• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

tomaszgebala 

Wysłany: 2007-06-30, 09:40   restarty

Mam taki problem - komp mi się czasem restartuje (raz na 2 dni) w trakcie uruchamiania jeszcze na ekranie DOSa albo po zalogowaniu się w momencie jak klikam w pierwszą lepszą ikonę na pulpicie.. Ot robi się ciach i restart. Czasem potrafi się też zawiesić lub przy uruchamianiu wyrzuca, że jeden z plików zawierających Dane Rejestru musiał zostać odzyskany i zakończyło się to pomyślnie.

Zrobiłem przed 2 dniami system od początku ale dalej to się dzieje.

Od czego zacząć i co może być przyczyną ???

Wyłączyłem opcję "Automatycznie uruchom ponownie" i wyrzuca niebieski ekran W linkach wrzuciłem fotki tych komunikatów. O czym one świadczą?

komunikat 1

komunikat 2

komunikat 3

Bardzo proszę o pomoc. Dodam, że wczoraj np. po takim nieudanym starcie przez pół minuty przez szaroniebieski ekran przewijały się białe napisy informujące o jakimś odzyskiwaniu sektorów. Cały czas leciał nazwy różnych plików ze ścieżkami

Co z tym robić ?

ezaris 

Wysłany: 2007-06-30, 12:46   

Hmm.. najprawdopodobniej padł Ci dysk, prawdopodobnie na 90%
Jaki to jest dysk jaka pojemnośc i ile masz go czasu?

Don_Satanos  

Wysłany: 2007-07-01, 13:41   

Skąd ja to znam..hmm.. Dysk klęka. Najprawdopodobniej pojawiły się uszkodzone sektory albo sypie się elektronika. Ściągnij ze strony producenta aplikację do diagnozowania dysku i będziesz wiedział co jest z nim nie tak.
Równie dobrze może to być wina płyty głównej, a konkretnie sterowników - ich braku lub "niewłaściwych sterowników dla systemu windows" do płyty głównej. W tym przypadku mogłoby pomóc zaktualizowanie systemu i ponowna instalacja z sterów z cd dolączonego do płyty głównej, ale wcale nie musi.
Tak, czy inaczej - najpierw sprawdź dysk.
A te przeskakujące ścieżki to rutynowe sprawdzenie spójności danych po złapaniu zwiechy, i niespodziewanym restarcie, przez windę:)

Panicz 

Wysłany: 2007-07-01, 17:04   

Ja niestetyż musze często recytować kompa :(

ezaris 

Wysłany: 2007-07-01, 17:22   

Ja bym przeskanowal dysk w poszukiwaniu bad sektorow a potem zablokowac zepsuta czesc dysku powinno byc ok. No chyba ze to sterowniki ale jak nic nie mieszales to raczej niemozliwe.

Don_Satanos  

Wysłany: 2007-07-01, 17:36   

ezaris napisał/a:
ale jak nic nie mieszales to raczej niemozliwe
W windzie wszystko jest możliwe:) Mi nie przyjmował nawet sterów z oryginalnej płytki, bo były"nieodpowiednie lub nieaktualne", musiałem mieszać żeby przestały mi wyskakiwać idiotyczne komunikaty o problemach z płytą główną. A co do dysku - u mnie przy takich samych objawach - dysk był do wymiany. Najpier bawiłem się sam - pomagało do czasu, potem zaniosłem na gwarancje, po tygodniu znowu, a po dwóch dali mi nowy:) Oprócz tego, że wyskakiwał niebieski ekran było też tak, że system nagle przestawał go widzieć podczas reinstalki i nie dało się sformatować.

ezaris 

Wysłany: 2007-07-01, 19:49   

Czy to był dysk 30 60 albo 120? Bo te dyski długo nie trzymają ;) Poza tym masz racje w windowsie wszystko jest możliwe mi sie zaczeły blokować katalogi i nie mogłem do niech wchodzic xD A mój dysk ma bad sektory to po prostu 5GB mu zablokowałem i działa już długo :) Tylko jak cos w hardware przestawia to już bios nie czyta czasami nawet jak przestawie tak jak było.
Komputery sa magiczne ;)

ania543  

Wysłany: 2007-07-01, 21:00   

Może przeczyść ten dysk, wgraj na nowo Windowsa czy co tam masz ;) i módl się aby działało :D
Tylko GDZIE JESTEŚ? :(

HeadShot  

Wysłany: 2007-07-04, 06:46   
   Polecający: Google

BTW: znacie jakis fajny program do profesjonalnego odzyskiwania danych z dyskow ? Gdzie w serwisie slyszalem rozmowe i jest taki program z 'VooDoo' w nazwie, ale nie spotkalem sie z nim nigdzie.

edric  

Wysłany: 2007-07-07, 13:36   

zrob przyrwacanie systemu z cd, pomoże.

Odpowiedz do tematu