Zastanawiam się od pewnego czasu czy wiele ludzi korzysta z Hot spotów i czy te miejsca sa łatwo dostępne.
Jak wyglada sytuacja w mniejszych miastach, czy pozostają tam tylko stacje benzynowe?
Wysłany: 2007-10-08, 22:45
Ja np mieszkam w mniejszej miejscowości i jedyne miejsce w którym mogę skorzystać z hot spota to
stacja bp. Siadam sobie w Wild Bean Cafe, popijam kawkę i nie ma problemu. Niestety jest to jedyne takie miejsce
w mojej okolicy ale dobrze że chociaż takie jest.
ja nawet nie wiem na czym to polega.. oO'
ale wiem że u nas w McDonaldsie jest i w Rybniku na rynku chyba. tak mi się kojarzy, ale jak z tego korzystać to nie wiem xD
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Wysłany: 2007-10-10, 16:00
Po pierwsze musisz mieć w swoim laptopie opcje dostępu do wifi, specjalna karta.
Po drugie przyjeżdzasz na stację i to różnie bywa.
Np na bp jest tak że jeżeli jest dostęp do wifi to musisz się zapytać obsługi stacji
czy sieć jest zabezpieczona, jeżeli tak to prosisz o dostęp do hasła, jeżeli nie to poprostu łączysz się z siecią.
Wysłany: 2007-10-15, 17:02
Polecający: sam trafiłem ;]
Hotspoty fajna sprawa, ale wole warxing ;] DO hotspotow musisz miec karte ( najlepiej konfigurowana, np. dlink dwlg520, ale kazda wystarcza), antenke najlepiej kierunkowa. W panstawach zachodnich hotspoty sa wszedzia, baa w USA masz darmowy testowy net dla kazdego ( w jakims duzym miescie ) 1 mb/s!!! Wracajac do tyvch punktow to z tym roznie bywa, bo te hotspoty niesa calkowice za free, zalezy od wlasciiela. W malych miastach watpie zeby wystepowalo to na wieksza sklae, w moim 7 tys. miescie jest 1 hotspot i nie na stacji ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum