Wysłany: 2007-04-30, 19:42 Problem z zalonczeniem gry? O co chodzi?
Witam wszystkich mam problem w załónczeniem gry "MapleStory". Po włonczeniu wyświetla mi się czarny ekran z napisem "Attention out of range h:255 . okhz v:239 . 4hz" muzyka gry gra lecz nic niewidać gdy robie screena i ptem go wklejam na paint to widać jakby gra działała i wszystko widać lecz tak niejest HELP PLX! Jeżeli ktoś raczy mi pomóc to prosze objaśnićmi w co mam weiść gdzie coś zmienić (tego typu) bo jestem newbie i nieznam się.
Musisz przeinstalowac DirectX-a i sterowniki do katry graficznej.
1. Najpierw sciagasz DirectX-a i go instalujesz. Po instalacji musisz ponownie uruchomic kompa. [ Download ]
2. Sterowniki do katry graficznej mozesz pobrac ze strony producenta:
a) ATI [ Download ]
b) nVidia [ Download ]
Po instalacji takze uruchamiasz ponownie kompa, jesli to nie pomoze to instalujesz ponownie gre (wczesniej zrob kopie save'ow)
Podaj takze jaki masz sprzet (procek, plyta, pamiec, karta graficzna)
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Niewiemn jak to sprawdzic ale zainstalowalem te 2 zeczy pzed zainstalowaniem nvidi usunolem swwojom nvidie ktora mialem bo tak pisaalo po ponownym uruchomieniu kompa ikony sa duze i wszystko brzydko grafioczne co robic dalej??
Zmien rozdzielczosc (prawy przycisk myszy na pulpicie i wlasciwosci -> zaawansowane), a takze glebie bitow (na 32) ;p
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Nieumiem niewiem gdzie i jak , no i dalejk niewiem co z tym że maple niedziała zaraz ci podoam jaki mam sopzent a ty mi doradzisz moze co sciagnanc zeby zaczelo normalnie pracowac lecz pierw powiec jak to sie sprawdza jaki sie ma spzet...
Masz rację siara!!! HeadShot to jeden z najfajniejszych użytkowników jakich poznałem na tym forum
Milo mi
A ta gra daje nie chodzi ? Jesli tak, to ja zainstaluj jeszcze raz zwykle to pomaga
tak gra niechodzi ale z innego powodu dirxa instalnmolem lecz nvidi nie pzesto mam jakis zwolniony proc ta gra kompletnie sie niewlancza i ikony i wszystko tu na sronie i na monitorze powienkszone co zrobic?
[ Dodano: 2007-04-30, 22:21 ]
Usunbołem moja dawna nvidie skoro niema zadnego dobrego pomysdlu musze chyba zrobić przywacanie systemu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum