ta masa to wosk. jak robi się dredy, wybaczcie jestem calkiem zielona w tym temacie a chcialabym posiadac to cudo na glowie, to jak się je skręca? bo kompletnie nie wiem jak to się robi...
_________________ podaruj mi coś czego nie zdobędę sama.
Myślę że cały ten wosk po myciu się nieco zmyje a dredy rozwalą
wiem ze służy do lepszego zbicia dredów ale wg mnie dredy robione tylko przy jego pomocy bez szydełkowania długo nie wytrzymają
co najwyżej od tapirowania pogorszy się stan włosów
ciekawe.. szkoda ze nie ma na końcu jak ten gość wyglądał po miesiącu.. ;>
a tak nawiasem samej nie polecam Ci robić
będzie trudno
szczególnie z wydzielaniem i dredami z tyłu...
Wysłany: 2008-09-19, 18:55
hmm
generalnie dziewczyna robi dready za pomocą łap+grzebień a dodatkowo nakłada wosk
Zanim szydełko nabrało nowej funkcji, ludziska robili podobnie dready(chociaż jeszcze je inaczej dodatkowo ręcznie skręcano).
Wosk sobie radzę odpuścić (szkoda pieniędzy) daje on fajny zapach ale to wszystko (za taką kasę to można sobie sporo olejków kupić zapachowych)
Na "czarnych" może wosk działa, bo jest to inna struktura włosa, ale na białych w ogóle.
Ja miałam robione dready bez szydełka, to pracochłonne w pielęgnacji, ale nie narzekam.
Chociaż z szydełka w późniejszym czasie korzystałam.
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
knotty boy. tak robia dredy w Ameryce. i zawsze sie z tego smieje, bo na jutub jest nagranie Brazylijczykow, ktorzy radosnie, kilka metrow od dzungli SZYDELKUJA dredy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum