ja też bardzo lubię czytać, aczkolwiek ostatnio jestem dość wybredna i nie każda ksiażka mnie wciaga, właściwie mało która. Jak mnie coś zainteresuje,to nie mogę się oderwać. Piszę opowiadania i wiersze.
Lubię, ale niestety w roku szkolnym nie mam zbyt wiele czasu na czytanie wybranych przez siebie książek i raczej muszę skupiać się na ''dziełach'' w stylu chemia organiczna ;]
Ale ostatnio wyciągnęłam z garażu ponad 100 pozycji i mam po co sięgnąć.
Ja także uwielbiam czytać i pisać.Bez tych dwóch czynności uważam swój dzień za stracony.Piszę sporo opowiadań,jedno właśnie kończę pisać.Pozdrawiam wszystkich,którzy też coś "tworzą".
Oto moja lista ulubionych książek (kolejność nie ma tu znaczenia):
1. Mercedes Lackey "Czarny Gryf" i reszta serii.
2. Margit Sandemo (ogólnie).
3. Clive Staples Lewis - cykl "Narnia" (to się czyta dobrze niezależnie od wieku).
4. Aldous Huxley "Nowy wspaniały świat" (ku przestrodze!).
5. Lois Mc Master Budjold "Stan niewolności".
Polecam !
_________________ > Nadchodzi nowa era zarabiania. Cyfrowa rewolucja. Otwieramy.pl
Czytać uwielbiam. Zresztą podobnie jest z pisaniem, ale ostatnio się troszkę zaniedbałam. Jak z jednym, tak i z drugim. Niestety. Ale nic straconego, w końcu wszystko się da nadrobic. Jak tylko mnie "najdzie wena" siądę i coś nabazgrolę. Ale nic na siłę, bo wtedy wychodzą raczej marne "dzieła".
Co do czytania, męczę teraz słownik polsko-grecki, ale tylko dlatego, że muszę:(
Czytam mało, a jak już się zabiore to zwykle o człowieku (psychologia, socjologia i filozofia), chodź przyznam, że zdarza mi się pochłaniać talent Słowackiego, Mickiewicza, który później wykorzystuje pisząc wiersze, mhm dużo wierszy pisuje. Bierze się to pewnie z mojego konserwatywnego podejścia do j.polskiego, a także zafascynowania tą droga przekazu. :-)
Też lubię czytać, byle nie lektury. Zwykle tak jest że to, co nam każą czytać jest nudne. Uwielbiam Mastertona i te jego pseudo horrory... pisać też lubię... zawsze na lekcjach wyrywam kartkę z zeszytu i piszę jakieś głupoty. Z natury jestem leniwy, więc raczej nie skończę moich opowiadań... ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum