Nasz prezydent wpadł ostatnio na wyjątkowo ambitny pomysł, otóż : zamierza urządzić bal dla prezydentów około 50ciu państw.. oczywiście na Nasz koszt, czyli krwawicę wszystkich osób płacących podatki.
Powiem szczerze, że zupełnie mi się to nie podoba.
Te pieniądze można by przeznaczyć na pomoc ofiarom w Gruzji, jedzenie dla biedniejszych dzieci, pomoc domom dziecka, drogi... a tak pójdzie na prezydenckie halo.
Wysłany: 2008-09-05, 11:02
Polecający: religia tv
MarekC napisał/a:
A co Wy o tym myślicie?
mysle, ze mogłbys iśc i sie przywiązac do płotu przed pałacem prezydenckim i w imieniu ucisnionego narodu zaprotestować! A JAK! niech widza ze sie nie damy i tez chcemy pomarancze!
A po za tym to mnie to serdecznie wali ;p
Byle by nam tu jakiejs bombki nie zrzucili, skoro ma byc sama smietanka światowej polityki ;p
Ja o tym myślę tyle, że pewnie to jest tylko kropla w morzu pieniędzy, które politycy marnują często w jeszcze bardziej idiotyczny sposób.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
oczywiście na Nasz koszt, czyli krwawicę wszystkich osób płacących podatki.
Gdybym miała przejmować się każdą sprawą, na którą marnują nasze podatki, to przyszłoby mi skończyć w domu dla nie całkiem zdrowych psychicznie. Tak bywa i tyle, przywileje władzy.
MarekC napisał/a:
Nasz prezydent wpadł ostatnio na wyjątkowo ambitny pomysł
I jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby to właśnie Lechu osobiście wpadł na ten pomysł.
Mimo że rząd zapowiada cięcia w administracji, projekt budżetu Kancelarii Sejmu zakłada wzrost wydatków o 9 proc. w porównaniu z rokiem ubiegłym.
_________________ “Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych, najmniejszych kwalifikacji ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj.” Stefan Niesiołowski
A ja bym chciał się dowiedzieć coś więcej na ten temat, bo sam fakt tego, że 50 głów państw ma się zjawić w Polsce jest nietypową sprawą. Bo co oni właściwie mają u nas robić? Wtedy będę oceniał kwestię balu...
poza tym mam wrażenie, że w myśleniu młodszego pokolenia komunizm już zanikł, bo przyjmują bezkrytycznie, bez zastanowienia to, co w mediach jest podawane
poza tym mam wrażenie, że w myśleniu młodszego pokolenia komunizm już zanikł, bo przyjmują bezkrytycznie, bez zastanowienia to, co w mediach jest podawane
"Miliony much nie mogą się mylić"... <ironia>
Cytat:
zamierza urządzić bal dla prezydentów około 50ciu państw.. oczywiście na Nasz koszt, czyli krwawicę wszystkich osób płacących podatki.
A jak na Nasz koszt węszą za laptopem Ziobry albo uganiają się za tajnymi więzieniami CIA, to już Ci nie przeszkadza?
A ja bym chciał się dowiedzieć coś więcej na ten temat, bo sam fakt tego, że 50 głów państw ma się zjawić w Polsce jest nietypową sprawą. Bo co oni właściwie mają u nas robić?
No jak to co? Balować.
Rządzenie państwami to nielekka fucha, niech i głowy państw mają coś od życia.
Poza tym już widzę, jak te pieniądze są przeznaczane
MarekC napisał/a:
na pomoc ofiarom w Gruzji, jedzenie dla biedniejszych dzieci, pomoc domom dziecka, drogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum