Wysłany: 2006-09-23, 13:32 Kaktusy czyli kolczaste roślinki
Otóż hoduję kaktusy i mam na ich punkcie przysłowiowego fioła. Jak zobaczę ciekawy okaz w kwiaciarni to nie mogę postrzymać się od jego kupna
A czy wśród forowiczów jest jeszcze jakiś kaktusiarz????
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
czy od razu taki "kaktusiarz" to bym nie powiedziała Mam parę rodzaj kaktusów w swoim pokoju- tak dla siebie Lubię te roślinki tak jak muchołapki amerykańskie (je też kocham xD )
Hmm.. kaktusiarz amator mam cały pokój kaktusów i innych sukkulentów (chyba się to tak pisze?? ) ale interesuje się bardziej ich pięknem i klekcjonowaniem a znam je tylko z nazwy więc nic nadzwyczjnego
_________________ -Spokój Grabarza--Wszystko będzie dobrze!-(możexD)
Wysłany: 2006-10-01, 10:39
Polecający: Dzięki sobie :)
Ja posiadam 4 kaktusy i kiedyś też bardzo chciałem posiadać ich trochę więcej, niestety jakoś przeszedłem na płyty CD i DVD i zapomniałem trochę o tym postanowieniu. Sądze że niedługo znów zacznę je hodować, tylko niewiem gdzie je pomieszcze
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Ja też uwielbiam te roślinki Tylko szkoda, że tak wolno rosną.. Osttanio zakupiłam takiego wieeeeelkiego, ale też czekam aż urośnie jeszcze bardziej A poza tym mam manię kupowania do nich bajeranckich doniczkek =)
Mój największy okazik ma ok. metra wysokości i hodowałam go od malutkiej sadzonki. Właśnie kombinuję jak go by tu na wiosnę trochę poprzesadzać, ale mam dużo czasu do namysłu.
Też do nich kupuję jak Natallka ciekawe doniczki. Ostatnio kaktusika dostałam na urodziny- prawdopodobnie jest to opuncja i rośnie w doniczce- kieliszku
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
Ja mam sporo kaktusów jeden to mój "gigant" w ciagu 7 lat z nasionka wyrósł do 1,5m jak miałem 6lat to go zasadziłem moj brat ma spoooro kaktusow duzo z nasionek hoduje a najczesciej rozne zywe kamienie. Na balkonie w lato mam kaktusy co maja po 15 lat i maja po 30 kwiatkow naraz! zdjecia niedlugo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum