Civic 3D - Chodzi o ten najnowszy model? Raz, że dla mnie zbyt futurystyczne wnętrze. Tam to wygląda jak w samolocie. Zbyt efekciarsko jak dla mnie. Ja jednak wolę stonowane wnętrze, takiejak ma np. Audi A4.
206 - Zacznie powoli wypadać z konkurencji, ale faktycznie to samochód z bardzo ładnym nadwoziem. Peugeoty są niestety zbyt delikatne, jak na polskie wertepy. Nie nadają się do ostrej jazdy po naszych drogach.
A3! (choć to moze już nie ta klasa) - to już klasa wyżej. A jak spojrzysz na ceny, to już się robi dwie klasy do przodu.
Fabia - weź przestań. Nie wiem jakie są Skody pod względem technicznym, czy są wytrzymałe, czy nie. Ale pod względem wyglądu to one nie należą do ścisłej czołówki, a już na pewno nie umywają się do nowego Fiata. Octavia, Superb to już prędzej.
Clio? jak dla mnie bez komentarza, może jeszcze Toyota Yaris?
Przez rok jeździłem Cinquecento. Wersja z mocniejszym silnikiem. I powiem Ci tak, samochód ma już ponad 13 lat, a nie ma śladu rdzy, wytrzyma wiele polskich dziur, jak coś się urwało, to koszt naprawy był znikomy. Peugeot pod tym względem jest dwa, albo trzy razy droższy.
No, ale co kto lubi.
Chciałbym mieć też Audi A3. To jest maszyna marzenie do zrealizowania
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie, ten poprzedni. Ten najnowszy też mi się wydaje trochę zbyt kosmiczny jak narazie.
Dishman napisał/a:
Fabia - weź przestań.
Czemu? Mi tam się podoba nawet, Fabia (ta hatchback oczywiście) nie wygląda najgorzej. Poza tym to teraz nie jest Skoda tylko Volkswagen co widać gołym okiem np. Octavia - Passat.
Dishman napisał/a:
Clio? jak dla mnie bez komentarza
To już jest kwestia gustu, też kiedyś uważałem trzeba mieć skrzywione jakieś poczucie estetyki aby Clio się podobało, ale się przekonałem jakoś, zwłaszcza po zobaczeniu w akcji rajdowych wersji Po kilku małych poprawkach ten samochód może się podobać. Kwestia gustu. Tak samo na przykłąd za cholere mi się nie podoba Meganka ta z tym takim kanciasto-zaokrąglonym tyłkiem ale kto inny może się ślinić na jej widok.
Moja mama jeździ Cinquecento i średnio co dwa miesiące musi wydawać kase na naprawy.
Dishman napisał/a:
Chciałbym mieć też Audi A3. To jest maszyna marzenie do zrealizowania
No A3 cudo, nie ma co, ale to już taki droższy samochód w porównaniu do takiego Punto.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Mnie się podobają samochody, które są przystępne dla zwykłego śmiertelnika. Na co mi zachwycać się Aston Martinem z silnikiem V10, który przyspiesza do 100 km/h w 3 sekundy, skoro:
a)nie stać mnie na niego i nigdy stać nie będzie
b)i gdzie ja bym nim jeździł? Po naszych drogach? Chyba 20 km/h żeby nieczego nie pourywać.
No cóż... ale ja się do Anglii wybieram przynajmniej postudiować przez pół roku... Aaaangliaaaa *_*
Poza tym uwielbiam Skody... są dla mnie jakies takie... no Citroenów i Mercedesów nie lubię, bo są tak okrutnie mientkie, ze mi się od razu niedobrze robi jak nimi jadę ^^" Brrr...
A to słodkie spojrzenie Roomstera... :love:
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Poza tym to teraz nie jest Skoda tylko Volkswagen co widać gołym okiem np. Octavia - Passat.
No właśnie mówisz o Octavii. Fabię to bardziej do Polo mozna by porównać, a czy ja wiem, czy Polo, albo Golf to takie piekne auta? Golfy robią u nas furorę, bo są solidne i mocne, a nie wydaje mi się, żeby w grę wchodziła tak bardzo ich uroda.
Cinquecento... . W sumie o czym my mówimy. Jaka jest róznica między niemieckimi samochodami, a tym maleństwem? Ani Volswagen, BMW, Mercedes, czy Audi nie produkują takich samochodów. Cinquecento to jest inna klasa, inne ceny i inne wyposażenie, zatem i inne oczekiwania. Nijak porównać najnowszego Golfa, do merca klasy S za 400 tys. zł.
Ja tam Fiata nie przekreślam tylko dlatego, że jest Fiatem. Być może dlatego Fiat ma taką reputację, bo produkuje samochody dla każdego, a nie dla wybrańców.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
O Fabii też. Porządny, niemiecki samochód z eleganckim designem. Może Fabia nie robi takiego wrażenia jak SuperB ale mimo wszystko wygląda dobrze i chyba sprawuje się też, jak na swoją klasę. Przynajmniej mi się podoba jak na małego hatchbacka. A na marginesie to wersja RS (chyba takie oznaczenie), taka seryjnie tuningowana wersja (coś ala Merce AMG), zrobiła na mnie duże wrażenie i na pewno zjada nowe Punto
Dishman napisał/a:
Cinquecento... . W sumie o czym my mówimy.
No oczywiście że nie ma co porównywać go do Maybacha ale jest to przykład fuszerki Fiatowej - byle taniej. A jak się nie przykładają do Cienkiego to skąd mam wiedzieć czy Punto robią innaczej.. BMW też ma "jedynki", Merc ma A-klasę a Audi A1, to chyba mniej więcej ta sama klasa co Punto, a jednak przepaść cenowa. I ja tutaj zaczynam się zastanawiać skąd ta przepaść, musieli z czegoś zrezygnować w tym Punto.. Nie wiem czy chciałbym kupić samochód, którego marka kojarzy mi się z tanią masówką.. Tylko nie wiem na ile to słuszne poglądy, a na ile głupie stereotypy.
A w ogóle to zgubiłem wątek
e tam.... fiat to też samochód to tylko teoria! np znam osobe która sobie kupiła Fiat Tipo 2.0 16V i ludzie sie dziwia jak wyprzedza Golfiki itp.... aha.... mówia że to golf....
To też zależy od tego jaki kierowca siedzi za kółkiem...
_________________ W życiu nie ma `game over`, jest tylko `next level`...
Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa ... Tuning Golfa 3 | Tapety
a więc tak: moje marzenia co do aut to prawko :lol: :lol: z takich marzeń marzeń to chlysler 300c,a z marzeń do zrealizowania to Fiat grand punto,golf IV,peugeot 206 i chrysler PT - on jest boski a tak ostatnio to peugeot 407 zwrócił moją uwagę
_________________ ...na głowie kwietny ma wianek, w ręku zielony badylek..a przed nią bieży baranek a nad nią lata motylek...
A na marginesie to wersja RS (chyba takie oznaczenie), taka seryjnie tuningowana wersja (coś ala Merce AMG), zrobiła na mnie duże wrażenie i na pewno zjada nowe Punto
Tu się zaczyna gadka, co kto lubi i co się komu podoba
Ja tam wolę bardziej sportowe zacięcie Grande Punto
fazi napisał/a:
No oczywiście że nie ma co porównywać go do Maybacha ale jest to przykład fuszerki Fiatowej - byle taniej. A jak się nie przykładają do Cienkiego to skąd mam wiedzieć czy Punto robią innaczej..
Zastanów się nad dwoma sprawami. Dla kogo jest Cinquecento, a dla kogo auta BMW? Cinquecento kupić sobie może właściwie każdy i również dla ludzi mniej zasobnych są te auta. A marki niemieckie? Dla wszystkich, czy dla klienteli zasobnej w kasę?
fazi napisał/a:
BMW też ma "jedynki", Merc ma A-klasę a Audi A1, to chyba mniej więcej ta sama klasa co Punto, a jednak przepaść cenowa. I ja tutaj zaczynam się zastanawiać skąd ta przepaść, musieli z czegoś zrezygnować w tym Punto..
Po pierwsze kupując Mercedesa, Audi i BMW płacisz również za logo, za sam fakt, że dany samochód nazywa się Audi. Po drugie. Punto musiało z czegoś zrezygnować. Prawda. Porównaj sobie silniki i choćby wyposażenie a dowiesz się dlaczego najmniejszy BMW kosztuje około 100 tys. zł. Za skórę na fotelach, za elektronikę w prowadzeniu auta, za dach panoramiczny, za to wszystko się płaci. Tutaj to jest porównywanie mrówki ze słoniem i wiele zdziwienie, że mrówka jest słaba. To są samochody dla ludzi, którzy mogą sobie wydać 100 tys. na auto ot tak. Ja za 100 tys. kupiłbym sobie używany samochód, ale nigdy nie wydałbym go na auto takich gabarytów jak "maluchy" niemieckich firm.
fazi napisał/a:
Nie wiem czy chciałbym kupić samochód, którego marka kojarzy mi się z tanią masówką.. Tylko nie wiem na ile to słuszne poglądy, a na ile głupie stereotypy.
Zależy to głównie od Twoich możliwości. Gdyby mi ktoś dał do wyboru albo Audi A3, albo Grande Punto to wybrałbym Audi. Myślę jednak, że w chwili obecnej kupując Grande Punto będziesz mógł na nim śmigać bez żadnych awarii spokojnie 5 lat.
Dla mnie Fiat jest jedną z możliwości dobrze, że jest taka firma, która produkuje stosunkowo tanie samochody, bo inaczej to długo bym chodził na piechotę.
www.wilk.boo.pl
Ale ciągle starasz się mnie przekonać do czegoś z czym się zgadzam
Dishman napisał/a:
Dla mnie Fiat jest jedną z możliwości dobrze, że jest taka firma, która produkuje stosunkowo tanie samochody, bo inaczej to długo bym chodził na piechotę.
Ale właśnie Fiat wcale nie jest taki wyraźnie tani na tle konkurencji. Podobne samochody Honda, Skoda czy VW mają w podobnych cenach. Być może na początku w eksploatacji Fiaty są tańsze (chociaż nie koniecznie bo skoro ma się nie psuć przez 5 lat to co nam po tanich częściach). A potem? Honda, Skoda czy VW będą śmigać, a Fiat będzie się sypał. Nie tak? (możliwe że nie, tylko pytam )
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum