• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Plama  

Wysłany: 2008-10-31, 20:15   Zamach na Obame
   Polecający: Katharsis

Według mnie jest to dosyć kontrowersyjny temat. Co o tym sądzicie? Końcówka wyborów i nagle coś takiego.. Obamie udaje sie wyjść bez szwanku, a jego notowania na pewno wzrosną. Co o tym sądzicie? Ogólnie o tym zamachu i różnych "chłytach maketindodych" jak to powiedział pewien chińczyk.. ?

dla tych którzy jeszcze do tej pory nie słyszeli o tym..

http://wiadomosci.gazeta....h_na_Obame.html
Ostatnio zmieniony przez Plama 2008-10-31, 20:23, w całości zmieniany 1 raz  

Mi$iek  

Ostrzeżeń:
 7/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 22:52   

Myślisz że specjalnie sfingowali zamach żeby podnieśc liczbe głosów ??

Plama  

Wysłany: 2008-10-31, 22:58   

Jak już napisałem jest to dosyć kontrowersyjny temat.. ;) ja tu widze sporo różnych rozwiązań.. ale czekam na Wasze interpretacje
Ostatnio zmieniony przez Plama 2008-10-31, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

Mi$iek  

Ostrzeżeń:
 7/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 23:04   

Nie wydaje mi się żeby posuwali sie do tak drastycznych metod na zwiększenie głosów... Poprostu Obama ma wrogów, którzy mają inne poglądy polityczne i nie chcą go dopuścić do władzy.

thinker  

Wysłany: 2008-10-31, 23:09   

Złapali kilku neonazistów, mających bujną wyobraźnię i pewne marzenia, jednak nijak mają się one do rzeczywistości, a dziennikarze rozdmuchali sprawę.

plujwzupe  

Ostrzeżeń:
 9/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 23:10   

Co za "materiał na dziennikarza w Polsce" nazwał ten temat? Jaki zamach? Był jakiś?

plama napisał/a:
Obamie udaje sie wyjść bez szwanku

Obama wyszedł bez szwanku z zamachu, który był planowany przez dwóch amatorów, którzy nie liczyli na sukces, którzy najpierw chcieli wymordować całą szkołę. Obama wyszedł bez szwanku z zamachu, który się nie odbył. TO CUD, TO BÓG OBRONIŁ SWOJEGO WYBRAŃCA, BÓG CHCE ŻEBY OBAMA BYŁ PREZYDENTEM!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez plujwzupe 2008-10-31, 23:11, w całości zmieniany 1 raz  

Plama  

Wysłany: 2008-10-31, 23:19   

plujwzupe napisał/a:
Co za "materiał na dziennikarza w Polsce" nazwał ten temat? Jaki zamach? Był jakiś?

plama napisał/a:
Obamie udaje sie wyjść bez szwanku

Obama wyszedł bez szwanku z zamachu, który był planowany przez dwóch amatorów, którzy nie liczyli na sukces, którzy najpierw chcieli wymordować całą szkołę. Obama wyszedł bez szwanku z zamachu, który się nie odbył. TO CUD, TO BÓG OBRONIŁ SWOJEGO WYBRAŃCA, BÓG CHCE ŻEBY OBAMA BYŁ PREZYDENTEM!!!!!!!!!

Fajnie, że to tak widzisz.

Nie zmienia to faktu, że jednak notowania mu się zwiększą NAWET JEŚLI ZAMACH SIĘ "nie odbył" (no cóż jak miał się odbyć z taką ochroną). Liczy sie sam fakt, że KTOŚ próbował coś zrobić przeciwko Obamie i dzięki temu jego POPULARNOŚĆ wzrasta. Media robią swoje, a "ludziki od imidżu" wiedzą to doskonale.. w walce o władze nie ma granic..

plujwzupe  

Ostrzeżeń:
 9/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 23:29   

Mylisz, to jest część boskiego planu, Ci zamachowcy urodzili się tylko po to, aby Obama został prezydentem, a on wprowadzi USA i całą ludzkość w nową erę. Będzie to czas powszechnego dobrobytu, koniec z nierównościami społecznymi, koniec z wojnami, koniec z terroryzmem. Poczytaj przepowiednie Nostradamusa, a się przekonasz.

Plama  

Wysłany: 2008-10-31, 23:32   

ja nie uważam, że "bóg" ma z tym cokolwiek wspólnego bo w niego nie wierze. Wierze tylko w to, że ludzie potrafią się posunąć do wszystkiego aby dopiąć swego. Nie wiem wogóle skąd u Ciebie ta ironia? To, że odpowiadam na Twoje "posty" w innych tematach na swój sposób to nie znaczy, że ehm.. chce prowadzić z Tobą wojne bo ja jestem za "rozmową" jeśli jeszcze nie zauważyłeś.
Ostatnio zmieniony przez Plama 2008-10-31, 23:34, w całości zmieniany 1 raz  

plujwzupe  

Ostrzeżeń:
 9/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 23:40   

Ironie to pewnie stąd, że w tym temacie wypisujesz takie bzdury, że aż zęby bolą. Nie było żadnego zamachu, ale wyszedł bez szwanku, na pewno mu wzrosną notowania, bo aresztowali dwóch neonazistów, a marketingowcy są zdolni do wszystkiego(co może bzdurą nie jest, ale nie ma związku z tym tematem, chyba żeby przyjąć iż, to sztab Obamy cały ten "zamach" przygotował, a to już jest bzdura )

Plama  

Wysłany: 2008-10-31, 23:52   

Wyszedł bez szwanku z "zamachu".. nie czepiaj sie słówek. Napewno mu wzrosną notowanie nie dlatego, że aresztowali dwóch neonazistów (błagam Cie.. ) tylko dlatego, że media pokazały to w taki sposób, że jego popularność MUSI się zwiększyć. Chęć osiągnięcia władzy NIE ZNA granic.

Cytat:
co może bzdurą nie jest, ale nie ma związku z tym tematem, chyba żeby przyjąć iż, to sztab Obamy cały ten "zamach" przygotował, a to już jest bzdura

DLACZEGO ? Powiedz mi proszę? Wszystko uważasz za bzdurę więc po co się wypowiadasz? :) Wykaż swoje poglądy na temat "zamachu". Kto by sie porywał z motyką na słońce? Neonaziści wiedzieli, że nic nie wskurają więc po co to zrobili? Po to żeby pójść za kratki? Czy po to żeby pokazać, że "są" ? Nie ździwiłbym się jakby to sztab jego przygotował bo powtórze poraz kolejny, ludzie są zdolni do wszystkiego.

plujwzupe  

Ostrzeżeń:
 9/3/5

Wysłany: 2008-10-31, 23:58   

Plama napisał/a:
tylko dlatego, że media pokazały to w taki sposób, że jego popularność MUSI się zwiększyć.

To znaczy w jaki sposób? Dlaczego musi?
Plama napisał/a:
Chęć osiągnięcia władzy NIE ZNA granic.

To zdanie nie ma powiązania z resztą tego bełkotliwego akapitu.
Plama napisał/a:
Neonaziści wiedzieli, że nic nie wskurają więc po co to zrobili? Po to żeby pójść za kratki?

Może najpierw przeczytaj dokładnie artykuł do którego dałeś linka, a dopiero potem się zachowuj jak paranoik, który tropi spiski... To w końcu jak jest z Tobą? Interesujesz się psychologią czy dopiero zaczniesz?

Plama  

Wysłany: 2008-11-01, 00:07   

Ja sie nie interesuje psychologią. Broń "boże". Że w tamtym temacie broniłem innych to nic jeszcze nie znaczy. Ty masz jakieś "zboczenia" na punkcie psychologów / ludzi interesujących się nią?

Cytat:
Plama napisał/a:
tylko dlatego, że media pokazały to w taki sposób, że jego popularność MUSI się zwiększyć.

To znaczy w jaki sposób? Dlaczego musi?

Zamach + wielki szum w mediach + gadka Obamy + euforia ludzi = kolejne punkty poparcia

Cytat:
Plama napisał/a:
Chęć osiągnięcia władzy NIE ZNA granic.

To zdanie nie ma powiązania z resztą tego bełkotliwego akapitu.

ok zgadzam się co do tego, że tego zdania nie powinno tu być.

Cytat:
Plama napisał/a:
Neonaziści wiedzieli, że nic nie wskurają więc po co to zrobili? Po to żeby pójść za kratki?

Może najpierw przeczytaj dokładnie artykuł do którego dałeś linka, a dopiero potem się zachowuj jak paranoik, który tropi spiski..

To co piszą w "artykułach" to jedno, a to co sami widzimy to drugie.. dobrze wiesz, że dziennikarze potrafią rozdmuchiwać różne sprawy. Link do artykułu dałem tylko po to żeby "inni" mieli się w razie czego na czym opierać.

A co do spisków.. zapomniałem, że żyjemy w świecie prawości i szczerości, gdzie spiskowanie nie ma miejsca.
Ostatnio zmieniony przez Plama 2008-11-01, 00:09, w całości zmieniany 2 razy  

plujwzupe  

Ostrzeżeń:
 9/3/5

Wysłany: 2008-11-01, 00:19   

Plama napisał/a:
Zamach + wielki szum w mediach + gadka Obamy + euforia ludzi

I to ma być odpowiedź na pytanie w jaki sposób opisały to media? Czy możesz zacząć wypowiadać się z sensem? Bo do sposobu w jaki opisały to media pasuje tylko "wielki szum", czyli jedna czwarta całości. Nie mówiąc już o tym, że całe USA żyje teraz kampanią i wielki szum to nic dziwnego. Ty ten szum powiększasz:
Plama napisał/a:

dla tych którzy jeszcze do tej pory nie słyszeli o tym..

http://wiadomosci.gazeta....h_na_Obame.html

Plama napisał/a:
A co do spisków.. zapomniałem, że żyjemy w świecie prawości i szczerości, gdzie spiskowanie nie ma miejsca.

Co do spisków, to ten Twój się kupy nie trzyma. Pytasz się po co neonaziści to zrobili, jak gdyby to, że trafią do więzienia oznaczało, że to sztab Obamy zaplanował ten zamach... Jak widzisz tu jakiś spisek to go dokładnie opisz.

Plama  

Wysłany: 2008-11-01, 00:45   

Cytat:
Plama napisał/a:
Zamach + wielki szum w mediach + gadka Obamy + euforia ludzi

I to ma być odpowiedź na pytanie w jaki sposób opisały to media? Czy możesz zacząć wypowiadać się z sensem? Bo do sposobu w jaki opisały to media pasuje tylko "wielki szum", czyli jedna czwarta całości. Nie mówiąc już o tym, że całe USA żyje teraz kampanią i wielki szum to nic dziwnego.

Eh.. media wszystko wyolbrzymiają. "Szaraczek" zobaczy tylko i wyłącznie to, że ktoś chciał zabić Obame. Robi się jeszcze większy szum i to nie z powodu kampanii tylko właśnie z tego powodu, że ktoś chciał go zabić. LUDZI TO KRĘCI. Sensacja. Wiesz dobrze o tym, dlaczego każesz mi to pisać? Ja myślę, że mam do czynienia z inteligentnym człowiekiem.

Cytat:
Plama napisał/a:

1. Co do spisków, to ten Twój się kupy nie trzyma. 2. Pytasz się po co neonaziści to zrobili, jak gdyby to, że trafią do więzienia oznaczało, że to sztab Obamy zaplanował ten zamach... Jak widzisz tu jakiś spisek to go dokładnie opisz.

1. nie prowadze żadnego "spisku".
2. Dobra, pokuszę się o opisanie "możliwego" spisku bo dlaczegóż nie.
Końcówka wyborów. Każdy głos sie liczy. Obama nie jest pewny swojej pozycji (w każdej chwili sztab przeciwnika może coś "odwalić"). Przydupasy Obamy wpadają na pomysł aby zrobić wielki szum wokół niego dzięki któremu, ludzie zapomną o słowach McCain'a jakoby Obama był socjalistą. Sensacja ciągnie sensacje, o "socjaliście" pamięta coraz mniej osób. Wszyscy teraz są skupieni wokół "zamachu". Obama wygłasza jakąś urzekającą mowę, coraz więcej osób się do niego spowrotem przekonuje. Dodatkowymi plusami jest to, że to ZŁO WCIELONE chciało zaatakować potencjalnego prezydenta. Ludzie się cieszą, że Neosi zostaną skazani. Są jeszcze groźby od Ku Klux Klanu. Obama się nie ugina, obywatele podziwiają jego upór i odwage. Cóż za oddanie dla kraju! Neosi oskarżeni, lecz o nielegalne posiadanie broni i groźby bo do zamachu jednak nie doszło. Wszystko skończy się na kilku/kilkunasto letnim wyroku, na który Neosi są skłonni przystać. Wszystko zakończone pięknie.

Lub poprostu

Neosi są kompletnymi idiotami. Wpadają na pomysł ubicia Obamy i dzieci. Wszystko spełza na niczym. Obamie to bardzo na ręke bo ma darmową reklame. Wszystko ma swój HappyEnd.

Odpowiedz do tematu