Przepraszam trochę się zagalopowałem z tym truciem ale jak raz na jakiś czas zjemy sztuczną zupe czy coś innego to nic się nie stanie tak uważam. Dlatego że warzywa i owoce są opryskiwane to staram sie jak najmniej ich kupować. Jeżeli ktoś nie ma swojej działki to jest zmuszony do kupowania tego co jest w sklepie.
raz na jakiś czas oczywiście można
a jak nie umiesz gotować a chcesz minimalizować niezdrowe rzeczy to polecam mrożonki. przynajmniej konserwantów nie mają
lubie i jesc i gotowac, pod warunkiem ze jem to co zrobil ktos inny a gotuje nie dla siebie. czesto mam ochote na cos ciekawego, ale podczas pichcenia cala ochota ze mnie splywa
jest jedna rzecz ktora uwielbiam, zainspirowana ktoryms z programow kulinarnych ale nie jestem pewna ktorym. KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM NA CIESCIE FRANCUSKIM ZAPIECZONA Z SEREM. idealne. poza tym ze ma kupe kalorii, jest raczej zdrowe.
_________________ yeah, I do like open windows
Go forth on your path, as it exists only through your walking.
o! a jak to robisz? bo brzmi smacznie
ja uwielbiam ciasto francuskie. jest smaczne i daje wiele możliwości. często na imprezy robię taką przekąskę - mrożone ciasto trzeba rozłożyć na płaty i powycinać kwadraty albo prostokąty. na każdy położyć trochę keczupu, ser, jakąś kiełbaskę, można szprotki z puszki albo anchois i wstawić tak do piekarnika na kilka minut (trzeba uważać żeby nie spalić). można wcześniej posypać ziołami, możliwości jest naprawdę wiele. smakuje super na ciepło i na zimno.
a w ogóle to ciasto francuskie sama robisz czy kupujesz mrożone? ja kiedyś próbowałam sama ale nic mi nie wyszło. znaczy wyszła ale breja a z mrożonym jest łatwo i jest równie smaczne tylko trzeba naprawdę dobre i sprawdzone kupić.
Ja uwielbiam gotować i nawet mi To wychodzi. Palce lizać.
_________________ Czy wiesz, że przeciętny Polak czyta z prędkością zaledwie 200 słów na minutę? Możesz to sprawdzić... i zmienić!
http://szybkie-czytanie.z...jnikiwiedzy.php
Witam wszystkich:)
Ja także uwielbiam gotować, kuchnia to mój raj:)
Lubię eksperymentować w kuchni, wymyślać coś nowego, łączyć smaki..
Gotowanie daje mi ogrom radości, szczególnie jak mam dla kogo gotować:) a jeszcze jak temu Komuś smakuje to już balsam dla duszy..
Pozdrawiam wszystkich maniaków, którzy lubią spędzać czas w kuchni:)
Osobiście nie powiem, żeby kulinaria była moją życiową pasją, lecz jestem już dorosły także wypadało by umieć co nieco przygotować na obiad.Podstawowe rzeczy takie jak zupy gotować umiem, kotleta także potrafię usmażyć, więc nie jest tak źle.Ale żadnych wymysłów współczesnej kulinarii nie przygotuję
Opos umie robić tylko Sałatkę Leona, ale generalnie jak się go zamknie w kuchni, kiedy będzie zdesperowany, a żołądek przyrośnie mu do kręgosłupa, to i nawet ciasto upiecze, a później cały syf z kuchni posprząta, bo zmywać lubi.
Ale wodę na herbatę też się zdarza przypalić. Herbata z zakalcem rox.
a ja to nawet wodę na kawę przypalam.A jak zalewam wrzątkiem fusiarę to i tak mi fafrocle pływają.Ostatnio to na max łatwiznę idę i "parzę "kawkę już skoncentrowaną bo szybko i łatwo.
Może kiedyś się nauczę ale na razie to...poczytam o waszych zdolnościach
uwielbiam jeść, zwłaszcza potrawy mojej kobiety, sam gotuje niezbyt wykwintnie, ale cały czas się czegoś uczę co do zmywania nie ma problemu zawsze chętnie pozmywam...
a eksperymentujecie w kuchni, chodzi mi o to czy łączycie np. składniki, smaki z różnych etnicznie kuchni np. kuchnie dalekiego wschodu z europejskimi, albo jakieś inne. Pytam bo jest taki nurt w gotowaniu kuchnia fusion, można uzyskać oryginale potrawy, ciekawe smaki
Szkoda ze nikt tu nie pisze o tym ze trzeba jesc warzywa.Tylko jakieś mrozonki i smieciowe zupki.
Ja tam gotuje sobie na parze ,ze soli i wody.I nawet skończyły mi sie dolegliwosci zoładkowe jakie to miewałam od zupek w proszku.Z zakupem garnkow przemieniłam swoja kuchnie.
A propos w jakich garnkach gotujecie?
izabella, ale mrożonki też są z samych warzyw i ja o takich pisałam. szukasz po prostu mieszanki warzywnej, bez żadnych dodatków i spokojnie na parze też możesz ją sobie rozmrażać. ja robię takie na parze które co prawda mają na opakownaiu napis że na patelnię ale ja zawsze eksperymentuje. a zimą gdy nie ma świeżych wwaarzyw warto korzystać.
kuchnia to najważniejsze dla mnie miejsce w domu zaraz po łóżku,
przygotowuję właśnie jej remont co by czerpać jeszcze większą przyjemność z gotowania!
Znam ja ciekawe story o gotowaniu.. zjadło <<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum