A ja jestem za karą śmierci dla zwierzaków którzy gwałcą i mordują dzieci, dla wielokrotnych morderców. Kara pozbawienia wolnosci dla takich Bestii to za mało.
Kara pozbawienia wolnosci dla takich Bestii to za mało.
A ja uważam, że kara śmierci dla takich bestii (swoją drogą ciekawe, czemu potraktowałeś je wielką literą) to za mało. I jaki z tego pożytek dla społeczeństwa, jakie zadośćuczynienie? Większy sens mają ciężkie, dożywotnie roboty, bez możliwości odwołania.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Bartek ale wg mnie kara wiezienia za popelnienie takiej zbrodni jest chyba wystraczajaca, bo w sumie moze i kryminalisci sa "zli" ale jakos nienawidza pedofilii i innych odmiencow tego typu wiec chyba to jest gorsze od smierci.....
Wojtex ta i uwolnisz go tym samym od tego co zrobil..... lepiej niech posiedzi w wiezieniu np dozywotnio (chociaz pewnie to dlugo nie potrwa bo przyjdzie klawisz z nowina "Przyjdzie do was nowy kolega. Bardzo lubi dzieci")
a co do kary smierci to jestem za, ale jedynie za morderstwo.... czylui oko za oko to moze w koncy bedzie z tym spokoj ^^
ogolni mamy za lagodny wimiar sprawiedliwosci.... a przepraszam raczej za bardzo przekupny
Dla bezsensownych mordów (jak np. porachunki między kibolami drużyn, albo za zabicie bezdomnego dla zabawy) i dla "rozporkowców" po uczciwym procesie, odczekaniu 10 lat i ponownym procesie - kara śmierci.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Osobiscie jestem przeciwna karze smierci, ale uwazam, ze w wiezieniech powinny panowac Bardzo rygorystyczne warunki. Zero wygod i przyjemnosci. Moze jakies "spacjalne" programy, zeby więzien odczul kazdy cios, badz inna krzywde zadana ofierze. Po odsiedzeniu odpowiednio dlugiej kary, moglby sam zlozyc wniosek o wykonanie na nim kary smierci. Jesli mialby dosc, a napewno by mial.
Ostatnio zmieniony przez Elizabeth 2006-07-30, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Czyli schylanie się po mydło? To dość ryzykowne raczej. I nie przyniesie żadnego pożytku nikomu. Tym specjalnym programem powinna być bardzo ciężka praca, ale przynosząca jakąś korzyść społeczeństwu.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
jestem przeciw... moim zdaniem człowiek ostatnio zbyt często zaczyna bawić się w Pana Boga
"Oko za oko, ząb za ząb- Jeśli kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego" {Rdz 9,5 n}...oto słowa samego Pana Boga Bóg dał wolną wolę człowiekowi aby czynił dobro a zło niszczył.
"Oko za oko, ząb za ząb- Jeśli kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego" {Rdz 9,5 n}...oto słowa samego Pana Boga Bóg dał wolną wolę człowiekowi aby czynił dobro a zło niszczył.
"Nie sprzeciwiajcie się złemu, a jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi" (Mt 5,39) - to też są słowa Boga, możemy bawić się dalej. A z czysto logicznego punktu widzenia, kara śmierci nie ma żadnej wartości dydaktycznej, skazany nie będzie miał nauczki, ofierze i jej rodzinie za wiele to nie pomoże, a ludzie, którzy będą zdeterminowani do popełnienia zbrodni, wątpię żeby się przestraszyli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum