Wysłany: 2007-08-17, 14:49
Polecający: Świt nad Bugiem
Ja się nie bardzo interesuję mangą, ale Dragon Ball'a po prostu uwielbiam. Niedługo odświeżę sobie pamięć oglądając wszystie odcinki (jak mi kolega załatwi) i mam nadzieję, że nie zmienią zdania o tej jakże uroczej bajeczce. Bo jednak dosyć młody byłem oglądając ja po raz pierwszy. Może to i dziecinne, ale nadal lubię DB.
Słyszałem, że Animatrix jest fajny, ale niestety nie miałem okazji go obejrzeć. Powie mi ktoś coś o nim?
_________________ My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor.
Józef Beck
Ja lubię rysować...Ale nie wiem czy ładnie rysuję...
też rysujesz mangą?? to tak jak ja! jak byłam młodsza, to robiłam to dość często. i nawet całkiem nieźle a teraz do tego wracam od czasu do czasu...
mój avatarek jest mangowy, to Sailor Saturn (chyba w wersji mini ) z Czarodziejki z Księżyca, mojej ulubionej bajki z dzieciństwa. teraz oglądam ją na YouTube i choć czasem naprawdę śmiać mi się chce, bo niektóre momenty są bardzo głupiutkie, to mimo wszystko uwielbiam tą anime
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
A ja staruch jestem, ale dalej lubię obejrzeć anime od czasu do czasu lub poczytać mangę Zwłaszcza, że teraz kupić można naprawdę sporo kapitalnych anime/mang bez większego problemu. Ech, pamiętam jak ludzie sobie na konwentach wyrywali co ciekawsze kąski To były czasy
Grywam też w mangowe gry Ostatnio w "Princess Maker 4". Znacie może?
Dobra, głupio przyznać (facet w moim wieku..), ale wszystkie tomy Sailory (z "Sailor V" włącznie) stoją u mnie na półce.. Kiedy JPF opublikowało tę serię, rzuciłem się kupić (wtedy to był rarytas), a później szkoda mi było się pozbywać - sentyment jakiś czy co
Miss: jeśli lubisz Sailorę, to pokochasz też "Princess Maker" - uwierz mi Gra jest boska, polecam
Dobra, głupio przyznać (facet w moim wieku..), ale wszystkie tomy Sailory (z "Sailor V" włącznie) stoją u mnie na półce.. Kiedy JPF opublikowało tę serię, rzuciłem się kupić (wtedy to był rarytas), a później szkoda mi było się pozbywać - sentyment jakiś czy co
musisz zapisać mi je w testamencie!!!!
gre pewnie bym pokochała, ale tak się składa, że gram tylko w Mario Bros, z gier jestem zielona
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
W testamencie? Chlip! Aż taki stary nie jestem! A mówiąc serio - na Allegro poszukaj, od czasu do czasu można trafić za dosyć niską cenę (może dlatego swoich nie sprzedałem ).
A co do gierki... O kurde, dylemat zielonego... Linki do stron podawać w postach można? Bo nie chcę na "dzień dobry" dostać łupnia
Niektórzy twierdzą, że manga jest sztuką - a to nieprawda!
Na historii sztuki nauczycielka nam mówiła, że historycy sztuki wielokrotnie podejmowali się dyskusji na ten temat i doszli do wniosku, że to jednak nie jest żadna dziedzina sztuki, ew. filmowa (anime).
Nie lubię mangi, ma dziwną, dość łatwą kreskę.
_________________ " S : Nie wiem czemu, ale jak się wysram to mi zawsze na włoskach w dupie zostaje gówno...?
Z : A ja używam papieru toaletowego."
Nie ma to jak mieć kumpli, którzy dogłębnie dzielą się z innymi swoimi tajemnicami!
Na historii sztuki nauczycielka nam mówiła, że historycy sztuki wielokrotnie podejmowali się dyskusji na ten temat i doszli do wniosku, że to jednak nie jest żadna dziedzina sztuki, ew. filmowa (anime).
a nie jest sztuką, bo.... historycy sztuki tak twierdzą?? całe szczęście mało kto zwraca uwagę na zdanie historyków sztuki nie ważne czy ktoś twierdzi, że manga to sztuka czy nie, ważne że się podoba ludziom.
I tu się mylisz Współczesna manga nijak ma się do tej, którą Japończycy stworzyli wieki temu i która została uznana za sztukę - nie tylko w Japonii. Twój sposób rozumowania wygląda trochę tak, jakbyś chciał powiedzieć: piramidy to żaden cud świata, przecież w Egipcie jest mnóstwo budynków więc o co ten krzyk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum