• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-12, 23:04   

thinker napisał/a:
napisałam, że : nie rozdzielam celowo. :] widzisz różnicę? :]

Jeżeli malujesz na niebiesko to nadal malujesz. Jeżeli nie rozdzielasz celowo to nadal nie rozdzielasz.

thinker napisał/a:
ok, czym poprzesz swoją tezę?

Konstytucją. Tym co może w Polsce rząd, a co może prezydent.

thinker napisał/a:
bez osobistych wycieczek, stać Cię na to?

To nie była osobista wycieczka tylko skrytykowanie marnego uniku. Tutaj nie ma kłótni, jest tylko dyskusja. Jeżeli unikasz dyskusji, bo nie chcesz się kłócić to znaczy, że nie potrafisz dyskutować.

[ Dodano: 2008-08-13, 00:10 ]
thinker napisał/a:

nie powtarzaj moich wypowiedzi. nieładnie.

To ma na celu Ci uzmysłowić jak marne są Twoje argumenty, bo równie dobrze można ich użyć w drugą stronę.

bro  

Wysłany: 2008-08-12, 23:13   

thinker napisał/a:
gdy zaczyna to niby uciśnione państwo
Rosja jest państwem uciśnionym?
thinker napisał/a:
Tym, że dyskusja z Tobą niewiele jest warta, bo małpujesz cudze wypowiedzi.
nie zrozumiałaś pytania, czy nie umiesz odpowiedzieć?

thinker  

Wysłany: 2008-08-12, 23:19   

dj RKNZ napisał/a:
Konstytucją. Tym co może w Polsce rząd, a co może prezydent.

niewiele to ma do rzeczy w związku ze znaczeniem słów / działań prezydenta i premiera na arenie międzynarodowej.

dj RKNZ napisał/a:
To nie była osobista wycieczka tylko skrytykowanie marnego uniku. Tutaj nie ma kłótni, jest tylko dyskusja. Jeżeli unikasz dyskusji, bo nie chcesz się kłócić to znaczy, że nie potrafisz dyskutować.

tak, tak, za to Ty potrafisz, szczególnie to widać w innych tematach.

dj RKNZ napisał/a:
To ma na celu Ci uzmysłowić jak marne są Twoje argumenty, bo równie dobrze można ich użyć w drugą stronę.

w jakim celu odpowiadasz na słowa nie skierowane do Ciebie? tak marne są Twoje wypowiedzi, że musisz je poprzeć atakiem i to na słowa skierowane do kogoś innego?

bro napisał/a:
Rosja jest państwem uciśnionym?

ja już napisałam coś na ten temat. przeczytaj może posty na które odpowiadasz.
Ostatnio zmieniony przez thinker 2008-08-12, 23:20, w całości zmieniany 1 raz  

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-12, 23:26   

thinker napisał/a:
niewiele to ma do rzeczy w związku ze znaczeniem słów / działań prezydenta i premiera na arenie międzynarodowej.

Kwestia polityki zagranicznej również jest poruszona w konstytucji i prezydent wcale nie więcej do zadziałania w polityce zagranicznej niż rząd.
thinker napisał/a:
tak, tak, za to Ty potrafisz, szczególnie to widać w innych tematach.

"bez osobistych wycieczek, stać Cię na to?" Coś Ci to mówi?
thinker napisał/a:

w jakim celu odpowiadasz na słowa nie skierowane do Ciebie? tak marne są Twoje wypowiedzi, że musisz je poprzeć atakiem i to na słowa skierowane do kogoś innego?

Żeby Ci uzmysłowić, że są to rzeczy oczywiste. A jeżeli słowa były skierowane tylko do bro to od tego są prywatne wiadomości, a nie forum. Zapoznaj się z regulaminem.

bro  

Wysłany: 2008-08-12, 23:28   

thinker napisał/a:
w jakim celu odpowiadasz na słowa nie skierowane do Ciebie?
bo rozumie to co inni piszą
thinker napisał/a:
ja już napisałam coś na ten temat
niezrozumiale, a pytam by rozwiać wątpliwości; wg Ciebie jeśli zaczyna jakieś państwo uciśnione ingerencję zbrojną w innym państwie, to za te działania państwo to nie powinno być krytykowane. Działania zbrojne na terenie innego kraju zaczęła Rosja, więc wynika, że wg Ciebie Rosja jest państwem uciśnionym

thinker  

Wysłany: 2008-08-13, 00:07   

Cytat:
niezrozumiale, a pytam by rozwiać wątpliwości; wg Ciebie jeśli zaczyna jakieś państwo uciśnione ingerencję zbrojną w innym państwie, to za te działania państwo to nie powinno być krytykowane. Działania zbrojne na terenie innego kraju zaczęła Rosja, więc wynika, że wg Ciebie Rosja jest państwem uciśnionym

Ty jesteś pewien, że rozumiesz to co piszesz? :) i że ma to związek z tym co ja napisałam? :)

dj RKNZ napisał/a:

Kwestia polityki zagranicznej również jest poruszona w konstytucji i prezydent wcale nie więcej do zadziałania w polityce zagranicznej niż rząd.

na arenie międzynarodowej działania prezydenta mają większe znaczenie niż rządu.

dj RKNZ napisał/a:
A jeżeli słowa były skierowane tylko do bro to od tego są prywatne wiadomości, a nie forum.

Były skierowane do bro, bo odpowiadałam na jego słowa, nie na Twoje.
A odpowiesz na moje pytanie? Chyba zrozumiałeś?

dj RKNZ napisał/a:
Zapoznaj się z regulaminem.

Z regulaminem zapoznałam się wcześniej niż Ty. To że mam mniej postów nie znaczy, że jestem tu krócej, w przeciwieństwie do Ciebie czytam posty, a jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieram głosu. Oczywiście Tobie ta maniera całkiem obca.

bro  

Wysłany: 2008-08-13, 00:18   

thinker napisał/a:
Ty jesteś pewien, że rozumiesz to co piszesz? :)
oczywiście
thinker napisał/a:
i że ma to związek z tym co ja napisałam? :)
mam Ci to dokładnie przedstawić na podstawie cytatów z poprzednich postów, czy nie będziesz tak leniwa?
thinker napisał/a:
A odpowiesz na moje pytanie?
A Ty odpowiesz na moje?
thinker napisał/a:
Z regulaminem zapoznałam się wcześniej niż Ty
najwyraźniej nie bardzo przyjęłaś jego treść
thinker napisał/a:
To że mam mniej postów nie znaczy, że jestem tu krócej
to miło
thinker napisał/a:
w przeciwieństwie do Ciebie czytam posty
dj też czyta, ba umie je nawet zacytować i odpowiedzieć na nie
thinker napisał/a:
a jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieram głosu
polemizowałbym
thinker napisał/a:
Oczywiście Tobie ta maniera całkiem obca.
No skoro zapisał się później, to rzeczywiście nie może być na równi z Tobą stażem

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-13, 09:29   

thinker napisał/a:
A odpowiesz na moje pytanie?

Które?
thinker napisał/a:
na arenie międzynarodowej działania prezydenta mają większe znaczenie niż rządu.

Artykuł 146 konstytucji mówi że:
Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczypospolitej Polskiej
(...)
W zakresie i na zasadach określonych w Konstytucji i ustawach Rada Ministrów w szczególności:
(...)
9) sprawuje ogólne kierownictwo w dziedzinie stosunków z innymi państwami i organizacjami międzynarodowymi,

10) zawiera umowy międzynarodowe wymagające ratyfikacji oraz zatwierdza i wypowiada inne umowy międzynarodowe
thinker napisał/a:
Z regulaminem zapoznałam się wcześniej niż Ty.

To dlaczego nie przestrzegasz? Jest wyraźnie napisane, że za post niedozwolony uważa się post, który powinien być prywatną wiadomością. Jeżeli kierujesz coś tylko do bro użyj prywatnej wiadomości.
thinker napisał/a:
a jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieram głosu. Oczywiście Tobie ta maniera całkiem obca.

"bez osobistych wycieczek, stać Cię na to?" Coś Ci to mówi?

morfina 

Wysłany: 2008-08-13, 15:40   

Cytat:
poza tym to jest wspólne działanie Prezydenta i premiera, więc nie wiem czemu tak to rozdzielasz
Do pewnego stopnia było to wspólne działanie. Tusk jest cwany (albo/i bardzo przejmuje się słupkami badań opinii publicznej, jak to chlapnął Waszczykowski) i ostatniej wizyty prezydenta nie poparł z taką ochotą, jak miało to miejsce w przypadku wystosowania wniosku do Francji/UE, nawet wystąpiły jakieś śmieszne sytuacje, jakoby kancelaria premiera miała nie użyczyć rządowego samolotu Kaczyńskiemu... :spi:

Btw. wpadłem na ciekawe doniesienia:
http://www.pardon.pl/arty...uzje_za_miesiac
Zgodnie z tekstem źródłowym (który został napisany na ruskiej stronie uwaga, 5 lipca), starcie Rosja-Gruzja nie powinno nikogo zaskoczyć.
Ostatnio zmieniony przez morfina 2008-08-13, 19:05, w całości zmieniany 1 raz  

thinker  

Wysłany: 2008-08-13, 19:10   

Rozmawialiśmy sobie wczoraj o wspólnym działaniu prezydenta i premiera, i że to nieładnie, że tak rozdzieliłam ;-) Tymczasem, dziś w świetle nowych faktów, nasza dyskusja powinna pójść innym torem.

Kaczyński w swoich działaniach dotyczących Gruzji, nie jest już popierany przez rząd, nie jest popierany przez nikogo za wyjątkiem swojej partii.

Większość z Was pewnie słyszała dzisiaj słowa Prezydenta wypowiedziane w Gruzji, ostre, w tonie wojennym wręcz.
Czy tak ma wyglądać polska dyplomacja?
I czy prezydent aby nie przesadził wypowiadając się w tak agresywny sposób?

BabciaKartoflanka  

Wysłany: 2008-08-13, 19:19   
   Polecający: Google ;p

thinker napisał/a:
Kaczyński w swoich działaniach dotyczących Gruzji, nie jest już popierany przez rząd, nie jest popierany przez nikogo za wyjątkiem swojej partii.

no moim zdaniem troche zaostrzył nasze stosunki z Rosja, w sumie poniekad miał racje, ale chyba nie potrzebnie tak ostro na nich najezdzał ;] i nie dziwie sie tez rzadowi i premierowi, ktorzy dazyli do tego, aby te stosunki nieco poprawic, bo jakby nie patrzyc, Rosja jest to kraj, ktory sie liczy na arenie miedzynarodowej ;]

Plastik NIE jest fantastik.
Ostatnio zmieniony przez BabciaKartoflanka 2008-08-13, 19:32, w całości zmieniany 2 razy  

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-08-13, 19:27   

Kaczyński zawsze był na bakier z Rosją a robił maślane oczy do USA. Także ja się nie dziwię, że reaguje własnie w ten sposób. Czy to źle to nie wiem. Na pewno Rosja sobie to zapamięta, ale na jakieś straszne konsekwencje bym nie liczył.

Tró

morfina 

Wysłany: 2008-08-13, 19:31   

Cytat:
i nie dziwie sie tez rzadowi i premierowi, ktorzy dazyli do tego, aby te stosunki nieco poprawic, bo jakby nie patrzyc, Rosja jest to kraj, ktory sie liczy na arenie miedzy narodowej ;]
Natomiast Polska dla Rosji jest taką kolejną Gruzją i mają gdzieś uśmiechy przygłupiego premiera. Jeżeli ktoś myśli, że pielgrzymki Tuska na wschodzie (u ruskich) w jakikolwiek sposób poprawią nasze stosunki, to jest w błędzie.
Cytat:
Czy tak ma wyglądać polska dyplomacja?
A jak wg Ciebie ma wyglądać polska dyplomacja? Czy wg Ciebie, jeśli "ktoś" najechałby na Polskę, sojusznicy powinni głaskać wroga? Przytakiwać? Czy chować uszy po sobie?

bro  

Wysłany: 2008-08-13, 19:33   

thinker napisał/a:
Zapomniałaś o prezydentach krajów europejskich. Poza tym skąd takie informacje, że nie jest popierany? Bo jakoś nie zauważyłem zmian
thinker napisał/a:
Większość z Was pewnie słyszała dzisiaj słowa Prezydenta wypowiedziane w Gruzji, ostre, w tonie wojennym wręcz.
nie słyszałem, to te, gdzie mówi o tym, że Rosja ma zapędy imperialistyczne itd.?
poza tym mogłabyś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania

charon  

Wysłany: 2008-08-13, 19:35   
   Polecający: Colorblind

Co do samej treści i samego przekazu nie mam większych zastrzerżeń, bo co do Rosji miał sporo racji. Zastrzeżenia mam co do formy, bo była zbyt ostra i niedyplomatyczna.

To tylko słowa, więc zapewne poddenerwują Rosję i z czasem wróci to do poprzedniego stanu.

Dla tych co nie słyszeli: Przemówienie Kaczyńskiego w Tibilisi

morfina napisał/a:
A jak wg Ciebie ma wyglądać polska dyplomacja? Czy wg Ciebie, jeśli "ktoś" najechałby na Polskę, sojusznicy powinni głaskać wroga?

To Gruzja jest sojusznikiem? W NATO nie jest. Czy władze Polski lub UE zawierały z nią jakiś sojusz? Bo już się nie orientuję i chcę wiedzieć, na jakiej podstawie nazywana jest Gruzja sojusznikiem.
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Ostatnio zmieniony przez charon 2008-08-13, 19:37, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu