tak tak oczywiście; a spróbuj napisać tren, fraszkę, wiersz biały, poemat, fraszkę, stylizację zrób na inne utwory, napisz 13 zgłoskowca, korzystaj ze słowników synonimów, itd. itp. szukaj jak najlepiej oddać uczucia słowami, a nie oddawaj ich po prostu.
embrasser napisał/a:
ematyka miłości w utworach jest już dawno maksymalnie oklepana
nie jest, właśnie dlatego, że ludzie szukają swojego "jak pisać"
o jena ja miałam kiedyś zespół pisałam piosenki tworzyłam muzykę i nawet bylo to ciekawe..Greałam na organach:) hehe może kiedyś się wam pochwalę
_________________ Czy wiesz, że przeciętny Polak czyta z prędkością zaledwie 200 słów na minutę? Możesz to sprawdzić... i zmienić!
http://szybkie-czytanie.z...jnikiwiedzy.php
wiersze... moim zdaniem najpiękniejsze wiersze nigdy nie ujrzały swiatła dziennego, poniewaz są zamknięte głęboko w naszych duszach i poprostu nie da sie ich tak zinterpretowac by przelac je na papier. Owszem napisałem kiedys kilka wierszy, lecz nie wyciągne ich juz chyba nigdy ze schowka w jednostce centralnej
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."
moim zdaniem najpiękniejsze wiersze nigdy nie ujrzały swiatła dziennego
to skąd wiesz, ze są naj?
kanarinho18 napisał/a:
poniewaz są zamknięte głęboko w naszych duszach i poprostu nie da sie ich tak zinterpretowac by przelac je na papier.
no to przecież chodzi właśnie o przelewanie na papier. O ta umiejętność zamykania w kilku znaczących słowach całego ogromu uczuć jaki przelewa się nam w duszy. Samo czucie sztuka nie jest, sztuką jest ekspresja.
Omg, ale zrozum, ze to nie jest to samo. Nawet jeśli najpiękniejsze uczucia przelejesz na papier i ubierzesz w słowa nieumiejętnie, to o kant tyłka rozbić taki wiersz. Sam wiesz co czujesz, a wiersze sa po to, żeby się uczuciami podzielić ze światem. Jak nie umiesz tego zrobić, to nie pomoże CI to, ze uczucie piękne jest samo w sobie.
no ok, ale i tak zostane przy swoim. Jeszcze wtrące wątek najpiękniejszych wierszy. Dajmy np. takiego Mickiewicza, jego wiersze są cudowne, ale skąd wiecie, ze nie powstały wiersze jeszcze bardziej cudowne(jak ktos dobrze mnie zinterpretuje to będzie wiedział w czym rzecz)
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum