• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

dawidek133 

Wysłany: 2006-12-08, 18:14   Neostrada

Mam neostrade. Co jakies 10 min internet mi sie rozlacza to musze zresetowac kompa i dopiero wlaczyc neostrade i pozniej dziala ale znowu tylko na 10 min i tak ciagle. co to moze byc?? Internet mam od wczoraj. Ale dopiero dzisiaj zaczelo mi sie to dziac.

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-08, 18:18   
   Polecający: Jakoś tak wyszło ^^

Moze jakis wirus?
Mialem neostrade 1.5 roku i niemialem takiego czegos.

Sproboj formata albo zadzwon do nich zeby Ci doradzili.

Fonox 

Wysłany: 2006-12-08, 22:17   

hyy....

Masz to odwczoraj wez uspokoj sie oni tam CI to wszystko nastawiaja wiec sie resetuje poczekaj troche bedzie dobrze

ale dlaczego resetowac kompa ?????????? wez zresetuj modem i usun shit od neo i zrob polaczenie w windzie

ew autoconnect taki program do laczenia z internetem

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-12-09, 12:46   
   Polecający: baba jaga ;P

Fonox napisał/a:
ale dlaczego resetowac kompa ?????????? wez zresetuj modem i usun shit od neo i zrob polaczenie w windzie

ew autoconnect taki program do laczenia z internetem

wszystko fajnie ale zaraz pewnie padnie pytanie

"Jak to zrobic?" jak nie od niego to od innego usera, wiec jakbys mogl wtajemniczyc wszystkich w tajniki takiego procesu, to byloby milo :)

sama bym to zrobila, ale takie rzeczy to kompletnie nie moja dzialka ;P mam stalke, zadnych modemow i poprostu nie wiem jak sie takie cos robi. ;D

Fonox 

Wysłany: 2006-12-09, 19:38   

Hmm jak masz neostradatp musisz to odinstalować ale zostaw stery od modemu ( w pasku na dole po prawej musi byc zielony trojkacik jesli go niema poszukaj w start>programy>autostart DSLMON tak to sie nazywa musi byc zielone ( ew czerwone lub zolte[wtedy modem dziala ale bez lini adsl]) jak bedzie pisalo disconected a modem bedzie podlaczony to musisz wlaczyc go i wylaczyc :) no i w zasadzie musi byc to ZIELONE ! :looka: niewiem czy mnie rozumiecie

a tu tworzenie polaczenia dla xp http://shider.net/AutoCon...enie/index.html na pulpicie takie bajer sie wam pojawi klikacie 2x i polacz

:spi: :spi: :spi: :spi:

VampirE  

Wysłany: 2006-12-11, 09:22   

Najlepiej to sjkonfiguruj polonczenie tak jak bys sie lonczyl przez zwykly modem (bez zadnych magicznych programikow). Tak wogule to moze zeczywiscie poczekaj pare dni moze problem sam zniknie, a jak nie to zacznij kombinowac. Mam nadzieje ze nie bedziesz musial plyty glownej znmieniac.

Fonox 

Wysłany: 2006-12-11, 16:47   

Jakiej płyty głownej ?? Co ty bredzisz ?????????

VampirE  

Wysłany: 2006-12-12, 12:58   

Fonox napisał/a:
akiej płyty głownej ?? Co ty bredzisz ?????????

Znam autentyczny przypadek : Gosciowi rozlonczalo sie neo i co by nie robil to nie udalo sie tego naprawic. Wezwal montera z TP a ten powiedzial ze to wina kompa i zainkasowal 200 zl. Po wymianie plyty gklownej problem znikna.

To sie nazywa przypadek ekstremalny, najczesciej to wina nieumiejetnej instalacji lub zbyt dlugiego kabla telefonicznego.

Fonox 

Wysłany: 2006-12-12, 13:26   

Hmm może miał coś z usb na płycie pochrzanione ??? bo innego przypadku nieznam

Widzisz przecierz ze to poczatkujacy w tych sprawach dostal komputer i po 2 dniach internet wiec sie niezna jeszcze dokonca

wolinki 

Wysłany: 2007-12-19, 14:59   

wylacz opcje oszczedzanie energii dla usb, problem na 99% zniknie, jesli nie to problem z usb

Odpowiedz do tematu