Mam neostrade. Co jakies 10 min internet mi sie rozlacza to musze zresetowac kompa i dopiero wlaczyc neostrade i pozniej dziala ale znowu tylko na 10 min i tak ciagle. co to moze byc?? Internet mam od wczoraj. Ale dopiero dzisiaj zaczelo mi sie to dziac.
Hmm jak masz neostradatp musisz to odinstalować ale zostaw stery od modemu ( w pasku na dole po prawej musi byc zielony trojkacik jesli go niema poszukaj w start>programy>autostart DSLMON tak to sie nazywa musi byc zielone ( ew czerwone lub zolte[wtedy modem dziala ale bez lini adsl]) jak bedzie pisalo disconected a modem bedzie podlaczony to musisz wlaczyc go i wylaczyc no i w zasadzie musi byc to ZIELONE ! niewiem czy mnie rozumiecie
Najlepiej to sjkonfiguruj polonczenie tak jak bys sie lonczyl przez zwykly modem (bez zadnych magicznych programikow). Tak wogule to moze zeczywiscie poczekaj pare dni moze problem sam zniknie, a jak nie to zacznij kombinowac. Mam nadzieje ze nie bedziesz musial plyty glownej znmieniac.
Znam autentyczny przypadek : Gosciowi rozlonczalo sie neo i co by nie robil to nie udalo sie tego naprawic. Wezwal montera z TP a ten powiedzial ze to wina kompa i zainkasowal 200 zl. Po wymianie plyty gklownej problem znikna.
To sie nazywa przypadek ekstremalny, najczesciej to wina nieumiejetnej instalacji lub zbyt dlugiego kabla telefonicznego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum