęcia z jakiegoś serwisu internetowego.. :rotfl:

kolego czy ty wiesz co oznacza slowo tuning??? wez slownik i sobie zobacz dla ciebie tuning to modyfikacja parametrow silnika, ale nie tylko zmiana silnika lub jego podkrecenie jest tuningem! a co do twojej 5-piatki to powiedz mi prosze kiedy ja przerabiales?? jaki czas temu?? to zaraz tobie cos odpisze

[ Dodano: 2007-06-11, 12:41 ]
aha i powiedz mi skad masz takie informacje ze bez zmiany turbiny z 1,9tdi tylko 130koni wyciagniesz?? jestes smieszny... a i napisz mi jak wyciagasz z 2,5tdi 150konnego 250 bez wiekszego problemu?? to chetnie do ciebie podjade i wycisniesz mi te 250koni... jak dla mnie to jestes naprawde smieszny...

reggus  

Wysłany: 2007-06-12, 18:53   
   Polecający: mnie

tuning jest spoko :D auto ladnie wygląda do tego jezeli sie ma spotrowe zawieszenie kola z 16 cali silnik tez podreperowany to idzie dobrze poszalec :D a jak na to laski lecą uff :hyhy:

Www.RastaStacja.Pl <---- NAJPOZYTYWNIEJSZE RADIO W SIECI !!

madzia19899  

Wysłany: 2007-06-25, 18:16   

Szczerze mówiąc to nie wiem co mężczyźni widzą w tuningu... Ale każdy ma jakieś hobby i jest to jak określił mój kolega "forma sztuki" :) Więc jeżeli Wam się to podoba to życzę miłej zabawy :)

kasia22213 

Wysłany: 2007-06-26, 12:36   

Dobry tuning jest fajny- ale musi byc zrobioony fachowo i w odpowiednim samochodzie.
Slaby tuning jest zalamujacy...

Niestety wiekszosc stuningowanych samochodow jakie jezdza po naszych ulicach zalicza sie do tej drugiej kategorii

300slr 

Wysłany: 2007-07-17, 10:57   

JEŻELI PRZERÓBKA POLEGA NA MALOWANIU KAROSERII,WYKOŃCZENIU WNĘTRZA, OBNIŻENIU ZAWIESZENIA ITD. TO SPOKO

Paulina-WJG  

Wysłany: 2007-07-21, 15:34   

Bardzo mi się to podoba szczególnie wtedy gdy można to zrobic z jakimś starszym modelem!!! A jeśli już rozmowa o samochodach to mam pytanie: Czy macie jakis dobry warsztat w Warszawie który byście polecili innym?? :D

dmport 

Wysłany: 2007-07-29, 19:00   

Tuning mozna robic dobrze i zle. Zwykly samochod mozna tak ztuningowac ze nie bedzie sie roznil od innych niczym, tyle ze bedzie mniej palil i bedzie mial wiecej mocy. Ale mozna tak, jak byl przyklad z maluchem ze glownie optycznie. Ale tez mozna zrobic ladnie. np.: Toyota Yaris, kolor rózsowy lampy swieca tez troche rózowo, i juz masz samochód dla dziewczyny.
Oczywiscie mozna liczyc pod slowo "tuning" samochód pierdzacy, z wielkimi spojlerami z drewna i przekolorowany alkoholowym sprajem na kolor czerwony jak ferrari.
------------------------------------------
www.kwatera.com - noclegi hotele

badylek  

Wysłany: 2007-08-17, 14:15   

dmport napisał/a:
bedzie mniej palil i bedzie mial wiecej mocy

co ty za bajki opowiadasz :rotfl:

qwe 

Wysłany: 2007-08-17, 23:46   

http://www.sqad.pl/art_006.php :)

Tynka88 

Wysłany: 2007-08-20, 17:15   

niektorym tuning nie wychodzi i wyglada to poprostu wiesniacko, ze sie tak wyraze, ale taki leciutki tuning moim zdaniem nie zaszkodzi :) przynajmniej auto wyroznia sie troche wygladem :)

Cytrus  

Wysłany: 2007-08-29, 12:29   

ja akceptuje tylko tuning silnika itp bo tuning optyczny rzadko kiedy mi sie podoba no chyba ze jakieś dobre fele ;D

mas 

Wysłany: 2007-08-29, 13:34   

Tuning jak najbardziej tak. Ale z głową i dobrym gustem. Pozatym jeszcze podoba mi się tuning samochodu, czyniący go bardziej ekonomicznym. Dzięki temu prawie 300zl rocznie oszczędzam :) może nie tak dużo, ale dlatego ze nieduzo jezdzę. Jak kogoś ciekawi temat, to odsyłam do opisu ksiązki zawierającej porady jak usprawnic autko.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu