• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

rudzikowa  

Wysłany: 2008-07-24, 13:40   Początki.

Witam i proszę o wyrozumiałość. Nie mam się zbytnio do kogo zwrócić z tą sprawą, więc liczę na Waszą pomoc.

Mam zamiar zmienić fryzurę, ściąć włosy w tzw. boba, czyli przy karku z tyłu dosyć krótko, a przy twarzy asymetrycznie i dłużej. Mam dosyć długie włosy (za łopatki) i chciałabym urozmaicić tą fryzurę trzema dredami z tyłu przy karku. Zupełnie nie znam się na procesie tworzenia czy pielęgnacji dredów więc zwracam się do Was o pomoc. Mam cienkie włosy i nie mam pojęcia ile włosów zostawić do zaplecenia dredów. Wiem, że dred nie będzie dorównywał długością moim obecnym włosów. Czy jest więc możliwość doplecenia z naturalnych (tych ściętych włosów) aby dreda przedłużyć? No i na koniec dosyć naiwne pytanie, o ile skracają się dredy po zapleceniu w stosunku do pierwotnej długości? I jak ma się grubość wydzielonego pasma do grubości dreda?

Z góry dziękuję za pomoc, myślę, że całość będzie dosyć efektownie wyglądać ;)

Agatha  

Wysłany: 2008-07-24, 20:32   

Hej :)
Ile zostawić włosów? To zależy od tego jak grube dredy chcesz mieć.
Ile się skracają? Wszystko zależy od włosów, tak od 5 do 15 cm?
Czy można ze ściętych włosów dorobić dredy? Oczywiście, jeśli ze ściętych zrobisz dredy, to wtedy już gotowe można połączyć i przedłużyć :)
co do pytania
Cytat:
I jak ma się grubość wydzielonego pasma do grubości dreda?

trudno mi na nie odpowiedzieć, trzeba to sobie trochę wyobrazić :D

włóczka 

Wysłany: 2008-08-18, 10:55   Re: Początki.

Z cienkich włosów wychodzą cienkie dready, więc może być tak, że dread będzie nawet o połowę chudszy od wydzielonego pasma. Możliwość dorobienia dreadów ze ściętych włosów zawsze jest, aczkolwiek trochę roboty z tym będzie. A dready skracają się różnie, ok 1/3długości pasma, mniej jeśli włosy są prosto ścięte, bardziej jeśli cieniowane. Jednak włosy skracają się bardzo niewiele, jeśli nie robisz końcówek tylko zostawiasz takie 'pędzelki', czasem wygląda to fajniej, a na końcówki 'idzie' dużo włosów(zwłaszcza, gdy są cieniowane)

sekkmet  

Wysłany: 2008-08-18, 15:19   

z cienkich wlosow wcale nie muszą wyjść cienkie dredy

rudzikowa, to są pytania na które zawsze jest inna odpowiedź, zależne jest to m.in od podatności wlosa na skręt, tapir, elastyczność i dreadmerkera.
Oczywiście można je przedłużyć, jak coś zapraszam do siebie, robię w Zielonej Górze http://www.forumnasze.net...szaw-vt2010.htm

Eliot 

Wysłany: 2008-08-18, 22:54   

robiłem już raz taki eksperyment jednej znajomej. Tez chciała trzy na karku przedłużone dreadami ze ściętych włosów:) ona akurat miała bardzo cienkie włosy wiec trzeba było dużo zbierać. Ale wiesz lepiej żebyś zostawiła więcej niż za mało:P a co do robienia dredów ze ściętych włosów to się szybko robi 4 dready zajęły mi kolo 1 godziny i 30 minut wiec nie tak dużo. Pozdro:)

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-08-19, 13:15   
   Polecający: google

Eliot napisał/a:
a co do robienia dredów ze ściętych włosów to się szybko robi 4 dready zajęły mi kolo 1 godziny i 30 minut wiec nie tak dużo.

4 dready w półtora godziny ? ; o jednak dużo : D

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Eliot 

Wysłany: 2008-08-19, 22:52   

no może i tak ale chciała grube. Mniej więcej jak przeciętny środkowy palec u faceta wiec może dlatego;)

Odpowiedz do tematu