Wysłany: 2008-05-10, 16:11
Polecający: google
Ja mam swoje niedługo,ale dosyć już mam .
Szydełkowania,tego,że siedzę nad tym po kilka godzin, moje palce umierają, a one i tak idealnie nie wyglądają .
Ogólnie nie jest tak źle,ale jak przeczytałam,że w lato trzeba je myć codziennie,albo co kilka dni to zamarłam
Rozpadną mi się przecież,nie będę nadążać.
_________________ 'Na pewno każdy chodź raz
Utracił wiarę jak ja
Obym nie bliżej stał
Sennego dnia w królestwie mroku...''
jak przeczytałam,że w lato trzeba je myć codziennie,
Wierzysz we wszystkie przeczytane mity odnośnie dreadów? ^^
Wiadomo, że latem, gdy jest gorąco, skóra głowy się bardziej poci, ale to, jak często będziesz je myć, zależy od Ciebie.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
hym..gorsze dni...no coż.szczerze powiedziawszy za bardzo lubie ten moj makaron na glowie by sie na niego irytowac. szydelkowanie nie jest takie zle<choc przyznaje ze czasem mi się nie chce> a mycie...to kwestia przyzwyczajenia. wiem ze w kazda sobote z ranca mam leb wymyc i jakos tak juz po dosc dlugim czasie sie przyzwyczailam;)
_________________ Baw się i odpoczywaj jak siódmego dnia;)
eeej, to normalne ze swedzi jak umyjesz po 2ch miesiacach:) skora byla dobrze nawilzona lojem, miala ciagle bardzo przyjemny i komfortowy klimacik, a tu nagle staje sie sucha po umyciu. dla skory to szok. tak reaguje kiedy się umyje po bardzo dlugim czasie:) myj częsciej, nie bedzie szczypac:)
Tylko w charakterze osoby towarzyszącej, ale kiedy widziałam panią, dziarsko machającą maszynką, poważnie rozważałam opcję podstawienia łba pod tę maszynkę.
Dready w takie upały to mordęga, czuję się jak w wełnianej czapie ^^ Ja chcę, żeby było chłodniej! ^^
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Ja przyznam, też miałam ostatnio chwilę słabości i chciałam ściąć moje dreadki.... ale rozmowa z kolegą i hasło: 'nie daj sie upupić' skutecznie wybiło mi to z głowy Teraz wręcz przeciwnie... pojawiają mi się nowe... bo... takich długich mam szczęśliwą 7-mkę z tyłu, u dołu głowy... teraz do akcji weszła wełna i powoli z dnia na dzień kształcą się na całości włosów...
ciągle o tym szydełkowaniu grr.... ja swoje dredy szydełkowąłem ciągle przez..yy miesiąc ... później tylko raz przejechałem. najważniejsze żeby je zbić na całości jak nalepiej, a odrosty, leje na to się same formują wuchta włosów powyłaziła... moge se nowe dredy popbić ... co do mycia... na początku dość często 2 razy w tygodniu. teraz różnie... od 2 tygodni przymieżam się do umycia, ale jest ciepło, wakacje i coś czasu brak ... nawet mnie bania nie swędzi . natomiast moją najgorszą zmorą jest ten p******* k**** łupież ogólnie mam to gdzieś, tylko że jak założe czarną koszulke, rozpuszcze dredy to po chwili biało na ramionach , wytrzepuje itd.. nawet jak umyje to po 4 dniach jest go znowu wuchta wzrrr
Ja póki co też nie, za bardzo się do nich przywiązałam ;]
Klnę na nie minimum raz w tygodniu, mam ich dosyć, wkurzają mnie nieziemsko, wiecznie gdzieś mi się plączą, ciągle moczę je w kawie, ale jak na razie nie mogę sobie siebie bez nich zwizualizować. Moje ci one!
A odrosty dobra rzecz, łatwiej wypłukuje się z nich szampon i mycie łba zamiast dwóch godzin zajmuje zaledwie jedną ;]
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
no wlasnie ja tez na nie klne nawet codziennie,wszedzie wlaza,czerep swedzi jak cholera!nie potrafie tez sie bez nich zwizualizowac ale jednak decyzje juz podjalem-scinam za ok.miesiac moze wczesniej!wlasnie terazmnie swedzi leb i znow na nie klne!Szkoda mi ich bo to czesc mnie ale...ehhhhhhhh!Pozdrawiam
no tego się nie spodziewałam... od dawna chcę mieć dredy, ale dopiero w te wakacje mogę zrobić, a z tego co czytam to mają dość dużo wad. To chyba nie znaczy, że każdemu jest z nimi tak niewygodnie? Z jednym z użytkowników tego forum umówiłam się na dredowanie w środku wakacji, a teraz mam dylemat czy to był dobry wybór, jeśli resztę wakacji chcę spędzić nad morzem i na słońcu?
a teraz mam dylemat czy to był dobry wybór, jeśli resztę wakacji chcę spędzić nad morzem i na słońcu?
spokojnie : D mi dready az tak bardzo nie przeszkadzaly miały tez duzo zalet, ale wiadomo ze po 2 latach czasem cos czlowieka w nich potem juz denerwuje : D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum