Wysłany: 2007-03-09, 17:41 D-Link DWL-520+ na Linuksie/Uniksie
Mam problem. Khem.. Baardzo denerwuje mnie XP, net mam przez radio na karcie D-Link. Problem w tym, że producent pomyślał tylko o użytkownikach windy i pod linuksem ta karta działa jakby nie działała (widzi sieć, ale nie chce połączyć; łączy ale nie widzi karty(no wlan device - a sygnał połączenia 97%, więc czym się połączyłem?:); łączy, transmituje pakiety, ale żadna przeglądarka nie działa) albo nie działa wcale bo system jej nie widzi. Interesuje mnie konfiguracja pod Fedore 6 albo PCBSD, ew pod Kubuntu 6.06 lub Auroxa 11.1.
Ktoś sobie poradził z tą kartą?
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Ja wiem że miałem problem z siecią wystarczyło pogrzebać w ustawieniach i probowac ustawic tak jak pod XP ja tez sie wkur&@#(@ ale naszczescie poradzilem sobie (mandriva 2007 ) sadze ze trzeba skonfigurowac nowe polaczenie (jak w moim przypadku) i zaznaczyc jakis rodzaj sieci (ja musialem wybrac ethernet a samo wybieralo fast ethernet - powod nie dzialania) ty masz radiowke i wiec taka opcje trzeba wybrac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum