Wysłany: 2007-06-22, 21:10
Polecający: Mama mi poleciła ;]
Lucy Porrison napisał/a:
Mhm. No to bdb.
Ja, cholerny świat, drugi raz zrobiłam H&S i narazie totalne nic Chyba się załamię. No nic, zrobię jeszcze parę razy, jak nie pomoże, to skaczę z mostu albo UTONĘ w łupieżu ;D
A co do kłącza wężownika to polecił mi je mój dreadmaker, ale musiało mu się coś pomylić, bo ono raczej na łupież nie jest najlepsze.
spokojnie... trzeba czasu .... "od tak" lupiez ci niezniknie:]... cierpliwosci
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
mam od 3tygodni dredy i dostałem strasznego łupierzu ... mówią że na początku skóra głowy musi się przyzwyczaić i łupierz z czasm sam zejdzie... ja chce żeby to było teraz!!
Wysłany: 2007-09-23, 00:15
Polecający: god bless google
na poczatku również miałem łupież, jednak kiedy skóra głowy przyzwyczaiła się do rzadszego mycia (wczesniej myłem głowe codziennie), to nieco przeszło. lecz później pojawił sie przeciwnik w liczebnej przewadze. pokonałem go H&S i regularnym myciem. odpukać sladu białego szitu na dreadach nie widać a i pachną nieźle. H&S w moim przypadku sprawdza się w 100%.
_________________ Alcohol doesn't cause hangovers.
Waking up does...
... i co najwazniejsze: po zrobieniu dredow nadal uzywac tego samego srodka do mycia glowy, bez naglej zamiany na szare mydla, ziolka, specjalne szampony i inne cuda..
H&S odpada ... kiedyś zadziałał przeciwnie i nie mam zamiaru powtórzyć tego błędu. wcześniej myłem fructisem, natomiast od kiedy mam dredy myje szamponem dla dzieci... wrócić do tamtego?... ten łupież to jedna wielka masakra nie wiem co mam robić
Zgadzam się z mictą i Anouk, po zrobieniu dreadów nie ma sensu zmieniać szamponu, jeśli poprzedni się sprawdzał. Wróć do tego, którym myłeś, dobrze spłukuj i nie zrażaj się tym łupieżem, na początku wiele osób ma z tym problem.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2007-10-04, 03:43
Polecający: Google
Mi się zdaje że łupież to chroniczna przypadłość dreadziarzy i chyba po prostu trzeba używać tego samego szamponu co sie używało i od czasu do czasu Nizoral czy tam jakiegoś innego leku na łupież i czekać.
Myślę, że po prostu nie ma złotej metody, która od tak zlikwiduje ten problem...
_________________ "Remember: its better to burn out than to fade a way"
Wysłany: 2007-10-04, 21:32
niekoniecznie szampon który się dotychczas sprawdzał będzie się sprawdzał teraz,
niestety organizm człowieka się uodparnia na wszystko (leki, maści...) i z czasem albo się zwiększa dawkę albo substancję.
Drugi powód dla którego może nie działać to zaostrzenie łupieżu, z którym możliwe, że obecny szampon sobie nie radzi.
Łupież to nic innego jak złuszczanie się naskórka, całkiem prawdopodobne że przy dredach złuszcza się bardziej (odkryta skóra i naciągnięta przy dokręcaniach)
No a łupież dobrze rozwija się na tłustej skórze, a więc i tym samym może się zwiększyć przy dredach (większość dredziarzy rzadziej myje dredy niż myło włosy)
Nie wiem czy używałeś Nizoralu, ale w wielu wypadkach pomaga, używaj też szamponów do włosów przetłuszczających się (dodatkowa ochrona) i zaopatrz się w cynk, który także pomaga w łupieży (oczywiście zażywaj go nie posypuj się nim )
Jeśli łupież jest naprawdę intensywny może być to również odznaka nieprawidłowego odżywiania się
tak czy siak powodzenia
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
ciągle bez zmian..
moja głowa przypomina skorupę... bardzo źle wygląda ... fakt od kiedy mam dredy myje żadziej włosy(wcześniej myłem co dziennie). puki nie spojdzie w lustro mam to w dupie.. często ktoś mi mówi, jak zacznie sie baczniej przyglądać mej głowie, że mam "łupieżw ch*j" . jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że to przejdzie, chociaz się na to nie zanosi . najbardziej boje się tego, iż zaczną mi masowo wypadać włosy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum