• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat

Jakiego systemu uzywasz?
Micro$oft Windows
81%
 81%  [ 81 ]
GNU/Linux - jakie distro
15%
 15%  [ 15 ]
Mac OS/Mac OS X
1%
 1%  [ 1 ]
Free/Net/Open/Dragonfly BSD
1%
 1%  [ 1 ]
Solaris/OpenSolaris
0%
 0%  [ 0 ]
HP-UX/AIX i inne komercyjne UNIX'y
0%
 0%  [ 0 ]
DOS
0%
 0%  [ 0 ]
inny - napisz jaki
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 99
Wszystkich Głosów: 99

Autor Wiadomość

tedwa  

Wysłany: 2008-02-20, 10:16   

WINXPSP2 Pirated Edition :)
Nie ufaj podróbkom!

charon  

Wysłany: 2008-02-20, 11:41   
   Polecający: Colorblind

Windows się rozwalił i nie chce mi się robić formata. Leniuch ze mnie i tyle.
Na szczęście na drugiej partycji stoi 64-bitowa Fedora 7 i teraz z niej korzystam.
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

postonabijacz  

Wysłany: 2008-02-21, 14:45   

Windows XP Professional SP2, pirated edition (jak więkrzość ;) ) z Auto Path (piracki, przez co mogę płynnie i bez żadnych problemów aktualizować) + modyfikacje mojego brata (informatyk kurcze blade) = chodzi bardzo ładnie, NIGDY się nie zawiesił
Jak dla mnie może być :evil:

przeterminowana  

Wysłany: 2008-02-23, 13:03   

Windows, od zawsze, nigdy nie zmieniałam, nie mam zamiaru.

- Linuks śmierdzi! ;D
Spocząć na chwilę i znów szczęście nieść.
Wiedzieć, że żyję - cieszyć się.

K1906  

Wysłany: 2008-02-26, 02:10   
   Polecający: g o o g l e

Używam windowsa , z którego niestety nie jestem zadowolony , na drugim komputerze mam linuksa ;)

przeterminowana napisał/a:
- Linuks śmierdzi! ;D

A windows pachnie ? ^^

one-hand-bandit  

Wysłany: 2008-03-19, 18:33   

Win xp. chociaż miałem okazje pracować nieraz na różnych systemach, choćby Linuxie, Solarisie, jak i MacOS. Najmilej ze wszystkich wspominam Maca. Co do winxp... najlepszym systemem to on faktycznie nie jest, ale Vista gorsza. WinXP SP3 to to samo. Vista miała być od początku tylko zapchajdziurą pomiędzy XP a Win7 (taka jest póki co nazwa następcy Visty).
A tak przy okazji
http://www.youtube.com/wa...reklamy.grx.pl/

Bandycki last.fm

Berger  

Wysłany: 2008-03-19, 18:54   

Używam Windowsa xp
Pracuje też na MacOs... Totalna porażka
Vista nie jest mi obca, poznałem ją już za bardzo i trzymam się od niej z daleka.
Widziałem też Windowsa ice Edition i takie tam, szybsze od xp ale za wiele powiedzieć o nich nie mogę.

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-19, 19:09   

hmm, to będzie wielki moment bo oto ja wypowiem się w tym dziale, w tym temacie ;p otóż od zawsze używamy Windowsa, a od dłuższego czasu jest to Windows xp, poza tym już nic na ten temat nie wiem Natomiast wad, zalet nie umiem nazwać tego systemu, mnie cieszy, że działa ;p ;p

'A ja lubię zapach narkozy, a najbardziej - gdy jest męska'
wszystko gra

fazi  

Wysłany: 2008-03-20, 04:48   

Vista. Fajna. Jako, że przywiązuje wagę do wyglądu, estetyki i takich tam pierdół to podoba mi się bardziej niż XP. Poza tym, większych różnic nie zauważyłem. Martwi trochę, że skaczą gry, które teoretycznie powinny śmigać bez problemu. Ale nie wiem na ile to zasługa (wada) systemu.

Zombwbij  

Wysłany: 2008-03-20, 08:02   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

fazi napisał/a:
Martwi trochę, że skaczą gry, które teoretycznie powinny śmigać bez problemu. Ale nie wiem na ile to zasługa (wada) systemu.
Spróbuj pograć na Windows Server 2003, to zobaczysz jaka w tym zasługa systemu ;)

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

fazi  

Wysłany: 2008-03-20, 19:56   

Zombwbij napisał/a:
Spróbuj pograć na Windows Server 2003, to zobaczysz jaka w tym zasługa systemu ;)

Nie mam za bardzo możliwości żonglowania systemami bo to laptop z "wbudowaną" Vistą. Poczekam na service packa. Podobno robi różnice w szybkości działania. Na razie NFS Most Wanted, skacze na średnich detalach w 800x600 przy Athlonie X2 1.9, 2GB DDR2 i GF8400 256MB.. To chyba nie jest normalne? :kwasny:

Dragoon  

Wysłany: 2008-05-24, 07:59   

W obecnej chwili mam Windows XP SP2.

Przyznaję, Linuksy są fajne (używałem Ubuntu, Knoppixa i paru innych), ale ich największą wadą jest brak kompatybilności z Windows. Dlatego XP króluje na moim komputerze.

Vista? Wolę już Linuksy.

Alucard  

Wysłany: 2008-05-24, 19:49   
   Polecający: Fantasmagoria

Ja mam linuksa. Fedorkę 9. Uwielbiam ten system, choć ostatnia 'rewolucja' KDE 4 odbiła mnie od tego menedżera okien. Przesiadłem się na GNOME i wszystko jest luz.

Dlaczego linux - bo jest praktycznie niewymagającym sprzętowo, lekkim i wygodnym w użyciu systemem, w którym żeby coś popsuć, trzeba najpierw wiedzieć jak.
Owszem, mam pewne problemy (czasem kodeki, czasem jakieś programiki), ale mam znajomego, który na linuxie siedzi od czasów gdy Fedora była jeszcze Red Hatem :) i często ma już gotowe cudeńka, które trzeba tylko dostosować do mojej konfiguracji i wszystko śmiga.
Nie gram, więc nie potrzebuję różnych cudów które ma tylko Winzgroza. A jak już potrzebuję czegoś, to zazwyczaj są to takie rzeczy, które przez WINE chodzą bez żadnych problemów - np. program do PIT-ów.

kielbasa 

Wysłany: 2008-05-24, 22:30   

Dragoon napisał/a:
W obecnej chwili mam Windows XP SP2.

Przyznaję, Linuksy są fajne (używałem Ubuntu, Knoppixa i paru innych), ale ich największą wadą jest brak kompatybilności z Windows. Dlatego XP króluje na moim komputerze.

Vista? Wolę już Linuksy.

Kompatybilnośc w Windows ? --> to nowe pojęcie w informatyce
Wyjaśnij pojęcie :)
W czym ma być kompatybilny???w dziurach, wyjątkach krytycznych? Chwała Bogu, że nie jest
A teraz serio naprawde nie rozumiem, o co ci chodzi. Jak dla mnie jest dokładnie odwrotnie, choćby spojrzeć jedynie na system plików. NTFS I FAT 32 są obsługiwane przez Linuxa w każdej dystrybucji w trybie rw. Widziałeś, żeby Windows obsługiwał ext2 lub ext3 choćby w trybie ro
Nawet obsługa aplikacji napisanych pod windows jest lepsza w linuxie. Dlaczego? Ano dlatego, że jak uruchomisz aplikację w wine i spowoduje ona błąd do zamykasz wine i uruchamiasz ponownie bez konieczoności restartu systemu.
Gier również jest coraz więcej pod linuxa, choć trzeba przyznać obiektywnie, że znaczna większośc gier jest napisana pod win. Ostatecznie to producenci gier decydują pod jaki system piszą :D
BTW: Przeczytaj licencję na windę to zobaczysz, że chcą kase a nie gwarantują nic, od tego że system będzie działal, do tego, że nie odpowiadają za to jak w czasie pracy zniszczy ci dane : :szok:
pozdro dla wszystkich linuxiarzy

Not4You  

Wysłany: 2008-05-25, 09:47   
   Polecający: wujek Google

używam Micro$oft Windows XP, czasami RG lub Ex Pee (można je znaleźć pod postacią gier Flash)

Lame®

Odpowiedz do tematu