• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

kawalus 

Wysłany: 2007-07-30, 18:39   Eternity II - ewentualnie wydumane puzzle

Ostatnio dostałem od dziewczyny puzzle :/ myślę sobie: "o matko, czy jest już z nami tak źle, że wieczorami musimy układac jakieś puzzle?". Na moje szczęście wcale nie jest tak źle (uff...). Nie wiem, czy układanki są waszą ulubioną formą rozrywki, ale te potrafią naprawde wciągnąc. Nie chodzi w nich o ułożenie jakiegoś obrazka, jak np. zachód słońca, kotki, pieski, czy inne, za przeproszeniem pierdoły w "Eternity II" (bo tak to się nazywa) nie ma jednego prawidłowego rozwiązania (tak słyszałem i tak się też sam domyśliłem), ponieważ elementy składowe tej, powiedzmy "układanki" to kwadratowe elementy, które należy ułożyc tak, aby pasowały one do siebie fragmentami wzorów z każdej strony.
Nuda...tak mi się wydawało z początku. Co prawda jako dziecko bardzo lubiłem układac puzzle, cwiczyłem sobie wtedy cierpliwośc teraz jestem stary :p i cierpliwośc tez już nie ta co trzeba :) . Jednak ta "gra" wciągnęła mnie na dobrych pare godzin, a co lepsze nie potrafiłem tego ułożyc :/ Wersja ktorą układałem składała sie "tylko" z 36 elementów, ale i tak była diabelnie trudna. Dla tych dla których liczy się jakaś dodatkowa motywacja w układaniu w tym przypadku jest dosyc spora. Mianowicie pierwsza osoba, która ułoży "Eternity II" (co nie jest łatwym zadaniem, biorąc pod uwagę, że ja do tej pory nie ułożyłem tych 36 fragmentów - moge by jakiś ułomny albo co) dostanie w nagrode 2 mln. dolarów. Chętnie bym się na nie skusił, ale niestety moja wyobraźnia przestrzenna nie pozwala mi nawet na ułożenie tych 36 puzzli :/ . Kto lubi puzzle, i jakieś skomplikowane łamigłowki zdecydowanie powinien zinteresowac się tym.
Tak na marginesie to mój pierwszy post i gorąco wszystkich witam, mam nadzieje, że przyjmiecie mnie tu ciepło. Pozdrawiam.

MarSla  

Wysłany: 2007-07-30, 20:11   

Witaj na forum. Lubue układać puzle, kiedyś robiłem to nawet często ( teraz brak czasu ). Ale to o czym nam opowiedziałeś to coś nowego. Przynajmniej dla mnie. Nie potrafie sobie tego nawet wyobrazić. Gdzie to się kupuje? :)

lolinka  

Wysłany: 2007-07-31, 11:46   
   Polecający: religia tv

Łooo puzzle sa w deche ;p Pamietam jak układalam jakies dalmatynczyki , poźniej widoczki a na komunie dostałam takie wielkie z 1000 kawałków przedstawiające gory , rzeke i las ;\ Nie wiem kto mi to kupił ale nie lubie go do tej pory.

A co do tego eternity - ja moze i mam wyobraźnie ale nie mam cierpliowości ;]

kawalus 

Wysłany: 2007-07-31, 14:04   

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. W zasadzie to jeszcze nie można ich kupić. Do sprzedaży mają wejść dopiero za jakiś tydzień. Ale warto czekać. Połączenie Kostki Rubika i puzzli musi zaowocować mocnym uderzeniem w intelektualną rozrywkę :]

tuska 

Wysłany: 2007-07-31, 21:46   :)

dziś słuchajcie widziałam w sklepie eternity II i tak mnie ciągnęło żeby je kupić....ale trochę drogie 140 zł....jak na kieszeń studenta......chętnie bym zobaczyła jak to wygląda ..... kurczaczki no.....ale kuszą swoim wyglądem.....nie powiem

kawalus 

Wysłany: 2007-08-02, 17:29   

Zacytuje słowa pewnego znanego w Polsce polityka: "Yes!, Yes!, Yes!" udało mi się dorwac dużą układankę "Eternity II". Łoooo matko i córko. Kostka Rubika i inne puzzle wymiękają przy tym. Puzzle 3D nie mają żadnych, nawet najmniejszych szans. Wczoraj około godziny 18 wróciłem z nimi do domu, zjadłem coś i przed 19 je otworzyłem. Plansza "puzzle" i czas. To wszystko co jest Wam potrzebne. Pomimo tego, że są one diabolicznie trudne i czasem niemożnośc ułożenia irytuje, aż tak, że chce się je rzucic w cholere, to zawsze do nich wracałem. 10-15 minut przerwy to maksimum na jakie sobie pozwoliłem. Eternity II jest kapitalne, szczerze to mówię i gorąco polecam wszystkim tym, którzy mają nadmiar braku czasu, a tym którym go na nic nie starcza niech też to kupią i się przy tym odstresują.

[ Dodano: 2007-08-03, 19:36 ]
Znalazłem w necie link do stronki, na której możecie spróbowac swoich sił układając Eternity II. Od razu zaznaczam, że jest to bardzo malutka wersja tego co ja mam i o wiele, wiele łatwiej się ją układa. Oto link:http://pl.eternityii.com/try-eternity2-online/

tuska 

Wysłany: 2007-08-03, 19:40   

skoro mówisz ze to taka fajna zabawa i że nie można sie od niej oderwać to jednak sie skusze....krurczaki raz sie żyje przecież:)))) a wakacje sprzyjają takim zabawom.....wyjeżdżam ze znajomymi w góry niedługo to z pewnością spróbujemy swoich sił...:)

zloty  

Wysłany: 2007-08-04, 09:24   

ukończyłem ta internetowa :) w 2min 24 sec :) nawet fajne ;) a i zeby nie było ukończyłem za 2 podejsciem ;)
cu

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-08-04, 13:50   

Ułożyłam za pierwszym podejściem w 9 minut i 27 sekund. Fajna zabawa, ale domyślam się, że do pełnej wrsji trzeba mieć trochę więcej cierpliwości niż do zwykłych puzzli ;)

smarkula.

Colorblind  

Wysłany: 2007-08-04, 17:21   

za pierwszym razem zajęło mi to 3 minuty i 32 sekundy, ale to za sprawą galaretek :hyhy:

Muszę dorwać pełną wersję ;) ciekawe nawet te puzzle :D

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

tuska 

Wysłany: 2007-08-06, 22:14   :)

a czy ktoś z was miał już te główne puzzle? Ciekawa jestem czy robią wrażenie trudnych....jak ktos z was ułoży to dajcie znać.....pogratulujemy 2 mln $....:)

kawalus 

Wysłany: 2007-08-07, 17:01   

Ja mam to szczęście byc ich szczęsliwym posiadaczem. Choc są i ogromne minusy tego. Eternity II jest strasznym pożeraczem czasu :) co prawda wada to dosyc drobna, bo świetnie przy tym się mozna bawi, ale zawsze jakaś :p. 256 elementów w normalnych puzzlach, to chwila moment, w tych to...hmm kupa czasu. Spodziewałem się czegoś łatwiejszego, ale jak rozłożyłem je to wydały się ogromne. Naprawde fajna jest to zabawa, ale niezwykle trudna. A tych dwóch baniek to napewno nie wygram, jednego mniej w wyścigu o kase, powodzenia :p

Odpowiedz do tematu