zdjęcia proszę.. a i to nie jest tuning tak na marginesie : ]
gdzie modyfikacje silnika?
[ Dodano: 2007-05-07, 14:58 ]
13thApostle napisał/a:
Ja mam Audi a4 concept a właściwie tylko nim jezdże koło domu poniewarz jeszcze niemam prawka ale auto jest po tuningu może nie profesionalnym lecz dość dobrym.
-Zmieniony zderzak
- Felgi
- Obniżone zawieszenie
- Nowe progi
- Pasek na szybie
- Zmieniony środek
- Przyciemnione szyby
- Spoiler na klapie bagażnika
- Polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia
- Wlocik na masce własnego pomysłu
- Zmienione przednie światła na światła z nowszej wersji
- silnik z audi a 4 1.9 turbo diesel (troszke lepszy niż początkowy)
wnioskuję więc że jest to dosć stary samochód - B5 [albo 8D - jak wolisz] - bo tylko w przypadku B5 wchodziły światła z B6 [8E]
teraz kilka zdań na temat tuningu :
kto rozpoczyna tuning od nakładania body-kitu a nie od modyfikacji silnika? agrotunerzy..
skojarzenie samo mi sie nasunęło
ale dalej wymieniłeś pewną rzecz, której ni jak nie można podciągnąć pod tuning : ]
polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia i co z tego? to nie jest tuning - po prostu dobrze wyposażone wersje samochodów tak właśnie mają
jesteś krótko mówiąc agrotunerem, albo bardzo bogatym człowiekiem : D - w to drugie wątpie - jeśli ktoś robi auto które było w bida wersji z bida silnikiem to nie może mieć zbyt wielu pieniążków.
Tuningujesz diesla? Cóż - po pierwsze przecież był dużo lepszy silnik dostępny w B5 [jak i w B6] - 2.5 TDi który bez wielkich wydatków można przykręcić do 250 KM - a w silniku 1.9 TDi jakakolwiek zmiana która ma za zadanie przeskoczyć 130 KM to są koszta - bo niestety 130 KM to max na co stać ten silnik w rzeczonej konfiguracji : ] - większa modyfikacja to juz niestety konieczność zakładania innej turbiny - choćby Hitachi B12Nm oczywiście w wersji dla silników dieslowskich [jeśli jesteś mocny w tuningu to powinieneś w jakim kultowym samochodzie były montowane te turbiny seryjnie] - więc krótko mówiąc typowy agrotuning bez pojęcia i bez polotu - cóż podejrzewam że to auto Twojego Ojca lub brata, ale to juz przemilczę : )
a gdzieś tam mi mój drogi zarzucałeś że to ja nie mam pojęcia o tuningu..
aha i poproszę o zdjęcia tego potwora.. zobaczymy co to visual warte, chociaż sądzę ze typowy agrotuning, albo się nagle okaże że nie masz aparatu, albo też wrzucisz zdjęcia z jakiegoś serwisu internetowego..
no sluchajcie zabawne sa wasze opinie o spoilerach czy wiecie w ogole do czego one sluza? bo napewno nie do wygladu, i szczerze powiedziawszy to nawet tiuning optyczny daje leprze trzymanie sie drogi zwlaszcza przy duzych predkosciach, a bmw tiuninguje alpina, m-power to rodzaj silnika i sadze ze tiuning to bardzo potrzebna rzecz dla ludzi ktorzy umieja jeździc i chca czerpac jak najwieksza frajde prowadzac samochod. wszystkim milosnikom jazdy zycze super drog i super wozow, dozobaczenia na torach!
zdjęcia proszę.. a i to nie jest tuning tak na marginesie : ]
gdzie modyfikacje silnika?
[ Dodano: 2007-05-07, 14:58 ]
13thApostle napisał/a:
Ja mam Audi a4 concept a właściwie tylko nim jezdże koło domu poniewarz jeszcze niemam prawka ale auto jest po tuningu może nie profesionalnym lecz dość dobrym.
-Zmieniony zderzak
- Felgi
- Obniżone zawieszenie
- Nowe progi
- Pasek na szybie
- Zmieniony środek
- Przyciemnione szyby
- Spoiler na klapie bagażnika
- Polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia
- Wlocik na masce własnego pomysłu
- Zmienione przednie światła na światła z nowszej wersji
- silnik z audi a 4 1.9 turbo diesel (troszke lepszy niż początkowy)
wnioskuję więc że jest to dosć stary samochód - B5 [albo 8D - jak wolisz] - bo tylko w przypadku B5 wchodziły światła z B6 [8E]
teraz kilka zdań na temat tuningu :
kto rozpoczyna tuning od nakładania body-kitu a nie od modyfikacji silnika? agrotunerzy..
skojarzenie samo mi sie nasunęło
ale dalej wymieniłeś pewną rzecz, której ni jak nie można podciągnąć pod tuning : ]
polakierowane czarne elementy pod kolor nadwozia i co z tego? to nie jest tuning - po prostu dobrze wyposażone wersje samochodów tak właśnie mają
jesteś krótko mówiąc agrotunerem, albo bardzo bogatym człowiekiem : D - w to drugie wątpie - jeśli ktoś robi auto które było w bida wersji z bida silnikiem to nie może mieć zbyt wielu pieniążków.
Tuningujesz diesla? Cóż - po pierwsze przecież był dużo lepszy silnik dostępny w B5 [jak i w B6] - 2.5 TDi który bez wielkich wydatków można przykręcić do 250 KM - a w silniku 1.9 TDi jakakolwiek zmiana która ma za zadanie przeskoczyć 130 KM to są koszta - bo niestety 130 KM to max na co stać ten silnik w rzeczonej konfiguracji : ] - większa modyfikacja to juz niestety konieczność zakładania innej turbiny - choćby Hitachi B12Nm oczywiście w wersji dla silników dieslowskich [jeśli jesteś mocny w tuningu to powinieneś w jakim kultowym samochodzie były montowane te turbiny seryjnie] - więc krótko mówiąc typowy agrotuning bez pojęcia i bez polotu - cóż podejrzewam że to auto Twojego Ojca lub brata, ale to juz przemilczę : )
a gdzieś tam mi mój drogi zarzucałeś że to ja nie mam pojęcia o tuningu..
aha i poproszę o zdjęcia tego potwora.. zobaczymy co to visual warte, chociaż sądzę ze typowy agrotuning, albo się nagle okaże że nie masz aparatu, albo też wrzucisz zdjęcia z jakiegoś serwisu internetowego..
kolego czy ty wiesz co oznacza slowo tuning??? wez slownik i sobie zobacz dla ciebie tuning to modyfikacja parametrow silnika, ale nie tylko zmiana silnika lub jego podkrecenie jest tuningem! a co do twojej 5-piatki to powiedz mi prosze kiedy ja przerabiales?? jaki czas temu?? to zaraz tobie cos odpisze
[ Dodano: 2007-06-11, 12:41 ]
aha i powiedz mi skad masz takie informacje ze bez zmiany turbiny z 1,9tdi tylko 130koni wyciagniesz?? jestes smieszny... a i napisz mi jak wyciagasz z 2,5tdi 150konnego 250 bez wiekszego problemu?? to chetnie do ciebie podjade i wycisniesz mi te 250koni... jak dla mnie to jestes naprawde smieszny...
tuning jest spoko auto ladnie wygląda do tego jezeli sie ma spotrowe zawieszenie kola z 16 cali silnik tez podreperowany to idzie dobrze poszalec a jak na to laski lecą uff
Szczerze mówiąc to nie wiem co mężczyźni widzą w tuningu... Ale każdy ma jakieś hobby i jest to jak określił mój kolega "forma sztuki" Więc jeżeli Wam się to podoba to życzę miłej zabawy
Bardzo mi się to podoba szczególnie wtedy gdy można to zrobic z jakimś starszym modelem!!! A jeśli już rozmowa o samochodach to mam pytanie: Czy macie jakis dobry warsztat w Warszawie który byście polecili innym??
Tuning mozna robic dobrze i zle. Zwykly samochod mozna tak ztuningowac ze nie bedzie sie roznil od innych niczym, tyle ze bedzie mniej palil i bedzie mial wiecej mocy. Ale mozna tak, jak byl przyklad z maluchem ze glownie optycznie. Ale tez mozna zrobic ladnie. np.: Toyota Yaris, kolor rózsowy lampy swieca tez troche rózowo, i juz masz samochód dla dziewczyny.
Oczywiscie mozna liczyc pod slowo "tuning" samochód pierdzacy, z wielkimi spojlerami z drewna i przekolorowany alkoholowym sprajem na kolor czerwony jak ferrari.
------------------------------------------
www.kwatera.com - noclegi hotele
niektorym tuning nie wychodzi i wyglada to poprostu wiesniacko, ze sie tak wyraze, ale taki leciutki tuning moim zdaniem nie zaszkodzi przynajmniej auto wyroznia sie troche wygladem
Tuning jak najbardziej tak. Ale z głową i dobrym gustem. Pozatym jeszcze podoba mi się tuning samochodu, czyniący go bardziej ekonomicznym. Dzięki temu prawie 300zl rocznie oszczędzam może nie tak dużo, ale dlatego ze nieduzo jezdzę. Jak kogoś ciekawi temat, to odsyłam do opisu ksiązki zawierającej porady jak usprawnic autko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum