Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2007-10-26, 17:11
Polecający: Leopold Butters Stotch
bro napisał/a:
I co z tego wynika?
To, że to ty się mylisz. Prezentujesz postawę "ja mam rację, nie ważne co myśli o tym większość". A przecież właśnie na decyzjach większości opiera się demokracja.
Prezentujesz postawę "ja mam rację, nie ważne co myśli o tym większość"
Nie, nie wmawiaj mi!
grg7133 napisał/a:
A przecież właśnie na decyzjach większości opiera się demokracja.
Po pierwsze pisałeś o milionach (pominę nawet, że nie podałeś źródeł tych statystyk), co nie implikuje, że pisałeś o większości.
Po drugie demokracja, która opiera się na cenzurze?? Sobie jaja robisz?
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2007-10-26, 17:47
Polecający: Leopold Butters Stotch
bro napisał/a:
demokracja, która opiera się na cenzurze??
Jakiej cenzurze? Nie może nikt ci zabronić krytyki pod groźbą orzekania sądowego i niesprawiedliwego procesu. Co nie zmienia faktu, że jest to bezczelne i wątpliwe moralnie.
głosowałam na PO... jednak nie ze względu na jakieś ideowe poparcie dla nich... ale ze względu na logikę... moją logikę... poprostu głosowałam na PO jako na jedynego godnego (czyli takiego, który jest w stanie wygrać) rywala PiS-u... najbardziej w świecie nie chciałam wygranej PiS-u bo zupełnie mi nie odpowiadała ich wieczna walka z układem... czy cieszę się z wygranej PO?... bardziej cieszę się z porażki PiS-u... to czy PO okaże się dobrym wyborem dopiero sie okaże...oby nie było, że wszyscy chcieli dobrze a wyszło jak zawsze...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
wg Twojego uznania pasuje...
A Ty gdzie się plasujesz, do tych najbardziej normalnych tak, bo nie głosowałeś na PO i na PiS? ;>
fazi napisał/a:
Gdyby nie to, nie wygraliby.
I to jest to manipulowanie?
fazi napisał/a:
Szczerze wątpię, żeby się go bali czy brali w ogóle na poważnie albo w ogóle wiedzieli na kogo głosują, poza tym, że nie na PiS. Ot wszystko
pewnie bali się PO i dlatego na nich głosowali ;P
Poza tym wydawało mi się, że jeśli dyskutuje się z kimś o odmiennych poglądach politycznych, czy też społecznych, to wtedy wykazuje się pewnym relatywizmem "ja", znajomością historii, by nie wynikł syndrom niewiedzy, bądź syndrom podejrzliwości, a przy tym istotne jest ważenie swoich myśli i zrozumienie przesłanek, które ukazują odmienne poglądy - ale to taka drobna dygresja z mojej strony.
kenusarf napisał/a:
nie każdy musi kochać ojczyznę i dobrze jej życzyć
wszystko oceni czas ;P
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
A Ty gdzie się plasujesz, do tych najbardziej normalnych tak, bo nie głosowałeś na PO i na PiS? ;>
Sam siebie nie będę oceniał, ja sobie stoję z boku.
Colorblind napisał/a:
I to jest to manipulowanie?
A co to jest Twoim zdaniem?
Colorblind napisał/a:
pewnie bali się PO i dlatego na nich głosowali ;P
Tak tak. Bo Ziobro ich wszystkich wsadził i teraz w ogóle jak na ulicy Cię napadną to mówisz hasło "Ziobro z PiSu" i wszyscy bandyci nagle uciekają w popłochu. Tak się boją PiSu. Skruszeni uciśnieni bandyci boją się Prawa i Sprawiedliwości! Mają dość, dlatego głosują na PO - swoich kolegów.
Czy wrócą, zdecyduj sam..
Powinnaś reklamówki PiSowi tworzyć.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Co najśmieszsniejsze Twoja wyobraźnia zaczyna coraz lepiej działać, sam tworzysz myśli i za jakiś czas uznasz je za jedyne słusze dla głosujących na PiS. Mam na myśli:
fazi napisał/a:
Bo Ziobro ich wszystkich wsadził i teraz w ogóle jak na ulicy Cię napadną to mówisz hasło "Ziobro z PiSu" i wszyscy bandyci nagle uciekają w popłochu. Tak się boją PiSu. Skruszeni uciśnieni bandyci boją się Prawa i Sprawiedliwości! Mają dość, dlatego głosują na PO - swoich kolegów.
Czy wrócą, zdecyduj sam..
fazi napisał/a:
Zła telewizja paskudnych oligarchów. Spalić na stosie Waltera.
...
ale rozumiem, w końcu sam się przyznałeś, że jesteś złośliwy ;P
fazi napisał/a:
Powinnaś reklamówki PiSowi tworzyć.
ja? To Ty masz przecież tyle pomysłów...
i żeby się nie powtarzać, jeszcze raz powtórzę swoją dygresję ;P
Colorblind napisał/a:
Poza tym wydawało mi się, że jeśli dyskutuje się z kimś o odmiennych poglądach politycznych, czy też społecznych, to wtedy wykazuje się pewnym relatywizmem "ja", znajomością historii, by nie wynikł syndrom niewiedzy, bądź syndrom podejrzliwości, a przy tym istotne jest ważenie swoich myśli i zrozumienie przesłanek, które ukazują odmienne poglądy - ale to taka drobna dygresja z mojej strony.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
No racja jest po tych wszystkich wyborach, PO wygrało, tusk ucieszony, Kaczyńscy zdenerwowani ... Teraz zadajcie sobie jedno proste pytanie ... co to zmieni ?
Obietnice Tuska, czy ujża one światło dzienne ? Kaczyński obiecał vetować wszystko co chce uchwalić pan Donald
Teraz w Polsce zrobi się jeszcze większe zamieszanie niż było w ubiegłym roku ...
Lecz denerwuje mnie to, każdy kandydat na poseła, prezydenta, podczas kampanii obiecywał jedno : W Polsce bedzie lepiej !
No a z każdym rokiem jest coraz gorzej ... czy tylko ja to widze, czy społeczeństwo nasze jest takie "durne", głosując na osobe, która nie jest tego warta ?
W zeszłym roku głosowalismy na kaczyńskich, aby Tusk nie objął władzy, a w tym roku robimy zupełnie odwrotnie!
Nie, no strasznie jest. Jeszcze 2 lata i będziemy jeść siebie nawzajem, bo takie ubóstwo jest. Zaintonujmy wszyscy razem : "Wyklęty powstań, ludu ziemi"!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum