• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

rouge 

Wysłany: 2008-07-31, 17:06   

kanarinho18, zważ że to jest system dla lamerów i pewnie dlatego ma takie upierdliwe komunikaty. Wydaje mi się że w edycji 64 bitowej nie będzie takich durnych komunikatów jak w wersji 32 bitowej

[ Dodano: 2008-07-31, 18:08 ]
Bishop napisał/a:
ze nie jest doskonala (ktory win jest?)
święta racja
Bishop napisał/a:
Nie taki diabel straszny jak go maluja
oby tak się okazało w moim przypadku

Bishop  

Wysłany: 2008-07-31, 17:12   

Microsoft ostanio robil sobie taki PR i wzial roznych ludzi uzywajacych rozne systemy (win XP, 2000, linux, mac os) i ktorzy nie lubili visty gdyz twierdzili ze jest do bani. Pokazali im jakies operacje na viscie ale powiedzieli ze pokazuja nowy system Mojave (czy jakos tak) i ci ludzie byli zachwyceni. Kiedy dowiedzieli sie ze to vista pewnie glupio sie im zrobilo :cool:

kanarinho18  

Wysłany: 2008-07-31, 22:31   
   Polecający: Paulinaaa

Bishop, dokładnie;] jak juz napisałem enty raz, Viste trzeba zrozumiec! a nie jak cos Ci wyskoczy to odrazu drzec sie ze jest do kitu. Mam Viste na laptopie i jestem z niej zadowolony w 90%(10% są to niepotrzebne komunikaty).

Hellblade  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-31, 23:02   

A ja mam XP'eka SP3 i skórke Visty i mi pasuje :) Nic się nie pojawia, wygląda jak vista, nie zabiera 1GB Ram i można uruchamiać stare programy (gry) :)

Bishop  

Wysłany: 2008-07-31, 23:35   

Hellblade napisał/a:
A ja mam XP'eka SP3 i skórke Visty i mi pasuje :) Nic się nie pojawia, wygląda jak vista, nie zabiera 1GB Ram i można uruchamiać stare programy (gry) :)

Mozna powiedziec ze to optymalne rozwiazanie :D A wracajac do tematu to Vista jest calkiem niezla. Poza tym to jest przyszlosc. Za nie dlugo bedzie trzeba sie przestawic na systemy 64 bitowe i tyle a microsoft nie bedzie zainteresowany jakimis upgragadami xp bo juz teraz coraz bardziej chca z xp zerwac.
Ostatnio zmieniony przez Bishop 2008-07-31, 23:36, w całości zmieniany 1 raz  

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-01, 11:57   

Bishop napisał/a:
microsoft nie bedzie zainteresowany jakimis upgragadami xp bo juz teraz coraz bardziej chca z xp zerwac.
mysle, ze media i konsumenci za bardzo naciskają na microsoft. XP to przezytek, kto teraz do nowych kompów instaluje XP? Praktycznie nikt. Mój ma juz przeszło 5 lat i mam XP, ale juz na nowym laptopie jest Vista. Nie mozna tak naciskac na tę korporacje, gdy moze sie to zle skonczyc. Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik niby gorszy, ale ludzie i tak będą musieli prędzej czy pózniej go kupic. Tak samo było z Windowsem XP.
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-01, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-01, 12:03   

kanarinho18 napisał/a:
Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik. Tak samo jest z Windowsem.

Tylko Ty mogłeś wymyślić tak głupie porównanie i jeszcze je nazwać przykładem dlaczego ludzie się mylą co do Visty.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-01, 12:10   

dj RKNZ, człowieku, ty naprawde jestes taki ograniczony? czy nie masz wyobrazni? Lepiej przypomnij sobie historie Windows'a XP.

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-01, 12:16   

kanarinho18 napisał/a:
dj RKNZ, człowieku, ty naprawde jestes taki ograniczony? czy nie masz wyobrazni? Lepiej przypomnij sobie historie Windows'a XP.

To nie zmienia faktu, że to co napisałeś poprzednio jest po prostu głupie. Samochód jest trochę inny niż system operacyjny, choćby dlatego, że samochodu się nie da skopiować. A z reszty Twojego posta wynika, że ludzie się, bo powinni wierzyć, że skoro Vista jest nowsza to znaczy, że jest lepsza. To chyba Ty jesteś ograniczony, skoro wierzysz, że skoro coś jest nowe to znaczy, że jest lepsze.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-01, 12:27   

dj RKNZ,
dj RKNZ napisał/a:
skoro wierzysz, że skoro coś jest nowe to znaczy, że jest lepsze.
wcale w to nie wierze, ale popatrz człowieku, ze samochody przechodzą lifting, a systemy mają dodawane co jakis czas dodatki i aktualizacje, dlatego po jakims czasie stają sie lepsze od poprzedników.

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-01, 12:30   

kanarinho18 napisał/a:
wcale w to nie wierze,

Napisałeś to:
kanarinho18 napisał/a:
Podam przykład dlaczego ludzie mylą sie co do Visty, poczciwy XP jest juz stary, to jest tak jak z samochodami stary wycofujemy z produkcji, wprowadzamy na rynek nowszy zamiennik niby gorszy, ale ludzie i tak będą musieli prędzej czy pózniej go kupic. Tak samo było z Windowsem XP.

Czyli co? Ludzie się mylą, bo Vista jest nowa a XP stary? O co Ci chodziło z tym przykładem? Pewnie zaraz podasz wytłumaczenie, które w ogóle nie będzie pasowało do Twoich własnych słów.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-01, 12:34   

dj RKNZ napisał/a:
bo Vista jest nowa a XP stary? O co Ci chodziło z tym przykładem
poprostu są nowe platformy które XP nie uciągnie np. procesory czy pamieć RAM, o to mi chodziło, tak samo nowe samochody przystosowane są do nowoczesniejszych technologii. Znajdz mi w 20 letnim samochodzie złącze USB, albo radio na cd.
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-01, 12:36, w całości zmieniany 1 raz  

Bishop  

Wysłany: 2008-08-01, 14:00   

kanarinho18 napisał/a:
poprostu są nowe platformy które XP nie uciągnie np. procesory czy pamieć RAM, o to mi chodziło, tak samo nowe samochody przystosowane są do nowoczesniejszych technologii. Znajdz mi w 20 letnim samochodzie złącze USB, albo radio na cd.

No i o to chodzi. Czy sie to komus podoba czy nie Vista to przyszlosc. System ma swoje wady i tego nie nie da ukryc, ale to nie znaczy ze jest calkiem zly.

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-08-01, 17:04   

kanarinho18 napisał/a:
poprostu są nowe platformy które XP nie uciągnie np. procesory czy pamieć RAM,

Nadal nie wytłumaczyłeś na czym polega pomyłka ludzi w sprawie Visty.

kanarinho18 napisał/a:
Znajdz mi w 20 letnim samochodzie złącze USB, albo radio na cd.

Jak sobie zainstalujesz to będziesz miał i w 50letnim samochodzie złącze USB albo radio na CD.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-01, 17:56   

dj RKNZ napisał/a:
na czym polega pomyłka ludzi w sprawie Visty.
polega na tym, ze ludzie zle ją oceniają. Zobaczy taki dajmy na to "łukasz" komunikaty które są rzeczywiscie nie potrzebne i zrazi sie do tego systemu. tak mysli wielu userów.
dj RKNZ napisał/a:
Jak sobie zainstalujesz to będziesz miał i w 50letnim samochodzie złącze USB albo radio na CD.
, ale w tym rzecz, ze oryginalnie, nie ma takiego wyposarzenia, jest dopiero po liftingu czy w przypadku komputera aktualizacji, której MS dla XP juz nie będzie robił.

Odpowiedz do tematu