Wysłany: 2007-12-17, 23:54
Polecający: baba jaga ;P
wiersza nie czytalam bo mi sie nie chcialo, z tego samego powodu mialam nie odpisywac na ten temat, ale
chill ludzie... ja pierdykam to JEST JEJ ZDANIE i ma do tego prawo, a takie "umoralnianie" jest conajmniej smieszne ... czuje jak czuje i zyje w wolnym kraju i moze mowic o tym otwarcie, a to ze jedno z drugim sie nie zgadza z tym, nie czyni jej gorszej czy glupszej.
Dalej kompletny brak tolerancji ... gratuluje
ziomek napisał/a:
Zmienić zdanie to jak obrazić samego siebie.
a wiesz geniusz, ze tylko krowa zdania nie zmienia i cale zycie wpierd*** trawe? wiesz na czym polega dorastanie ? Na czym polega rozwoj czlowieka ?
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-12-18, 07:36
Kurczol napisał/a:
chill ludzie... ja pierdykam to JEST JEJ ZDANIE i ma do tego prawo, a takie "umoralnianie" jest conajmniej smieszne ... czuje jak czuje i zyje w wolnym kraju i moze mowic o tym otwarcie, a to ze jedno z drugim sie nie zgadza z tym, nie czyni jej gorszej czy glupszej.
Dalej kompletny brak tolerancji ... gratuluje
nikt tu nie mowi ze nie moze miec swojego zdania i dobrze jak ma....tylko po co z gory zakladac ze tak bedzie...jest jeszcze mloda i moze jej sie odwiedziec milon razy.
Kurczol napisał/a:
a wiesz geniusz, ze tylko krowa zdania nie zmienia i cale zycie wpierd*** trawe? wiesz na czym polega dorastanie ? Na czym polega rozwoj czlowieka ?
no to o tym mowie caly czas ze dorosnie i jej sie zdanie zmieni...
nie widze powodu zeby tu na kogos najezdzac...
ok wiersz sobie napisala jaki chciala, niech sie rozwija....
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Mi natomiast wierszyk się podobał! 16 lat i tak pisać? mam 20 i w życiu bym czegoś takiego nie wymyślił
Nawet jeżeli autorka utożsamia się z podmiotem lirycznym tego wiersza to co z tego? Ja na podmiot patrzę jak na podmiot. Równie dobrze mogłaby być podmiotem jakaś ładna 19-stka. Jakbym dostał od takiej buziaka - od razu bym wiedział, że jestem kimś ważnym dla niej!
jasne ze ma prawo do swojego zdania, w koncu mamy demokracje : P
a tak serio - jasne ze ma prawo miec takie poglady i nikt nie twierdz ze sa glupie. moze jedynie troche naiwne ale nie ma nic zlego w naiwnosci. ja tylko zaznaczylem ze mowiac w 5 klasie podstawowki ze sie jest antyseksualistka to, musicie przyznac, dosc smieszne zestawienie. majac 16 dopiero to zaczyna nabierac jakiegokolwiek przeslania, ale nadal nie jest jeszcze, jak to autorka napisala, kontrowersyjne (wiem ze mowila o wierszu a nie o swojej osobie). ale ten fragment ze "zboczonymi" zajeciami w szkole wydal mi sie juz tak smieszny ze nie moglem tego nei skoemntowac.
_________________ Imagine there's no heaven
iIs easy if you try
No hell bellow us
Above us only sky
jak bylam w gimnazjum to tez troszke wierszy pisalam, ale leza na dnie szafki, dobrze ukryte i przez nikogo nie czytane!!
mam wrazenie, ze Ty njnowak, sie troszke przechwalasz swoimi osiagnieciami (wywnioskowalam to wchodzac na strone, ktora podalas), piszesz, ze Twoja tworczosc jest kontrowersyjna, bo ktos na forum dal niepochlebny komentarz??!!
co do tematu wiersza i toczacej sie dyskusji o tym - ma dziewczyna prawo do takich pogladow i tyle!!!osadzanie jej nie jest na miejscu
To jest moje zdanie!!!!
_________________ nie musze byc ladna, madra i sympatyczna, nic nie musze!
w sumie to nie jest takie kontrowersyjne. Wtrące sie do kwestji "dorosłosci" niektórych bardzo mocno krytykujących na tym forum no i co z tego, ze jest młoda? moze jest bardziej dojrzała emocjonalnie od zaledwie rok starszej osoby. Przemysl to sobie.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum