Śmieje się ten kto się śmieje. Hitler zginął tak samo jak III Rzesza, oraz jego pokopane marzenia.
_________________ Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.
Naya Polska nigdy nie została przez nikogo pokonana, przecież nadal istnieje. A ludźmi typu A.H. Stalin itp. powinnaś gardzić jako prawdziwa POLKA. Można podziwiać ich umiejętności przywódcze ale to nie oni sami walczyli. Kiedyś wodzowie brali czynny udział w walkach a nie siedzieli pod ziemią w bunkrach. Chociaż wuj adi walczył w I W.Ś. ale nie zmienia to faktu że był marionetką nafaszerowaną amfą. I niestety czy się to komuś podoba czy nie dostał po dupie. Polska od pierwszego do ostatniego dnia wojny stawiała opór nigdy się nie poddała więc na pytanie jak nazywają się pokonani przez ciotę odpowiadam BOHATEROWIE!!! na myśl o których powinna rozpierać cię DUMA.
Ostatnio zmieniony przez swarożyc 2008-11-24, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Naya Polska nigdy nie została przez nikogo pokonana, przecież nadal istnieje
Nie każda porażka oznacza, że pokonany przestaje istnieć. A żeby napisać, że Polska w czasie II Wojny Światowej wygrała to trzeba mieć nie lada fantazję. Najpierw naziści z Niemiec, a potem komuniści z ZSRR rządzili Polską w sumie przez 50 lat.
_________________ Znów patrzysz nie tam, gdzie trzeba patrzeć
Czytam i nie mogę znaleźć gdzie napisałem że Polska wygrała II wojnę. Nie wiem dlaczego młodzi ludzie "Polacy" tak bardzo fascynują się kimś kto chciał ich przodków zniszczyć lub uczynić niewolnikami. Irytuje mnie brak szacunku dla ludzi którzy oddali życie za waszą wolność. Każdy kto podnieca się Hitlerem i wiesza sobie jego portret (a znam takich) ma iloraz inteligencji poniżej poziomu rur kanalizacyjnych.
Polska, nie przegrała, potrafisz to zrozumieć? To Niemcy rozbrojono a nie Polskę.
_________________ Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.
Ostatnio zmieniony przez Nasir 2008-11-30, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Polska, nie przegrała, potrafisz to zrozumieć? To Niemcy rozbrojono a nie Polskę. Przegraliśmy pierwszą wojnę św. bo nasz kraj zginął z map.
Polski nie rozbrojono? III Rzesza zajęła Polskę w 3 tygodnie i okupowała przez 5, a później na miejsce III Rzeszy przyszło ZSRR i utworzyło PRL. Niemcy rozbrojono, ale większa ich część zaraz po wojnie dostawała dużo pieniążków od USA. To jak wyglądają teraz Niemcy, a jak Polska to w dużej mierze efekt właśnie wyniku II Wojny Światowej. Polska z Niemcami przegrała militarnie w 39r, a w 45 roku znalazła się w gorszym położeniu niż Niemcy zachodnie.
Natomiast Twoja wiedza o Pierwszej Wojnie Światowej to chyba jakiś żart.
_________________ Znów patrzysz nie tam, gdzie trzeba patrzeć
Polska nigdy nie została przez nikogo pokonana, przecież nadal istnieje.
Polska nigdy nie została pokonana? cudowna analiza historii...
swarożyc napisał/a:
A ludźmi typu A.H. Stalin itp. powinnaś gardzić jako prawdziwa POLKA.
jako 'prawdziwa polka' (nie wiem czy istnieją jacyś nieprawdziwi polacy, ale mniejsza o większość) przede wszystkim staram się poznać prawdziwą historię swego kraju... nie popadam w sztuczny zachwyt nad jego Najjaśniejszością... bo to, że kiedyś historia w szkołach była zakłamana to oczywista oczywistośc, ale dziś niewiele się zmieniło, bo o wielu rzeczach w historii szkolnej się nie mówi... bo są po prostu nie fajne, nie patriotyczne i nieedukacyjne... ja nie gardzę Hitlerem czy Stalinem, ja ich w pewnym sensie podziwiam... podziwiam ich aparat władzy, to jak stworzyli swoje imperia, to jak spowodowali, że ludzie ich ubóstwiali mimo, że ci mordowali ludzi na potęgę...
swarożyc napisał/a:
Kiedyś wodzowie brali czynny udział w walkach a nie siedzieli pod ziemią w bunkrach.
Kto np. może Jagiełło pod Grunwaldem (piszę o tym bo o Grunwaldzie to chyba wszyscy wiedzą, więc nie będę musiała nic tłumaczyć), który był tak najebany (za przeproszeniem), że na bitwę nie zdążył... ale oczywiście całe zasługi za wygraną pod jego dowództwem, chętnie oczywiście przyjął... Piłsudzki rzeczywiście może i walczył, ale on był żołnierzem więc nie dziwota (chociaż on też za swoich autorytarnych rządów zdążył narobić kilka niechlubnych rzeczy)...
swarożyc napisał/a:
czy się to komuś podoba czy nie dostał po dupie
gdzie i kiedy?... bo akurat moim zdaniem on jako jedyny z rewolucjonistów miał kontrolę nad nią, w każdym jej stadium w chwili tworzenia w chwili trwania i w chwili upadku... jako, że każda rewolucja pożera swoje dzieci, muisało być tak i tera ale Hitler sam siebie pożarł popełniając samobójstwo nie pozwolił nikomu decydować o swoim losie... nikt nie kopnął go w dupę, bo wszyscy się go bali...
swarożyc napisał/a:
BOHATEROWIE!!! na myśl o których powinna rozpierać cię DUMA
owszem rozpiera mnie duma gdy myślę o tych wszytskich, którzy walczyli o wolną i suwerenną Polskę, o Polskę w jakiej dzięki nim mogę żyć... ale to nie powoduje we mnie zachwytu nad wszystkim co polskie i całą polską świętością, do jakiej to nasz naród przywykł... nie jesteśmy przedmurzem europy ani winkelriedem narodów...
swarożyc napisał/a:
Każdy kto podnieca się Hitlerem i wiesza sobie jego portret (a znam takich) ma iloraz inteligencji poniżej poziomu rur kanalizacyjnych.
nie podniecają mnie zmarli (mimo, że jeden z polskich pisarzy o brzmiącym niemiecko nazwisku miał tę 'dolegliwość' to jednak nie zamierzam brać z niego przykładu)... więc nie podnieca mnie Hitler, chociaż podobno kobiety na jego wiecach miewały orgazmy poprzez samo przebywanie w jego towarzystwie... ale nie ukrywam, że fascynuje mnie jego fenomen czysto polityczny, ideologiczny samo życie może mniej... nie wiem jak tam z moją inteligencją w takim wypadku, ale możesz mi wierzyć mój mózg przyswaja i przetwarza informacje w normalnym trybie a moje zainteresowania Hitlerem w żaden sposób tego nie zakłóca... żeby była jasność to, że się czymś interesuję nie zanczy, że to popieram...
Nasir napisał/a:
Przegraliśmy pierwszą wojnę św. bo nasz kraj zginął z map.
w tym momencie poprostu opadły mi ręcę... proszę... zanim napiszesz przeczytaj cośkolwiek, pomyśl i dopiero pisz...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
w tym momencie poprostu opadły mi ręcę... proszę... zanim napiszesz przeczytaj cośkolwiek, pomyśl i dopiero pisz...
Pomyłki się zdarzają każdemu więc nie panikuj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum