Wysłany: 2007-12-01, 21:13 SBS Creative 580 Polecający: Google
Podłączyłem te głośniki, ale coś jest nie tak.Grają 2 z subwooferem a reszta milczy.Co zrobić żeby zadziałały?
PS:Na instrukcji są opisane np.lewy tylny przedni prawy itd..Ja nie rozróżniam który prawy lewy czy środkowy.Może ktoś ma takie głośniki i wie co zrobić?
Jeśli się nie mylę to do zestawu 5.1 potrzeba odpowiedniej karty dźwiękowej. Jeśli masz zintegrowaną to chyba nie da rady by wszystkie głośniki działały
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
A masz kartę dźwiękową ? Do zestawu 5.1 potrzebujesz 3 wejścia na karcie [nie wiem jak to jest z SB, ale ja przy karcie Sb mam głośniki 5.1 Logitecha]
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Jedno pewnie na mikrofon ^^
Zainwestuj w kartę muzyczną albo sprzedaj głośniki.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Czyli muszę kupić taką?http://www.allegro.pl/item272918687_karta_dzwiekowa_6ch_5_1ac3_eax_a3d_c_media_24h.html
To ja juz wole to kupic niż sprzedać głośniki.
Tak
Chociaż wiesz, nie spodziewaj się super efektu dźwiękowego na karcie muzycznej za 30zł : ).
Ja polecam SB Audigy 4, jakoś dźwięku jest świetna, a cena nieduża [ok. 200].
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
eśli się nie mylę to do zestawu 5.1 potrzeba odpowiedniej karty dźwiękowej. Jeśli masz zintegrowaną to chyba nie da rady by wszystkie głośniki działały
Da radę.
qbastan117 napisał/a:
Podłączyłem te głośniki, ale coś jest nie tak.Grają 2 z subwooferem a reszta milczy.Co zrobić żeby zadziałały?
Po pierwsze musisz dobrze podłączyć głośniki do karty - odpowiednio wetknąć 3 wtyczki. W instrukcji do karty będziesz miał które wejście do czego przy 5.1.
Ustaw w Windowsie i w oprogramowaniu karty, o ile takowe posiadasz, że masz głośniki 5+1.
Wszystkie głośniki będą Ci grały standardowo tylko wtedy gdy będzie na nie szedł sygnał 5+1 czyli np. w filmach DVD, w grach pewnie. Jak puścisz np. muzykę z mp3 to idzie normalne stereo dlatego gra tylko lewy i prawy, ewentualnie subwoofer. Musisz wtedy np. w Winampie włączyć mixowanie sygnału ze stereo na 5+1. Gdzieśtam w ustawieniach. I tak ręcznie w innych programach. Chyba, że masz SoundBlastera i oprogramowanie do niego to masz tam taką sprytną opcję jak CMSS 3D Stereo-Surround (EAX settings), która odgórnie przerabia wszystko w stereo i puszcza na wszystkie 5 głośników.
Może soft do Twojej karty dźwiękowej też ma taki myk. Jak nie to musisz pogrzebać w ustawieniach Twojego odtwarzacza.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum