ja bardzo lubię gotować. zbieram książki kucharskie i przepisy. uwielbiam oglądać programy kulinarne.
może to trochę nietypowe zainteresowanie ale moja rodzina nie narzeka. szczególnie mama którą wyręczam często
ma ktoś jeszcze takie zainteresowania?
Emisia moglabys mnie zarazic swoją pasją? ja niecierpie gotowac. zawsze cos przypale, rozpuszcze, zepsuje.... nie nawidze a chcialabym. umiem robic pare rzeczy ale ze dwie...
dawaj jakies swoje ulubione przepisy to wypróbuje
podam ci moje najprostsze ale najpyszniejsze. mam nadzieję, że lubisz krewetki
a więc, rozmrażamy opakowanie krewetek tygrysich frosty (to takie duże, nie te maleńkie koktajlowe), na patelni rozpuszczamy troche masła, dorzucamy kilka obranych i pokrojonych ząbków czosnku, wrzucamy krewetki i smażymy przez kilka minut. gotowe
można zjadać same albo ze świeżą bułeczką. naprawdę nie da się tego dania zepsuć.
a jak nie lubisz krewetek to napiszę ci coś innego
lubie krewetki za to nikt w mojej rodzinie ich nie lubi niestety. jak masz czas to napisz mi jakies najprostsze przepisy, takie cos czego nawet ja nie moglabym zepsuc hehe
zobacz to: http://www.frosta.pl/php/...451&did=31&l=pl
łatwizna, bo prawie nic nie trzeba robić samemu jak się nie ma umiejętności kulinarnych to trzeba sobie pomagać gotowcami i rzeczywiście wybierać najprostsze przepisy.
a drugi przepis mój własny też na makaron to tak:
makaron spaghetti zagotować
na oliwie podsmażyć boczek pokrojony w kawałeczki
wymieszać w garnku serek mascarpone z jednym żółtkiem
do serka dodać makaron i boczek i gotowe
na talerzu posypać parmezanem
ja mogę kilka rzeczy ugotować... nie jest to moim jakimś wielkim hobby, ale jak jestem głodna to zawsze sobie coś zrobię... obiad ugotować potrafię, więc jakiś pożytek ze mnie mają w domu..
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Ja ostatnio upichcilam potrawe szybka i prosta z nudli knorra! pomidory, pieczarki, koncentrat pomidorowy, troche wody, nudle, przyprawy z nudli i do tego dodac tez swoje przyprawy. Ahh no i jeszcze patelnia:) I mamy pyszny obiadek;)
Ostatnio zrobiłam zapiekanke z makaronu coś podobngo do spaghetti :)bardzo dobre, wszystkim smakowalo, a dla mnie juz niestety nie starczylo.
Od czasu do czasu lubie coś upichcić zwłaszcza sobie obiadek ;> Gdybym miala wiecej czasu to zapewne wiecej bym gotowała gdyz lubie to;]
_________________ Prawdziwy przyjaciel nawet nie widząc Cię wie, że jest Ci źle ...
to idz na latwizne, nie ma to jak gotowe dania:D
moim ulubionym sa nudle, te z knorra, sycace no i szybkie do przygotowania, a o to przede wszystkim chodzi:D
No ja niestety nic poza jajecznicą ugotować nie umiem i najczęściej obiad jem gdzieś na mieście albo zamawiam sobie pizze. Ale są plusy nie muszę zmywać
_________________ Monstrualny krach Rah nieprzewidywalny....
Będę miał co chcę, nową szansą na to nowy dzień..
te nudle to za zdrowe to nie są. poza tym ile można jeść z chemicznej paczki
najłatwiej to robi się różne dania makaronowe. np. wystarczy ugotować makaron, odsmażyć na oliwie, posypać curry i dużą ilością startego żółtego sera. bardzo łatwe a bardzo pyszne. a jak komuś brakuje w tym mięcha to można dodać podsmażona w kawałkach pierś z kurczaka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum