Nie trzeba. Jest od groma darmowych stron, z których można ściągać pliki torrenta.
Poza tym, miło byłoby, gdybyście czytali tematy przed wpisem. Beatrix21 nie działały programy korzystające z sieci torrenta, więc samo strzelanie ich nazwami jest dość bezcelowe.
Wysłany: 2008-09-09, 16:47
Anka_DD napisał/a:
[Ja mam Avasta i ostatnio ostrzegł mnie, że film, który chcę ściągnąć, jest zawirusowany.
ciekawe, ile razy nie zdołał ostrzec. (trochę żartuję, Avast to dobry program i nie ma się czego bać, ale też słyszy się, że prawie każdy piracki plik jest zawirusowany, więc aż nie idzie wierzyć, że tylko raz było ostrzeżenie. choć w gruncie rzeczy torrenty rzeczywiście są bezpiecznym źródłem jeśli się zwraca uwagę na komenty, nie wiem jak Mułek ale skoro mówisz, że tak...)
ale też słyszy się, że prawie każdy piracki plik jest zawirusowany
nie wiem kto Ci takich bajek naopowiadał. Wirusy krążą po sieci w plikach download, apletach JAVA, odtwazaczach flash itp. czyli mozna go złapać praktycznie wszędzie. Jesli chodzi o sciąganie w miare bezpieczne są Torrenty, poniewaz, zeby sciągnąć Torrenta musi on przejść przez 3 warstwy zabezpieczen. Dlatego polecam strony typu Torrenty do sciągania filmów + np. BitComet.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."
Najlepszym programem jest rapidshare tylko że należy kupić pack może nie jest za tani ale naprawdę nie pożałujesz tego. Kiedy jeszcze nic nie wiedziałem o rapidsharze to ściągałem programem DC++, EMULE. Ares nie chciał nic mi wyszukiwać nie wiem czemu
_________________ "Jaki świat sobie stworzysz w takim będziesz żył"
"Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz"
"Jest to złota zasada w życiu: wymagać mało od świata a dużo od siebie"
to jest strona internetowa... i jeżeli dobrze wiem to nie posiada wyszukiwarki, dostęp tylko przez bezpośredni link.
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
zdecydowana wiekszosc (cos kolo 80-90%) ruchu sieciowego jest generenowanego przez programy p2p, a samo p2p rozwija sie tak ze nie sluzy juz tylko do przesylania plikow, wiec to przezytek nie jest. tak na dobra sprawe nigdy tak jak w ostatnich latach p2p sie nie rozwijalo.
a co do p2m, bo o tym temat byl na poczatku, to strasznie dynamicznie to sie rozwija. takim sieciom jak ed2k, torrent, czy nawet gnutelli to nei grozi jeszcze, ale mila alternatywa i warto sledzic co sie dzieje w dziedzinie p2m, bo wszystko wskazuje na to ze bedzie sie to rozwijac.
_________________ "Nie pozwól nigdy, by twe poczucie moralności powstrzymywało cię od czynienia dobra."
Isaac Asimov
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum