Wysłany: 2007-07-26, 20:23 WINO WIna świata...od czego by tu zacząć ;) Polecający: sobie
W sumie to poszukuje kogoś (na poważnie) kto by mi wyjaśnił od czego mógłbym zacząć podążanie po świecie win... Chce poznać wina świata...umieć rozróżniać, kojarzyć, poznawać które wino jest dobre które nie...W sumie nie wiem od czego zacząć...Co to np znaczy PINOT GRIGIO...napewno musi bc jakas sciezka dla poczatkujących...i prosze bez tekstów zacznij od byka czy innych tanich win czy cos w tym stylu...jak ktos cos wie dajcie znac
_________________ Spie zawsze przytulony do własnej wyobraźni a zyje w zgodzie z własną nieświadomością
kierując się tymi kryteriami podobno warte uwagi jest wino "Sen sołtysa"
hmm jesli juz tym kierunkiem to nie spotkalam sie z takim : >
podbno 'swojskie' dobre ktorego tez nie mialam okazji zdegustowac, ale za to polecam 'mocny byczek' : D ' cherry wisniowe' a juz te z nieco wyzszej polki okolo 10 zl fresco poprostu pycha jesli chodzi o moje smaczki
Wysłany: 2007-08-08, 20:57
Osoby do degustacji tu chyba niema. Ale moze warto na początek kupic jakomś ciekawą ksiązke i sie troche obeznać z tematem. Mój brat sie interesuje winami ma kilka ksiązek na ten temat. Obczaisz temat to moze pozniej bedzie latwiej kogos znalezc z podbnym zainteresowaniem. Życzepowodzenia bo wina to bardzo ciekawe hobby.
huru napisał/a:
Polecam Komandosa
Colorblind napisał/a:
"Sen sołtysa"
itp. to według mnie nie wina tylko ścieki... Takie moje zdanie.
Panowie Winiarze Mam pytanko tego typu!!! Czy zrobie wino z jezyn robiac tak : z jezyn robie sok przesypujac go cukrem nastempnie wlewam go do Dymiona a reszta uzupelniam woda do ktorej rowniesz dosypuje cukru dodaje jeszcze rodzynek i tyle nie dodaje drozdzy
i co mi powiedzie jakie sa szanse ze wyjdzie z tego winko dobre!???????
_________________ Zycie jest jak szachy albo posówasz Krolewne albo bijesz Konia!!!:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum