No właśnie. Czy w ogóle wiecie co to jest?? Spotkałem się z ludźmi którzy nie mieli o tym pojęcia i nigdy wcześniej o tym nie słyszeli A jeśli też się tym interesujecie to napiszcie, dlaczego was to kręci, jak jest reakcja ludzi i czy też macie problem ze znalezieniem jakichś sensownych schematów??
Pozdrawiam
_________________ Świat zobaczyć w Ziarenku Piasku
Niebo w Dzikiej Roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A Wieczność w godzinie
William Blake
Ostatnio zmieniony przez Takeshi 2007-11-09, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-11-06, 13:54
jak bylam troche mlodsza razem z bratem robilismy rozne rozniaste "figurki" uwielbialam to choc nie zawsze mi wychodzilo:) teraz niestety nie mam czasu a takie rzeczy ale Wam polecam swietna zabawa:)
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
origami uważam za bardzo ciekawą formę zabijania nudy czym trudniejszy schemat tym większa zabawa. Wiele z nich znam na pamięć... Sama składam origami kiedy tylko mam czas np. w szkole na nudnych lekcjach mam kilka książek ze schematami, ale są tam raczej prostsze schematy, tych trudniejszych staram sie szukać w internecie, co jest nie lada wyzwaniem, bo mało jest stron na których można znaleźć coś sensownego... Może ktoś zna i mógłby podać jakieś linki?
Kiedyś próbowałam coś stworzyć z książki. Kilka prostszych stworków mi nawet udało się ułożyć. Ale zniechęciłam się po jakimś czasie przez niezrozumiałe rysunki i opisy, których nie dało sie rozszyfrować i przenieśc do rzeczywistości. Może jeszcze do tego wrócę
_________________ By przeszłość poszybowała ku chmurom, pozwól wiatrom przyszłość nieść
Jestem wolontaruszką i ulubina ciocia bo z kartki papieru potrafię
wyczarować zawsze coś fajnego Nie są to skomplikowane, bo dzieciaki
czasami chcą same spróbować zrobić żabkę czy motylka
Świetne filmy instruktarzowe mozna znaleść m.in na youtube
Polecam polecam świetna zabawa
kiedyś się w to bawiłam, wyszukiwałam schematów prostych do rozszyfrowania... zasypywałam znajomych wszelakimi gwiazdkami, motylkami, dmuchanymi żabkami...
minęło ^^
_________________ Jestem zboczona, a ty mężczyzno, podgatunku, nie wmówisz mi, że to nienormalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum