• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

bro  

Wysłany: 2008-08-04, 23:28   

Bishop napisał/a:
Upierasz sie kara smierci musi byc zawsze nie humanitarna
W takim razie nie rozumiesz tego było tu pisane, ale co tam, powtórzę jeszcze raz: Kara śmierci nie może być określana jako humanitarna, gdyż jest sprzeczna z definicją humanitaryzmu.
Bishop napisał/a:
To natura "zalatwia sprawe".
Aż dziw bierze, że zabijanie innych nie jest zgodne z prawem. Przecież to nic innego jak działanie natury.
Bishop napisał/a:
w warunkach ktore sa ponizej krytyki bez nadzieji wyjscia na wolnosc
Może jednak Ty pogadaj z kimś kto był w więzieniu, bo wnioskuję, że opierasz swoje zdanie na jednej książce i jednym filmie.
Bishop napisał/a:
dajmy mu szybciej odejsc
Jak będzie chciał to niech się sam zabije.
Bishop napisał/a:
Chodzi Ci o to ze prawa sa ograniczane przez stanowienie prawa?
Jeszcze raz przeczytaj moje pytanie, odnieś to do całości dyskusji i wywodów patrząc na to co i w jakiej kolejności było cytowane i odpowiedz na nie.
Bishop napisał/a:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2507992
Dziękuję, umiem korzystać i wiem co się kryje pod pojęciem prawo. Sprawdź tylko w jakich 2 znaczeniach było stosowane, może oświetli Cię jakiś promyk zrozumienia.
Bishop napisał/a:
Do konca zycia zero perspektyw.
To nie wiesz o tym, że w więzieniu można się uczyć, rozwijać się i tworzyć?
Bishop napisał/a:
To jest jakies sztuczne utrzymywanie wegetacji tego czlowieka
Ależ, życie człowieka w więzieniu nie musi być wegetacją.

Bishop  

Wysłany: 2008-08-05, 09:32   

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Upierasz sie kara smierci musi byc zawsze nie humanitarna
W takim razie nie rozumiesz tego było tu pisane, ale co tam, powtórzę jeszcze raz: Kara śmierci nie może być określana jako humanitarna, gdyż jest sprzeczna z definicją humanitaryzmu.

Nie jest jesli wezmiesz pod uwage to ze inna ewentualnoscia jest dozywotnie pozbawienie wolnosci bez mozliwosci wczesniejszego zwolnienia.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
To natura "zalatwia sprawe".
Aż dziw bierze, że zabijanie innych nie jest zgodne z prawem. Przecież to nic innego jak działanie natury.

Jakie dzialanie natury? Wedlug ciebie zabijanie innych ludzi lezy w naturze czlowieka?
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
w warunkach ktore sa ponizej krytyki bez nadzieji wyjscia na wolnosc
Może jednak Ty pogadaj z kimś kto był w więzieniu, bo wnioskuję, że opierasz swoje zdanie na jednej książce i jednym filmie.

Przestan bo to juz jest naprawde smieszne.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
dajmy mu szybciej odejsc
Jak będzie chciał to niech się sam zabije.

Tylko wiesz ze w wiezieniach obowiazuja zasady ktore maja temu zapobiegac. Fakt ze zdarzaja sie takie przypadki ale nie jest to cos normalnego. Poza tym to nie on sam sie tam wsadzil. Nie staje w obronie zbrodniarzy ale nie da sie ukryc ze to nie oni sami pakuja sie do wiezienia wiec nie uciekajmy przed odpowiedzialnoscia za to co robimy.
bro napisał/a:
Jeszcze raz przeczytaj moje pytanie, odnieś to do całości dyskusji i wywodów patrząc na to co i w jakiej kolejności było cytowane i odpowiedz na nie.

Chcesz cos powiedziec to napisz to.
bro napisał/a:
Dziękuję, umiem korzystać i wiem co się kryje pod pojęciem prawo.

Mam watpliwosci.
bro napisał/a:
To nie wiesz o tym, że w więzieniu można się uczyć, rozwijać się i tworzyć?

I co z tego skoro nigdy juz z tego wiezienia nie wyjdzie?
bro napisał/a:
Ależ, życie człowieka w więzieniu nie musi być wegetacją.

Nie no spedzenie calego zycia w czterech scianach na bank nie jest wegetacja.

bro  

Wysłany: 2008-08-05, 17:21   

Bishop napisał/a:
Nie jest jesli wezmiesz pod uwage to ze inna ewentualnoscia jest dozywotnie pozbawienie wolnosci bez mozliwosci wczesniejszego zwolnienia.
Aha, czyli woda może być mlekiem, jeśli jedyną ewentualnością jest oprócz tego olej. Ciekawy sposób rozumowania.
Bishop napisał/a:
Jakie dzialanie natury?
że sobie pozwolę zacytować:
Cytat:
Dozywotnie wiezienie to i tak wyrok smierci tylko ze wykonany w inny sposob. To natura "zalatwia sprawe".
Skoro i tak człowiek umrze to równie dobrze można by zbijać, bo co to za różnica?
Bishop napisał/a:
Może i jest, ale to Ty zacząłeś.
Bishop napisał/a:
Tylko wiesz ze w wiezieniach obowiazuja zasady ktore maja temu zapobiegac.
W więzieniach obowiązują zasady, które mają zapobiegać gwałtom i cierpieniu itd.
Bishop napisał/a:
Poza tym to nie on sam sie tam wsadzil.
Skoro mu będzie źle w więzieniu to ma wybór.
Bishop napisał/a:
Już to pisałem, ile razy można?
Bishop napisał/a:
Mam watpliwosci.
Niepotrzebnie.
Bishop napisał/a:
A co z tego, że nie wyjdzie z więzienia?
Bishop napisał/a:
Wiesz, że więźniowie wychodzą ze swoich cel? Poza tym http://sjp.pwn.pl/lista.p...cja&od=&from=os skoro może się rozwijać, mieć aspiracje (np. naukowe), mieć cel itd. to w jakim sensie to ma być wegetacja?

Bishop  

Wysłany: 2008-08-05, 19:15   

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Aha, czyli woda może być mlekiem, jeśli jedyną ewentualnością jest oprócz tego olej. Ciekawy sposób rozumowania.

To nie ma nic do rzeczy. Kolejne pokraczne porownanie.

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Jakie dzialanie natury?
że sobie pozwolę zacytować:
Cytat:
Dozywotnie wiezienie to i tak wyrok smierci tylko ze wykonany w inny sposob. To natura "zalatwia sprawe".
Skoro i tak człowiek umrze to równie dobrze można by zbijać, bo co to za różnica?

Roznica jest taka ze rozmawiamy o skazancu a nie o kazdym czlowieku. Kara smierci to wyjatek od zasady.

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Może i jest, ale to Ty zacząłeś.

Nie wiem skad bierze sie ta twoja wiara w to ze warunki w polskich wiezieniach tak dalece sie zmienily. Doniesienia o przeludnionych celach i przestepstwach dokonywanych w wiezieniu nie docieraja chyba do ciebie.

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Tylko wiesz ze w wiezieniach obowiazuja zasady ktore maja temu zapobiegac.
W więzieniach obowiązują zasady, które mają zapobiegać gwałtom i cierpieniu itd.

Tak samo jak w przypadku zapobieganiu samobojstwom nie zawsze dzialaja. Wiezienie nie ma byc spacerkiem po parku, musi byc uciazliwe ale skazywanie kogos na cztery sciany do konca zycia bez mozliwosci wczesniejszego opuszczenia zakladu karnego to juz sadyzm.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Poza tym to nie on sam sie tam wsadzil.
Skoro mu będzie źle w więzieniu to ma wybór.

No fakt wygodne stanowisko.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Już to pisałem, ile razy można?

Nie to nie. Ja nie wiem o co ci chodzi ( tutaj odzywaja sie moje problemy z czytaniem ze zrozumieniem).
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Mam watpliwosci.
Niepotrzebnie.

Chyba jednak potrzebnie.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
A co z tego, że nie wyjdzie z więzienia?

To jest tak oczywiste ze nie bede nawet komentowal.

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Wiesz, że więźniowie wychodzą ze swoich cel?

Wiem. A ty wiesz ze z wiezienia juz nie wyjda? Gdzie pisalem o tym ze nie wychodza z cel? Pisalem ze nie wyjdzie z wiezienia.

bro napisał/a:
Poza tym http://sjp.pwn.pl/lista.p...cja&od=&from=os skoro może się rozwijać, mieć aspiracje (np. naukowe), mieć cel itd. to w jakim sensie to ma być wegetacja?

Teoretycznie to jest prawda, ale w praktyce niemozliwe. Zastanow sie co z tego ze wiezien ma aspiracje np naukowe? Myslisz ze pojedzie studiowac na jakas uczelnie? Albo wypuszcza go aby mogl uczestniczyc w konferencji naukowej?
Ostatnio zmieniony przez Bishop 2008-08-05, 19:18, w całości zmieniany 1 raz  

bro  

Wysłany: 2008-08-05, 19:35   

Bishop napisał/a:
To nie ma nic do rzeczy
Ależ ma, pokazuje Twój sposób rozumowania.
Bishop napisał/a:
Roznica jest taka ze rozmawiamy o skazancu a nie o kazdym czlowieku.
Ale Ty piszesz, że powodem tego jest to, co dotyczy wszystkich ludzi, a nie tylko skazańca. Ktoś sobie żyje w więzieniu, ktoś w chatce, a ktoś na ulicy (przy czym ten pierwszy ma najlepiej, bo ma wszystko za free, ale mniejsza o to). Tak samo umrą "z natury".
Bishop napisał/a:
Naucz sie .
czego?
Bishop napisał/a:
Doniesienia o przeludnionych celach
No tak, przeludniona cela to cierpienia najstraszliwsze.
Bishop napisał/a:
musi byc uciazliwe ale czy skazywanie kogos na cztery sciany do konca zycia bez mozliwosci wczesniejszego opuszczenia zakladu karnego to juz sadyzm.
to pytanie, stwierdzenie, czy co? bo to zdanie ma wady stylistyczne
Bishop napisał/a:
No fakt wygodne stanowisko.
A co w tym wygodnego, że się daje prawo wyboru o decydowaniu o własnym życiu danemu człowiekowi?
Bishop napisał/a:
Chyba jednak potrzebnie.
Ja nie mam wątpliwości.
Bishop napisał/a:
To jest tak oczywiste ze nie bede nawet komentowal.
Dla mnie nie, więc czekam na komentarz.
Bishop napisał/a:
A ty wiesz ze z wiezienia juz nie wyjda?
Tak, ale nie raczyłeś napisać co z tego wynika.
Bishop napisał/a:
dzie pisalem o tym ze nie wychodza z cel?
"spędzenie całego życia w czterech ścianach"
Bishop napisał/a:
Teoretycznie to jest prawda, ale w praktyce niemozliwe.
Czytanie książek, zastanawianie się i rozwiązywanie różnych zadań i problemów jest zabronione w więzieniach?

Bishop  

Wysłany: 2008-08-06, 13:05   

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
To nie ma nic do rzeczy
Ależ ma, pokazuje Twój sposób rozumowania.

No niestety pudlo.
bro napisał/a:
Ale Ty piszesz, że powodem tego jest to, co dotyczy wszystkich ludzi, a nie tylko skazańca. Ktoś sobie żyje w więzieniu, ktoś w chatce, a ktoś na ulicy (przy czym ten pierwszy ma najlepiej, bo ma wszystko za free, ale mniejsza o to). Tak samo umrą "z natury".

No ok ale chodzi mi o sytuacje skazanego na dozywocie. Dozywocie to prawie to samo co kara smierci tylko ze nikt nie wykonuje egzekucji. Wiadomo ze kazdy kiedys umrze ale czlowiek wolny moze cos ze swoim zyciem zrobic. Zrobic cos dla siebie, dla innych. Skazany na dozywocie poprostu czeka na swoja naturalna smierc nic wiecej. Generalnie wychodzi na to samo co przy karze smierci tylko ze czeka sie dluzej bo jakies 30-40 lat.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Naucz sie .
czego?

Edytowalem posta.
bro napisał/a:
No tak, przeludniona cela to cierpienia najstraszliwsze.

Zamieszkaj w takiej celi na chociaz tydzien i zmienisz zdanie.
bro napisał/a:
to pytanie, stwierdzenie, czy co? bo to zdanie ma wady stylistyczne

Chyba sens rozumiesz.
bro napisał/a:
A co w tym wygodnego, że się daje prawo wyboru o decydowaniu o własnym życiu danemu człowiekowi?

To jest latwa odpowiedz na pytanie o warunki w wiezieniu. Zawsze mozna powiedziec "jak sie nie podoba to niech sie powiesi". Poza tym istota kary dozywotniego wiezienia jest to ze skazany ma w tym wiezieniu siedziec do konca zycia ( w domysle naturalnej smierci). Inaczej kazdy kto jest skazywany na taka kare moglby odsiadywac jeden dzien bo nastepnego ranka po osadzeniu znajdywano by jego zwloki.
bro napisał/a:
Ja nie mam wątpliwości.

Dziwie sie.
bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
dzie pisalem o tym ze nie wychodza z cel?
"spędzenie całego życia w czterech ścianach"

Mysle ze dobrze wiesz o co chodzilo.
bro napisał/a:
Czytanie książek, zastanawianie się i rozwiązywanie różnych zadań i problemów jest zabronione w więzieniach?

To zalezy jakie sa obowiazujace przepisy, nie wszedzie wiezniowie maja dostep do takich materialow. A nawet jesli maja to nie zawsze wszyscy. Chociaz w naszym kraju generalnie powinni miec dostep ksiazek (zalezy co robi/nie robi administracja zakladu). Natomiast z takiego dostepu nic nie wynika. Nawet jesli zdobyl by ogromna wiedze np z zakresu medycyny to bedzie oznaczalo tylko tyle ze bedzie duzo na ten temat wiedzial. Nawet gdyby byl jakims geniuszem i znal teoretyczne podstawy do tego by stworzyc lekarstwo na AIDS to i tak nikt mu w celi nie zamontuje laboratorium a na bank nie wypuszcza go zeby sobie "poeksperymentowal" poza wiezieniem. Czlowiek aby czuc ze jego aspiracje zostaly zaspokojone musi widziec jakies ich efekty dla niego samego albo dla otoczenia (co kto woli). Wiezien tego nie dokona bo napotyka na podstawowe ograniczenie - jest pozbawiony wolnosci a to jest konieczne by zrealizowac ambitne plany (aspiracje).

bro  

Wysłany: 2008-08-06, 17:33   

Bishop napisał/a:
No niestety pudlo.
Ja rozumiem, że głupio Ci się przyznać do tego, że Twoje rozumowanie pozbawione jest logiki, ale przez samo negowanie nie zmienisz tego co jest.
Bishop napisał/a:
Dozywocie to prawie to samo co kara smierci tylko ze nikt nie wykonuje egzekucji.
Bzdura
Bishop napisał/a:
Skazany na dozywocie poprostu czeka na swoja naturalna smierc nic wiecej.
Może też zrobić coś dla siebie i dla innych, bynajmniej nie będą to wszystkie możliwości jakie posiada człowiek na wolności, ale nie jest tak, że nic nie może.
Bishop napisał/a:
Edytowalem posta.
No i?
Bishop napisał/a:
Zamieszkaj w takiej celi na chociaz tydzien i zmienisz zdanie.
Zasadniczo nie śpieszy mi się do więzienia. Poza tym mieszkałem w przeróżnych warunkach i nie sądzę by coś było w stanie mnie zaskoczyć. Więc z tą zmianą zdania bym nie był taki pewien na Twoim miejscu.
Bishop napisał/a:
Chyba sens rozumiesz.
Sens zależy też od tego, czy to pytanie, czy stwierdzenie. Więc odpowiedź brzmi: nie.
Bishop napisał/a:
Zawsze mozna powiedziec "jak sie nie podoba to niech sie powiesi".
Zawsze można powiedzieć: lepiej zabić.
Bishop napisał/a:
Mysle ze dobrze wiesz o co chodzilo.
Myślę, że nie wiesz co piszesz.
Bishop napisał/a:
Natomiast z takiego dostepu nic nie wynika. Nawet jesli zdobyl by ogromna wiedze np z zakresu medycyny to bedzie oznaczalo tylko tyle ze bedzie duzo na ten temat wiedzial. Nawet gdyby byl jakims geniuszem i znal teoretyczne podstawy do tego by stworzyc lekarstwo na AIDS to i tak nikt mu w celi nie zamontuje laboratorium a na bank nie wypuszcza go zeby sobie "poeksperymentowal" poza wiezieniem.
Nie widzę problemu w przesłaniu swoich rozważań komuś, kto ma dostęp do laboratorium i sprawdzenia tego. Badania naukowe nigdy nie są prowadzone w pojedynkę.

Bishop  

Wysłany: 2008-08-06, 18:57   

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Dozywocie to prawie to samo co kara smierci tylko ze nikt nie wykonuje egzekucji.
Bzdura

Taka jest prawda.
bro napisał/a:
Może też zrobić coś dla siebie i dla innych, bynajmniej nie będą to wszystkie możliwości jakie posiada człowiek na wolności, ale nie jest tak, że nic nie może.

bro napisał/a:
Bishop napisał/a:
Natomiast z takiego dostepu nic nie wynika. Nawet jesli zdobyl by ogromna wiedze np z zakresu medycyny to bedzie oznaczalo tylko tyle ze bedzie duzo na ten temat wiedzial. Nawet gdyby byl jakims geniuszem i znal teoretyczne podstawy do tego by stworzyc lekarstwo na AIDS to i tak nikt mu w celi nie zamontuje laboratorium a na bank nie wypuszcza go zeby sobie "poeksperymentowal" poza wiezieniem.
Nie widzę problemu w przesłaniu swoich rozważań komuś, kto ma dostęp do laboratorium i sprawdzenia tego. Badania naukowe nigdy nie są prowadzone w pojedynkę.

Po pierwsze to ze taka wiedze w wiezieniu zdobedzie jest wysoce malo prawdopodobne. Po drugie raczej zadna instytucja naukowa nie podjela by wspolpracy z wiezniem (a to ze bylby geniuszem z ktorym podjeto by wspolprace mimo tego ze jest w wiezieniu to szansa jedna na miliard).
Cytat:
Zasadniczo nie śpieszy mi się do więzienia. Poza tym mieszkałem w przeróżnych warunkach i nie sądzę by coś było w stanie mnie zaskoczyć. Więc z tą zmianą zdania bym nie był taki pewien na Twoim miejscu.

Wprawdzie nie wiem gdzie mieszkales i jakie byly tam warunki ale mysle ze nie bylo chyba az tak zle. Dodatkowo nie byles skazany na dozywotnie mieszkanie w tych warunkach.
Cytat:
Sens zależy też od tego, czy to pytanie, czy stwierdzenie. Więc odpowiedź brzmi: nie.

Jak widac znaku zapytanie na koncu tamtego zdania nie ma.
Cytat:
Zawsze można powiedzieć: lepiej zabić.

Zawsze lepiej jest sie oszukiwac jacy to humanitarni jestesmy.
bro napisał/a:
Ja rozumiem, że głupio Ci się przyznać do tego, że Twoje rozumowanie pozbawione jest logiki, ale przez samo negowanie nie zmienisz tego co jest.

...a swistak zawija je w te sreberka...
bro napisał/a:
Myślę, że nie wiesz co piszesz.

Znowu pudlo...

bro  

Wysłany: 2008-08-06, 22:34   

Bishop napisał/a:
Taka jest prawda.
Nie lubię się powtarzać.
Bishop napisał/a:
Po pierwsze to ze taka wiedze w wiezieniu zdobedzie jest wysoce malo prawdopodobne.
A to już nie ma nic do rzeczy, mowa jest o możliwości, a nie o tym, że na bank tak będzie.
Bishop napisał/a:
Po drugie raczej zadna instytucja naukowa nie podjela by wspolpracy z wiezniem
Myślę, że jakby ktoś odkrył sposób na uratowanie ludzi, nie patrzyliby na to kim jest.
Bishop napisał/a:
ale mysle ze nie bylo chyba az tak zle.
Możesz sobie myśleć co chcesz.
Bishop napisał/a:
Zawsze lepiej jest sie oszukiwac jacy to humanitarni jestesmy.
O dokładnie! Zabijać i myśleć, że to jest humanitarne to oszukiwanie siebie.
Bishop napisał/a:
...a swistak zawija je w te sreberka...
A łyżka na to niemożliwe.
Bishop napisał/a:
Znowu pudlo...
Tak, tak oczywiście.

Bishop  

Wysłany: 2008-08-08, 16:24   

bro napisał/a:
A to już nie ma nic do rzeczy, mowa jest o możliwości, a nie o tym, że na bank tak będzie.

Widze ze lubisz mocno abstrakcyjne teorie. Mysle ze jednak bylo by lepiej trzymac sie blizej realiow.
bro napisał/a:
Myślę, że jakby ktoś odkrył sposób na uratowanie ludzi, nie patrzyliby na to kim jest.

Teoretycznie tak, ale pomysl jakby to mialo w praktyce wygladac. Jest wiezien ktory wymyslil lekarstwo na raka i mowi do straznika zaproscie tu do mnie naukowcow z uniwerstytetu zebym mogl z nimi porozmawiac bo chyba wymyslilem cos co przyniesie przelom w walce z nowotworami. Po takim czyms najwyzej przniesli by go na oddzial psychiatryczny.
Cytat:
Możesz sobie myśleć co chcesz.

Dziekuje bardzo.
bro napisał/a:
O dokładnie! Zabijać i myśleć, że to jest humanitarne to oszukiwanie siebie.

Oszukiwaniem siebie jest myslenie ze ukryty sadyzm jest humanitarny.
bro napisał/a:
Tak, tak oczywiście.

Ciesze sie ze w koncu sie w czyms zgadzamy.

bro  

Wysłany: 2008-08-08, 16:53   

Bishop napisał/a:
Teoretycznie tak, ale pomysl jakby to mialo w praktyce wygladac. Jest wiezien ktory wymyslil lekarstwo na raka i mowi do straznika zaproscie tu do mnie naukowcow z uniwerstytetu zebym mogl z nimi porozmawiac bo chyba wymyslilem cos co przyniesie przelom w walce z nowotworami. Po takim czyms najwyzej przniesli by go na oddzial psychiatryczny.
nie mam zamiaru przedstawiać całej drogi do tego jak to można zrobić, z podaniem godzin i osób do których można się zgłosić, nie przesadzajmy;
Bishop napisał/a:
Oszukiwaniem siebie jest myslenie ze ukryty sadyzm jest humanitarny.
Oprócz jednego żartu nigdy nie napisałem, że "ukryty sadyzm" jest humanitarny (w każdym razie nie przypominam sobie teraz). Jeśli myślisz, że ta cała dyskusja toczy się wokół ustalenia na zasadzie kontrastu: jeśli kara śmierci nie jest humanitarna to dożywotnie więzienie jest lub jeśli dożywotnie więzienie nie jest humanitarne to kara śmierci jest - to jesteś w błędzie.
Bishop napisał/a:
Ciesze sie ze w koncu sie w czyms zgadzamy.
a świstak siedzi i zawija

Bishop  

Wysłany: 2008-08-09, 12:55   

bro napisał/a:
nie mam zamiaru przedstawiać całej drogi do tego jak to można zrobić, z podaniem godzin i osób do których można się zgłosić, nie przesadzajmy;

Ja o to nie prosze. Chce tylko zebys zwrocil uwage na to ze takie zdarzenie jest zbyt malo prawdobodobne by rozpatrywac je w kategoriach czegos co moze sie wydarzyc.
bro napisał/a:
Oprócz jednego żartu nigdy nie napisałem, że "ukryty sadyzm" jest humanitarny (w każdym razie nie przypominam sobie teraz). Jeśli myślisz, że ta cała dyskusja toczy się wokół ustalenia na zasadzie kontrastu: jeśli kara śmierci nie jest humanitarna to dożywotnie więzienie jest lub jeśli dożywotnie więzienie nie jest humanitarne to kara śmierci jest - to jesteś w błędzie.

No to w takim razie o czym? O tym ze wedlug ciebie nie mozna okreslic kary smierci mianem "humanitarnej"?
bro napisał/a:
a świstak siedzi i zawija

...
Ostatnio zmieniony przez Bishop 2008-08-09, 12:56, w całości zmieniany 1 raz  

failcreated  

Wysłany: 2008-08-09, 12:59   

Jestem za kara smierci dla wielokrotnych mordercow, gwalcicieli, etc. Ludzie tacy zatracili godnosc osoby ludzkiej, ot co. Prosta sprawa, nawet Kosciol katolicki przewiduje mozliwosc stosowania kary smierci przez wladze cywilna.

Najwiekszymi idiotami bylibysmy (jako kraj), gdybysmy zgodzili sie na zniesienie kary smierci w kazdych okolicznosciach (obecnie istnieje mozliwosc jej stosowania w Polsce w warunkach wojny).
Blind to the signs
A fate we've contrived
Marching headfirst into this...

bro  

Wysłany: 2008-08-09, 12:59   

Bishop napisał/a:
Chce tylko zebys zwrocil uwage na to ze takie zdarzenie jest zbyt malo prawdobodobne by rozpatrywac je w kategoriach czegos co moze sie wydarzyc.
Skoro jest pradwopodobieństwo, znaczy że ktoś to rozważa w kategoriach tego, czy to może się wydarzyć.
Bishop napisał/a:
No to w takim razie o czym? O tym ze wedlug ciebie nie mozna okreslic kary smierci mianem "humanitarnej"?
Czyżbyś zaczął rozumieć? :dontgetit:

[ Dodano: 2008-08-09, 14:01 ]
failcreated napisał/a:
nawet Kosciol katolicki przewiduje mozliwosc stosowania kary smierci przez wladze cywilna.
Tylko wtedy, gdy nie można oddzielić takiej osoby od społeczeństwa, a takie czasy minęły dawno temu.

failcreated  

Wysłany: 2008-08-09, 13:21   

KKK 2266: "Wysiłek państwa, aby nie dopuścić do rozprzestrzeniania się zachowań, które łamią prawa człowieka i podstawowe zasady obywatelskiego życia wspólnego, odpowiada wymaganiu ochrony dobra wspólnego. Prawowita władza publiczna ma prawo i obowiązek wymierzania kar proporcjonalnych do wagi przestępstwa."

KKK 2267: "Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem." - A czesto jest, bo zalozmy morderca dostanie wyrok 15 lat - wyjdzie po 15 i znowu bedzie zabijal..

Poza tym kara smierci ma pelnic funkcje odstraszajaca przestepcow.
Blind to the signs
A fate we've contrived
Marching headfirst into this...

Odpowiedz do tematu