• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat

Jakiego systemu uzywasz?
Micro$oft Windows
81%
 81%  [ 81 ]
GNU/Linux - jakie distro
15%
 15%  [ 15 ]
Mac OS/Mac OS X
1%
 1%  [ 1 ]
Free/Net/Open/Dragonfly BSD
1%
 1%  [ 1 ]
Solaris/OpenSolaris
0%
 0%  [ 0 ]
HP-UX/AIX i inne komercyjne UNIX'y
0%
 0%  [ 0 ]
DOS
0%
 0%  [ 0 ]
inny - napisz jaki
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 99
Wszystkich Głosów: 99

Autor Wiadomość

Artsf  

Wysłany: 2006-07-08, 03:08   

Obecnie testuje Knoppixa - jest to system oparty na Debianie.Jak na razie to sprawuje się dobrze i chyba zainstaluję nowszą wersję.
A czeka mnie jeszcze instalacja i testy Gentoo 2006.0 i Debiana 3.1 Sarge.
Szczególnie z Gentoo jest sporo roboty w czasie instalki gdyż trzeba kopilować pakiety - zależnie od stage.Moja pierwsza udana instalacja - to Gentoo 1,4 PL z 2003r.Instalację wkonywałem jako stage 1 i stage 3 - obie udane.
ps.Knoppix jest wydawany w wersji live lecz po uruchomieniu można go zaistalować.
Podobnie jest z niektórymi wersjami Gentoo i Ubuntu.

murdoc  

Wysłany: 2006-09-07, 22:44   

Osobiście testowałem już Madrake 10, Ubuntu 5.04 i Mandrive, nie pamiętam wersji :P No ale cóż, B. Gates postawił na prostotę użytkowania, a nie stabilność, co niektórym bardziej przypada do gustu :) Z resztą... Niektórym? Sąda mówi że aż 82% :) Obecnie uzywam angielskiego XP, mam oryginał, tak że wole to :) Ale cóż, moje dobre czasy pewnie się skończą... Niedługo Windows Vista :) wersja Home na dzień dzisiajszy będzie kosztować 720,- :) tak że... Wolę poczekać na 'promocję na E-Mulu' a $$ zbierać na prawko :P

Artsf  

Wysłany: 2006-09-10, 19:56   

Tak wygląda Arox 12.00 świeżo po instalacji w trakcie łączenia z internetem.Jeśli korzysta się z Neostrady wystarczy podłączyć wtyczkę modemu do portu USB i wyskakuje tekie okienko...następnie podać nazwę użytkownika i hasło aby sie połączyć.

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-10, 20:25   

Windows XP. I to orginał :hyhy:
Jestem tradycjonalistą, poza tym na innych systemach jest mało gier a ja jestem graczem zapalonym :D

Tró

Izu$  

Wysłany: 2006-09-10, 22:52   

Psycho Krusher napisał/a:
Windows XP. I to orginał

Też mam xp Po co Ci orginał? ;p Terez wogóle mało kto ma oryginalne oprogramowanie ;D

Artsf  

Wysłany: 2006-09-11, 00:11   

Izu$ napisał/a:
Też mam xp Po co Ci orginał? ;p Terez wogóle mało kto ma oryginalne oprogramowanie ;D

Słusznie - niech go sprzeda i zainstaluje nie oryginalny :rotfl:
A teraz poważnie - na Twoim miejscu nie pisałbym takich tekstów...forum dyskusyjne jest miejscem publiczym i dostępnym dla każdego , zresztą dotyczy to całego internetu.

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-11, 06:46   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Izu$, a co powiesz nam o Linuksie? :D

Windowsa mam oryginalnego, kupilem takiego nie-skladaka, tylko komputerek HP, z legalnym oprogramowaniem itp. :P

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-11, 09:52   

Izu$ napisał/a:

No bo to nie w porządku być piratem :P . A tak na serio, dostałem ultimatum od ojca: "kup sobie orginała to ci założę internet". No to co miałem zrobić ? :kwasny:

Tró

yakuza  

Wysłany: 2006-09-11, 15:25   

No oczywiście ja mam dwa systemy XP I 98wim, a dlaczego asz dwa systemy bo pod 98win chodzom stare gierki :hyhy:

fidel  

Wysłany: 2006-09-20, 06:43   
   Polecający: google.pl ;)

Linux do rozmaitych spraw (przede wszysktim programowanie), Windows do gier ;) .
Art_sf używaj imageshacka do wrzucania fotek, fotosik jest lekko mówiąc denny.

MMMAKS  

Wysłany: 2006-09-20, 21:00   

Ja używam Mac OS X 10.4.7 oraz Windows XP :)

sick 

Wysłany: 2006-09-20, 23:28   

murdoc napisał/a:
No ale cóż, B. Gates postawił na prostotę użytkowania, a nie stabilność, co niektórym bardziej przypada do gustu

Pokaż mi stabilnego linucha a zainstaluję ;-)
Korzystałem z DSL, Mandrivy, Knoppixa, Ubuntu (K(de)ubuntu), SuSe, Slaxa, Goblinxa, Grafpupa, GeeXboXa, Auroxa i żaden stabilny się nie okazał ...

Co aktualnie hoduję? jeszcze tydzień temu miałem Ubuntu i dwa XPki Pro; aktualnie linux poszedl w odstawkę i siedzę na Windows Vista (przy czym jeden XP pozostał) i nie narzekam, co prawda zajmuje prawie 7GB na dysku i jest cholernie zasobożerna, ale całkiem przyjazny system ;)

Krecik  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-09-23, 19:44   
   Polecający: 'Znaczenie imion' ;)

Linux będzie stabilny, jak go dostatecznie dopieścisz. Ja zostawiam raz na pół roku w łapkach BigBro i mam spokój przez dłuuugi czas i wsio mi chodzi i nic ode mnie Ubuntu nie chce. Wniosek- stabilny :P

krzysiek222  

Wysłany: 2008-02-13, 10:51   

ja odpoczątku mam Windowsa XP :cwaniak: i jest ok według mnie ten jest najlepszy :padam:

kierowca_bombowca 

Wysłany: 2008-02-13, 23:46   

Mam dwa systemy - na co dzień używam UBUNTU (jakiejś starej wersji, którą raptem dwa razy aktualizowałem). W tym systemie brakuje mi tylko jednej rzeczy - po za kartą graficzną na NVIDI przez którą tego nie mogę mieć - BERYLa: http://pl.youtube.com/watch?v=ZD7QraljRfM

Niestety (a może i stety, bo bym inaczej nie pograł) pracuje w firmie, w której nie ma nawet pół komputera z Linuksem. Na potrzeby pracy trzymam jeszcze XP (mam licencje i nawet nalepkę - nie na kompie, a na opakowaniu). Dziwnym jest to, że nie zainstalowałem tam żadnego programu anty, a to małomiękkie ustrojstwo trzyma się lepiej, niż za czasów kiedy o niego "dbałem".

Co do stabilności obu systemów nie narzekam - jedną instalację Ubuntu trzymam już jakieś 2-2,5 roku (i nie zwalnia). Windowsa najdłużej miałem przez półtora roku (przy czym w końcowych fazach egzystencji zachowywał się jak C64).

Jednego mi tylko szkoda, że kolega wyżej odkopał taaakiego kotleta, a ja napisałem taaakiego długiego posta...

Odpowiedz do tematu