kanarinho18, zważ że to jest system dla lamerów i pewnie dlatego ma takie upierdliwe komunikaty. Wydaje mi się że w edycji 64 bitowej nie będzie takich durnych komunikatów jak w wersji 32 bitowej
[ Dodano: 2008-07-31, 18:08 ]
Bishop napisał/a:
ze nie jest doskonala (ktory win jest?)
święta racja
Bishop napisał/a:
Nie taki diabel straszny jak go maluja
oby tak się okazało w moim przypadku
_________________ 1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Microsoft ostanio robil sobie taki PR i wzial roznych ludzi uzywajacych rozne systemy (win XP, 2000, linux, mac os) i ktorzy nie lubili visty gdyz twierdzili ze jest do bani. Pokazali im jakies operacje na viscie ale powiedzieli ze pokazuja nowy system Mojave (czy jakos tak) i ci ludzie byli zachwyceni. Kiedy dowiedzieli sie ze to vista pewnie glupio sie im zrobilo
_________________ "I know it's only rock&roll but I like it..."
Bishop, dokładnie;] jak juz napisałem enty raz, Viste trzeba zrozumiec! a nie jak cos Ci wyskoczy to odrazu drzec sie ze jest do kitu. Mam Viste na laptopie i jestem z niej zadowolony w 90%(10% są to niepotrzebne komunikaty).
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
A ja mam XP'eka SP3 i skórke Visty i mi pasuje Nic się nie pojawia, wygląda jak vista, nie zabiera 1GB Ram i można uruchamiać stare programy (gry)
Mozna powiedziec ze to optymalne rozwiazanie A wracajac do tematu to Vista jest calkiem niezla. Poza tym to jest przyszlosc. Za nie dlugo bedzie trzeba sie przestawic na systemy 64 bitowe i tyle a microsoft nie bedzie zainteresowany jakimis upgragadami xp bo juz teraz coraz bardziej chca z xp zerwac.
Ostatnio zmieniony przez Bishop 2008-07-31, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
microsoft nie bedzie zainteresowany jakimis upgragadami xp bo juz teraz coraz bardziej chca z xp zerwac.
mysle, ze media i konsumenci za bardzo naciskają na microsoft. XP to przezytek, kto teraz do nowych kompów instaluje XP? Praktycznie nikt. Mój ma juz przeszło 5 lat i mam XP, ale juz na nowym laptopie jest Vista. Nie mozna tak naciskac na tę korporacje, gdy moze sie to zle skonczyc. Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik niby gorszy, ale ludzie i tak będą musieli prędzej czy pózniej go kupic. Tak samo było z Windowsem XP.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-01, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik. Tak samo jest z Windowsem.
Tylko Ty mogłeś wymyślić tak głupie porównanie i jeszcze je nazwać przykładem dlaczego ludzie się mylą co do Visty.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
dj RKNZ, człowieku, ty naprawde jestes taki ograniczony? czy nie masz wyobrazni? Lepiej przypomnij sobie historie Windows'a XP.
To nie zmienia faktu, że to co napisałeś poprzednio jest po prostu głupie. Samochód jest trochę inny niż system operacyjny, choćby dlatego, że samochodu się nie da skopiować. A z reszty Twojego posta wynika, że ludzie się, bo powinni wierzyć, że skoro Vista jest nowsza to znaczy, że jest lepsza. To chyba Ty jesteś ograniczony, skoro wierzysz, że skoro coś jest nowe to znaczy, że jest lepsze.
skoro wierzysz, że skoro coś jest nowe to znaczy, że jest lepsze.
wcale w to nie wierze, ale popatrz człowieku, ze samochody przechodzą lifting, a systemy mają dodawane co jakis czas dodatki i aktualizacje, dlatego po jakims czasie stają sie lepsze od poprzedników.
Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik niby gorszy, ale ludzie i tak będą musieli prędzej czy pózniej go kupic. Tak samo było z Windowsem XP.
Czyli co? Ludzie się mylą, bo Vista jest nowa a XP stary? O co Ci chodziło z tym przykładem? Pewnie zaraz podasz wytłumaczenie, które w ogóle nie będzie pasowało do Twoich własnych słów.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
bo Vista jest nowa a XP stary? O co Ci chodziło z tym przykładem
poprostu są nowe platformy które XP nie uciągnie np. procesory czy pamieć RAM, o to mi chodziło, tak samo nowe samochody przystosowane są do nowoczesniejszych technologii. Znajdz mi w 20 letnim samochodzie złącze USB, albo radio na cd.
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-01, 12:36, w całości zmieniany 1 raz
poprostu są nowe platformy które XP nie uciągnie np. procesory czy pamieć RAM, o to mi chodziło, tak samo nowe samochody przystosowane są do nowoczesniejszych technologii. Znajdz mi w 20 letnim samochodzie złącze USB, albo radio na cd.
No i o to chodzi. Czy sie to komus podoba czy nie Vista to przyszlosc. System ma swoje wady i tego nie nie da ukryc, ale to nie znaczy ze jest calkiem zly.
polega na tym, ze ludzie zle ją oceniają. Zobaczy taki dajmy na to "łukasz" komunikaty które są rzeczywiscie nie potrzebne i zrazi sie do tego systemu. tak mysli wielu userów.
dj RKNZ napisał/a:
Jak sobie zainstalujesz to będziesz miał i w 50letnim samochodzie złącze USB albo radio na CD.
, ale w tym rzecz, ze oryginalnie, nie ma takiego wyposarzenia, jest dopiero po liftingu czy w przypadku komputera aktualizacji, której MS dla XP juz nie będzie robił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum