Ostatnio mam pewne problemy ze swoim laptopem. Jest strasznie wolny. Wolno startuje, otwiera programy, generalnie wolno pracuje. Mam przypuszczenia ze chodzi o przegrzewanie lub zakurzenie(trzymam laptopa na lozku), czy moze jest to problem virusa (Norton sprawdza i mowi ze wszystko jest ok).
Ponadto, czasami pojawia mi sie niebieski komunikat (raz na 2 dni) mowiacy ze system zostanie zamkniety aby ochronic dane na dysku. Czy wie ktos czemu tak sie dzieje?
BabciaKartoflanka, ma racje, zapewne to jest problemem, ale zdazyło mi sie kiedys takie cos dostałem od kolezanki laptopa do naprawy, długo główkowałem i postanowiłem przełozyc baretie od siostry do niej i to było przyczyną problemu, awaria baterii. Mozliwe jest tez, ze dysk twardy uległ uszkodzeniu stąd tez te komunikaty. Albo poprostu system Ci siada. Zrób defragmentacje dysku i stawiaj laptopa na twardym podłozu, jak to nie pomoze oddaj go do naprawy, albo w ostatecznosci zformatuj dyski.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
Na dzień dobry pozbądź się nortona i zainstaluj jakiś inny program antywirusowy(np nod32 - nie zwalnia systemu). Jeśli trzymasz notka na łóżku to na 90% trzeba będzie go przeczyścić. W ostateczności sprawdź też pamięć, jak RAM się wyłoży tez mogą wystąpić takie problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum