Dotychczas miałam okazję obejrzeć tylko jeden musical i był to "Romeo i Julia"
Muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał i często słucham piosenek z niego:)
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
Z widzianych na żywo: 'Rocky Horror Show' i mój najukochańszy 'Jesus Christ Superstar' z Balcarem w roli Chrystusa (szkoda, że jak Piekarczyk obsadzał tę rolę to byłam jescze nizainteresowana JCS).
Jeśli chodzi o filmowe musicale to przepadam za 'Chicago', bo podoba mi się ten klimat. (: Poza tym: 'Hair' - klasyk, 'Dirty Dancing' - klasyk, 'Grease' - klasyk, 'Skrzypek na dachu' - też klasyk. Niedawno obejrzałam 'Rent' - zekranizowany brodwayowski musical, polecam, bo ma zupełnie inny klimat niż większość cukierkowatych 'West Side Story' etc. (:
mój najukochańszy 'Jesus Christ Superstar' z Balcarem w roli Chrystusa (
I Radkiem w roli Juudaaaszaaa... :kocham:
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Uwielbiam musicale, przede wszystkim "Rocky Horror Show", "Koty", "Taniec wampirów", "West Side Story",
"Dirty Dancing" (ale tylko pierwsza część), "Chicago", "The Wall", "Moulin Rouge", "Grease".
Na niektóre musicale teatralne specjalnie jeździłam pare razy do Warszawy nie ma to jak obejrzeć dobry musical
cynamon napisał/a:
mój najukochańszy 'Jesus Christ Superstar'
- muszę się wreszcie na to wybrać
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
Moja przygoda zaczęła się od obejrzenia musicalu w kinie „Moulin Rouge”. Na ten gatunek filmu można iść ślepo do kina (o tym, że każdy musical powinno się oglądać w kinie to podkreślać nie trzeba- ale zazwyczaj nie ma takiej możliwości).
Tytułów powyższych nie będę powtarzał (mam jeszcze wiele do obejrzenia- cieszę się z istnienia tego wątku). Najbardziej cenię "Skrzypka na dachu" (oglądałem już wiele razy i jeszcze mi mało) .
Marzę o obejrzeniu musicalu na żywo (musze złożyć wniosek do unii, albo kupić świnkę skarbonkę ).
wezewe napisał/a:
No chyba ze naprawde jakiś hit czy coś takiego...
przypomina mi to cytat "...Ja lubię różny repertuar, ale najbardziej to lubię przeboje"- nie będę szeroko komentował (dobrze to zrobiła kapela „Post Regiment”)
p.s.
Może byśmy się wymienili filmami?
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
"Grease", "Dirty Dancing", "Chicago" cudo a przede wszystkim muzyka z Grease i z Dirty Dancing mniam mniam
a jeszcze jest jeden musical "Zraniony pasterz" nie bede wychwalal go bo gralem w nim ale ogolnie jak gdzies by grali ten musical u Was jakas inna grupa niz moja z ktora go gralem to i tak polecam bo naprawde warto
oł je. i powalająca rola Barmana. Archi, coś o tym wiesz, nie?
a ja widziałam tylko "skrzypka na dachu" a no i jeszcze "dirty dancing" nie miałam okazji zobaczyć innych musicali.. szczerze mówiąc trochę żałuję... chętnie by, jakiś poogładała:/
Może jakiś bardziej współczesny
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Zawsze, ZAWSZE płacze w tym momencie, jak wszyscy sa na scenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum