• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-31, 21:02   

toczek napisał/a:
Zostały doczepione tak, że troche zrobiono mi dredka 3 cm co najwyżej :P i do tego szydełkiem i nitką przyszyte. Jest ok, ale boję się, że mi odpadną buuu strasznie sie boje :D i jaki wstyd jak na ulicy czy gdzieś...
Jeśli są dobrze doczepione, nie odpadną. Nawet nitka niepotrzebna.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

toczek 

Wysłany: 2008-07-31, 23:09   doczep

no nie wiadomo czy dobrze ;d wyjdzie w praniu ;d

Anouk  

Wysłany: 2008-08-02, 15:08   

zgadzam sie z sis

cycek 

Wysłany: 2008-08-19, 23:09   

Mam pytanie. Dzisiaj kolega doczepił mi dreda. Mam pewien problem, musze myć włosy codzienie(ze zwględu na przetłuszczanie sie) ale dreda myc codzienie nie chce. Tylko nie wiem jak to zrobic? Mam sobie w folię owijac?:D:D:D

sis  

Wysłany: 2008-08-20, 11:53   

No i jak to sobie wyobrażasz? Jeśli masz ochotę, baw się z folią. Chociaż mam poważne podejrzenie, że niewiele ona pomoże. Dread tak czy owak się zamoczy, nie musisz go po prostu szorować za każdym razem, gdy myjesz głowę.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Dreadman  

Wysłany: 2008-08-21, 17:32   

o matko z corka ze tak napisze co Wy za problemy macie!Jeden dread i taki problem!Najlepiej go za kazdym razem odczepiaj bo wyjscia nie ma...proponuje zaczepic go na klipsie bedzie wygodniej!

Eliot 

Wysłany: 2008-08-21, 21:16   

ja miałem na początku 3 dredy i tez codziennie myłem głowę. Po prostu staraj się omijać to miejsce i już;)

mictatencuhtli  

Wysłany: 2008-09-04, 17:56   

jak wyzej zostalo wspomniane- jesli dobrze dred zrobiony,to mycie mu nie zaszkodzi, wiec w czym problem?:>

DREDY - WARKOCZYKI - CORNROWS

swirzzz 

Wysłany: 2008-09-18, 08:29   

Cześć ja tez mam taki sam plan jak mikeqp ale jesli chodzi o mnie to nie mam problemu z doczepieniem sobie czyichs dredków poki co mam krotkie wlosy ale z tego co slyszalem od znajomych to swoje wlosy powinienem zapuscic tak do dlugosci 5-10 cm zeby mozna bylo doczepic inne generalnie ja nie jestem przekonany co do syntetyków wole prawdziwe wlosy tylko wlasnie nie wiem co sie bardziej oplaci, co bedzie tansze i zajmie mniej roboty.
1. wlosy paczkowane
2. gotowe dredki

Dreadman  

Wysłany: 2008-09-18, 15:47   

swoje dready beda najtansze,poczekaj jakies 5-6 lat i gitarka,ja tak zrobilem!Pozdrawiam

swirzzz 

Wysłany: 2008-09-18, 18:52   

stary.. ;] ja nie dam rady tyle czekac juz wole troche doplacic i doczepic

Dreadman  

Wysłany: 2008-09-18, 19:03   

no jak chcesz,ja nie polecam nie uznaje takich zabiegow no chyba ze swoje dready ktos chce doczepic ale jak tak chcesz!Co moge powiedziec o roznicy pomiedzy doczepianiem syntetykow i naturalnych...syntetyki to jednym slowem dziadostwo tyle ze bedziesz mial czyste powiedzmy "dready"!Osobiscie wolalbym naturalne tyle ze istnieje ryzyko doczepienia jakiegos dziadostwa co ktos mial na glowie wiec wybieraj sam!syntetyki chyba taniej Cie wyjda bo naturalne wlosy czy tez zadbane dready beda troche kosztowac!pozdrawiam

sis  

Wysłany: 2008-09-18, 19:50   

Dreadman napisał/a:
Co moge powiedziec o roznicy pomiedzy doczepianiem syntetykow i naturalnych
Podejrzewam, że nic, skoro sam piszesz:
Dreadman napisał/a:
nie uznaje takich zabiegow
Więc skąd możesz wiedzieć, że
Dreadman napisał/a:
syntetyki to jednym slowem dziadostwo
skoro nigdy ich nie próbowałeś??

Co do syntetyków: sama noszę i spokojnie mogę polecić tę metodę. Paczka włosów Monobraid (b. dobra firma) to wydatek 40 zł, ale znajdziesz też tańsze. Dolicz do tego robociznę i będziesz miał cenę dreadów syntetycznych, których zasadnicza zaleta polega na tym, że są niekłopotliwe, bo raz zrobione nie wymagają później poprawek. Jeśli w dodatku uda Ci się znaleźć kogoś, kto doczepi Ci je umiejętnie, nie będzie nawet większej różnicy między syntetykami a Twoimi własnymi dreadami i będziesz mógł cieszyć się długimi batkami.
Jeśli natomiast wolisz dready naturalne, poszukaj np. na Allegro, sporo osób wystawia swoje batki na aukcjach. Ceny bywają różne, być może uda Ci się trafić na jakąś superokazję i nie zapłacisz za wiele. Jeśli masz pewne wątpliwości, dotyczące ich stanu, możesz je umyć albo zdezynfekować preparatami do dezynfekcji włosów. Sam pewnie też doczepiać ich nie będziesz, więc będziesz musiał znaleźć kogoś, kto Ci je przytwierdzi - cenowo wyjdzie Ci więc pewnie mniej więcej podobnie. Tyle, że z włosów syntetycznych trzeba dodatkowo skręcić dready, więc jest nieco więcej roboty, za to później masz spokój.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

swirzzz 

Wysłany: 2008-09-18, 20:46   

Dziekuje wkocu ktos ogarnięty sie odezwał :] Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-18, 21:49 ]
Jeszcze jedno i chyba juz ostatnie pytanie na ten temat czy mogłby ktos podac kilka adresow do sklepow internetowych z takimi wlasnie paczkowanymi wlosami :) ?

sis  

Wysłany: 2008-09-18, 21:05   

Możesz zajrzeć na przykład na włosy-sklep - wybór jest tam dość spory. Albo na hair.com ale z tego, co widziałam, ceny są tam wyższe.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Odpowiedz do tematu