Staram się czyms konkretnym zająć. ALe co zrobię jeśli tak naprawdę nic mnie nie pasjonuje. Lolinka mylisz się, moje życie nie jest nudne i monotonne. I wiesz co trochę przykro mi się zrobiło po twojej wypowiedzi.
Adamus: z łatwością przychodzi mi pisanie różnych rzeczy, np. felietonów, itp... itd.
Kurczol : to nie dla mnie. Dziecinką już nei jestem, w tym wieku to dla mnie troche dziwne okreslenie
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Chciałam być dziennikarzem ale zauważyłam że nie lubię polityki i czytania gazet..
.::gawryśka::. napisał/a:
z łatwością przychodzi mi pisanie różnych rzeczy, np. felietonów, itp... itd.
Nie musisz przecież być dziennikarzem politycznym, możesz zająć się krytyką filmową, sportem, pisaniem horoskopów dla gorących trzynastek, jest tyle rodzajów uprawianego dziennikarstwa, że spokojnie znajdziesz gdzieś swoje miejsce.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Wysłany: 2006-08-12, 11:25
Polecający: religia tv
moje życie nie jest nudne i monotonne. I wiesz co trochę przykro mi się zrobiło po twojej wypowiedzi.
doprawdy ? oooooo no już już , nie płaczemy <głaszcze>
jest tyle zajęć , mozesz , tak jak np ja i Adam , namiętnie słuchać muzyki i wsyszukiwac nowych zepołów i kawałków , ale to trzeba lubieć ... ba! kochać!
mozesz zając sie gra na jakims instrumencie , moga byc cymbałki albo trójkąt na początek
możesz namiętnie czytać ksiązki i poświecać temu kazdy swój wolny czas , tu za przykładem posłuże sie sobą
mozesz kosić trawe , pielic grządki , nosić węgiel , zrywać poziomki , skakać na bandzi ... no k* mać , ze tak sie wyraże , poprostu trzeba spróbowac róznych zajęć , bo one same do Ciebie nie przyjdą ,
a dziennikarstwo świetna rzecz , sama ide na studia dziennikarskie , ale na razie to ja bym Ci proponowała duzo czytac i obracac sie w świecie , czyli wiedziec co gdzie kiedy po co w którym momencie , nie trzeba lubiec polityki , jak Adam napisał , mozna zajmowac rózne rubryki ;]
tylko poprostu trzeba ruszyć dupe i pokombinowac w swojej głowce co Ci sie podoba a co nie , ale masz wyjescie drugie , mozesz dupy nie ruszac i narzekac ze nie masz zainteresowan .
Ja kiedys zbierałam znaczki, muszle, kamienie, zabawki z kinderków , kubki , a teraz zbieram płyty , gram na gitarze , słucham muzyki i wynajduje w antykwariatach ciekawe ksiązki ... po za tym namiętnie przesiaduje na tym zasranym forum i biegam z toporem po lesie krzycząc "hail satan!" ... no cóz , rózne sa zboczenia ;p A jakie Ty masz ?
Wysłany: 2006-08-12, 11:30
Polecający: baba jaga ;P
lolinka napisał/a:
biegam z toporem po lesie krzycząc "hail satan!"
to bylas Ty ?! a ja uciekalam bo sie balam ze to jakis narwany mlody naziblackmetal !! nastepnym razem sie przedstaw co ?
;P
A co do mojego Hobby innego to ja np lubie zbierac siniaki i mam ich bardzo duzo na ciele, niektore z domu inne z imprez jeszcze inne z pracy czy spaceru, zdobywam je zazwyczaj wlazac w jakis przedmiot np. drzewo, slup, krzeslo czy inne tym podobne. ;]
Są ludzie zdolni i mniej zdolni...
Chciałam się uczyć grać na gitarze (nawet bardzo) ale -> co z tego jeśli mój ojciec powiedział że mi słoń na ucho nadepnął i rodzice nie chcą płacić za naukę !?
Chciałabym uczyć się tańców towarzyskich -> co z tego jeśli nie mieszkam w mieście, nie mogłabym tego pogodzic ze szkołą i nauką !?
Czego ja nie chciałam spróbować. Ale na tym się zazwyczaj kończy. Nie zawsze nasze "pragnienia" mogą być spełnione. Chciałam nawet uczyć się break dance hyhy
Przez to "niepowodzenie" z dziennikarstwem zaczęłam już mysleć o zostaniu psychologiem, ale takich ludzi jest masa,,,,, Może spróbuję z dziennikarstwem... Może warto, spróbuję czy mnie to kręci czy nie...
Lolinka nie denerwuj sie, nie mysl ze jestem jakims okropnym leniem i NAPRAWDĘ mnie nic nei interesuje. Lubię robić zdjęcia, nawet bardzo i czekam na lepszy aparat żeby sie wykazać, zbieram pocztówki , porcelanę, czasem pisze wiersze, i te rózne formy dziennikarskie, a kamieni mam od cholerki ...
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Wysłany: 2006-08-12, 20:55
Chciałam się uczyć grać na gitarze (nawet bardzo) ale -> co z tego jeśli mój ojciec powiedział że mi słoń na ucho nadepnął i rodzice nie chcą płacić za naukę !?
wystarczy nabyc gitare i pare ksiązek a chwytów nauczysz sie sama , myslisz ze wielcy gitarzyści brali lekcje ? too sie myslisz , wiekszosc tych geniuszy było samoukami , i najlepiej im to wyszło , bo robili to po swojemu ;p
Ostatnio zmieniony przez lolinka 2006-08-12, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
Właśnie, wielu spośród tych geniuszy nie znało nawet nut (taki Hendrix np. nawet za bardzo nie umiał nastroić gitary co słychać czasem ;]) albo nie było nawet zbyt dobrymi technikami, ale mimo to doszli do wielkich rzeczy, a Tobie przecież nikt nie każe zostać gwiazdą rocka...
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Własnie chciałam też z tym spróbować, ale nie wiem czy samej starczyło by mi cierpliwości żeby tak się uczyć. Tu trzeba dyscypliny i kogoś kto by nade mną "czuwał". A ile kosztują średnio gitary?
Wysłany: 2006-08-13, 13:07
to juz na inny temat , chcesz wiedzieć więcej - google zawsze pomaga a nie zaszkodzi ;] trzeba zajrzec do sklepów , ale gitare , nowa mozesz kupic juz od 200 zł ;] bo nikt nie mówi ze to ma byc Fender i złote struny ;]
a ja bym chciała grać na bałałajce, ale nie chce mi się po takową na Ukrainę zapier*alać, ogólnie to moim nietypowym hobby jest machanie głową z okien autobusów i plucie jadem w staruszki w beretach.
a no i mam kuzyna, który wygląda, jak giertych! to też moje hobby. robienie mu zdjęć. haaaa.
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Cześć wam ! Co prawda jeszcze nie próbowałam sama uczyć grać na gitarze,no może raz cyganka znajoma mi pokazywała ,niestety juz niemieszka w Polsce bardzo mi się podoba granie na tym instrumencie.Gdyby ktoś podał mi autora ksiązki -dla poczatkujących byłabym wdzięczna.Pozdrawiam was.
a moim hobby jest przebieranie się za człowieka, kota, łasicę lub borsuka i bieganie przez cmentarną bramę.
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum